1821 Digital Gallery
Πολάκης

Πολάκης: Το χατζάρι του μνημονίου θα μπαίνει για 6-7 μήνες ακόμη. Λίγο υπομονή

«Μετά ακολουθεί καλοκαίρι και θα επιστρέψουν τα παιδιά μας που διώξατε σαν τα χελιδόνια», το μήνυμα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας προς την αντιπολίτευση
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Τον Ιούνιο του 2015 εμείς υπογράψαμε έναν αξιοπρεπή συμβιβασμό. Δεν προσκυνήσαμε. Κάναμε πίσω για να βγάλουμε τη χώρα από ένα πηγάδι που τη ρίξατε εσείς με μια διαπλοκή και παραοικονομία και πελατειακό κράτος που βυσσοδομούσε σε αυτή τη χώρα για πολλά χρόνια. Παρά τα όσα λέτε, η χώρα βγαίνει από την κρίση. Θα βγει και θα είναι ντάλα καλοκαίρι. Και τότε όλα θα τα επαναδιαπραγματευτούμε αλλιώς για μια Ελλάδα ελεύθερη, με αξιοκρατία, που θα είναι δημοκρατία, που θα πετάξει όλους τους κρατιδικοδίαιτους προμηθευτές, και τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ και θα επιστρέψουν τα παιδιά μας που διώξατε σαν τα χελιδόνια».

Τάδε έφη από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2018 ο Παύλος Πολάκης.

«Εμείς θα τα καταφέρουμε. Ο ελληνικός λαός αναγνωρίζει όσα κάνουμε και εσείς δεν μας φτάνετε ούτε στο τόσο. Όπως είδατε, δεν αναφέρθηκα στις υποθέσεις σκανδάλων. Θα έχουμε τον χρόνο να τα πούμε σε πολλές συνεδριάσεις στη Βουλή αυτά το επόμενο χρονικό διάστημα» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός υγείας.

Η πραγματικότητα των πρωτοσέλιδων

Σχετικα
Επίθεση Πολάκη σε Τσιόδρα: «Θα έπρεπε να ντρέπεσαι για όσα είπες»
Επίθεση Πολάκη σε Τσιόδρα: «Θα έπρεπε να ντρέπεσαι για όσα είπες»

«Πρέπει να το καταλάβετε επιτέλους ότι άλλοι παπάδες ήρθανε και άλλα χαρτιά βαστούνε» υποστήριξε ο κ. Πολάκης, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Με τα πρωτοσέλιδα που βγάζουν οι εφημερίδες του κ. Μαρινάκη, το πρώην συγκρότημα Λαμπράκη, το Πρώτο Θέμα του κ. Αναστασιάδη, που ακόμη να φέρει τα 5 εκατομμύρια, στο τέλος θα πιστέψετε ότι αυτή είναι η πραγματικότητα στην κοινωνία. Κάνετε μια αντιπολίτευση, η οποία είναι αντιπολίτευση πληρωμένων πρωτοσέλιδων, ανθρώπων που έχουν χάσει την πρόσβαση στην εξουσία, στο δημόσιο χρήμα, στις μεγάλες δουλειές και λυσσάνε να επανέλθουν. Και κάνετε ως εκτελεστικά όργανα» σχολίασε.

Νοσοκομεία

Σχετικα
Μητσοτάκης - Πανδημία: «Δίνουμε μάχη να εμβολιαστούν οι πολίτες»
Μητσοτάκης - Πανδημία: «Δίνουμε μάχη να εμβολιαστούν οι πολίτες»

Για τον τομέα ευθύνης του, ο αναπληρωτής υπουργός παρουσίασε στοιχεία, σχετικά με την κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση και το τι έχει πετύχει μέχρι σήμερα.

Ειδικότερα, ο κ. Πολάκης μίλησε για τις δαπάνες στον χώρο της υγείας, μετά την επαναδιαπραγμάτευση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που είχε καταρτίσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι δαπάνες για τον δημόσιο τομέα υγείας, σε σχέση με αυτά που είχαν συμφωνηθεί, ήταν περισσότερες κατά 1 δισ. 68 εκατομμύρια ευρώ.

«Και επειδή εμείς δεν κλέβουμε, έγινε δυνατό να καλύψουμε και 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους πους εσείς τους είχατε πετάξει απέξω. Και καταφέραμε να τους διαγράψουμε τα χρέη τους και να καταργήσουμε το 5ευρω από τα νοσοκομεία, και να μην λείπει υγειονομικό υλικό, και να μην λείπουν φάρμακα και αντιδραστήρια από τα νοσοκομεία γιατί μπορέσαμε να αυξήσουμε το όριο δαπανών», είπε ο αν. υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Το χατζάρι του μνημονίου θα μπαίνει για 6-7 μήνες ακόμα. Εκεί τελειώνει το πηγάδι και βγαίνουμε στο ξέφωτο» πρόσθεσε.

«Έχετε στήσει μια προπαγάνδα ότι δήθεν μειώνεται η κρατική δαπάνη για τα νοσοκομεία» ανέφερε ο κ. Πολάκης και επεσήμανε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προβλέψει να δώσει στα νοσοκομεία 1 δισ. 25 εκατομμύρια ευρώ και 90 εκατομμύρια στα Κέντρα Υγείας.

«Εμείς δίνουμε 1 δισ. 250 εκατομμύρια εδώ και τρία χρόνια» συμπλήρωσε.

ΕΟΠΥΥ

Ο κ. Πολάκης είπε επίσης ότι «το 2014, η τότε κυβέρνηση έδωσε στα νοσοκομεία 80 εκατομμύρια ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ, ενώ το 2017 (μέχρι 31.12) θα έχουν δοθεί στα νοσοκομεία 616 εκατομμύρια ευρώ».

«Εσείς δεν μπορείτε να αντέξετε πώς γίνεται να αυξάνονται οι ασφαλισμένοι που δέχονται περίθαλψη, να μην έχουν ελλείψεις τα νοσοκομεία και για πρώτη φορά η καθαρή θέση των νοσοκομείων να είναι πλεονασματική, έχοντας ξεχρεώσει όσα χρωστούσαν. Γι' αυτό το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν χρειάζεται του χρόνου να δώσει το ποσό που έδωσε φέτος», είπε ο αν. υπουργός Υγείας και έδωσε και στοιχεία που δείχνουν ότι μειώθηκαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ, «ο οποίος από το 2016 δεν δημιουργεί νέα χρέη» τόνισε.

Εφημερίες και προσλήψεις

Αναφέρθηκε, επίσης, σε εφημερίες και υπερωρίες, που θα φθάσουν από 297 εκατομμύρια το 2014, στα 353 εκατομμύρια το 2018, και επειδή, όπως είπε, «πληρώθηκαν και εφημερίες και υπερωρίες προηγουμένων ετών, το προσωπικό των νοσοκομείων το αναγνωρίζει και δεν ακολουθεί τα τσίρκα στις κινητοποιήσεις».

Ο υπουργός μίλησε και για τις προσλήψεις επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης που θα φθάσουν από τον Ιανουάριο του 2015 τις 19.609. «Τέτοια ένεση στο ΕΣΥ έχει να γίνει από τότε που φτιάχτηκε» κατέληξε ο κ. Πολάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5