Visual Browsing
Αυγενάκης προς Τσίπρα: Τι έχετε κάνει για τα 200.000 ευρώ;

Αυγενάκης προς Τσίπρα: Τι έχετε κάνει για τα 200.000 ευρώ;

Επανήλθε με ερώτηση στη Βουλή για τις καταθέσεις που «σηκώθηκαν»

Με νέα ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, επανέρχεται στο θέμα με την ανάληψη 200.000 ευρώ από συγγενή υπουργού στο Ηράκλειο.

Μετά και από τη σχετική αντίδραση της παραιτηθείσας υπουργού Νάντιας Βαλαβάνη, ο Λ. Αυγενάκης αναφέρει στην ερώτησή του, μεταξύ άλλων:

«Έχει προκληθεί πολύς θόρυβος και αναστάτωση, σε εθνικό πλέον επίπεδο, από τις ενέργειες στις οποίες έχω προσωπικά προβεί (προσφυγή στη Δικαιοσύνη και άσκηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου) και από δημοσιεύματα αναφορικά με την ανάληψη χρημάτων από μέλη ή πρώην μέλη της Κυβέρνησης ή μέλη του οικονομικού επιτελείου ή μέλη του Κοινοβουλίου λίγο πριν κλείσουν οι τράπεζες. Σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, η ύπαρξη τέτοιων «ειδήσεων», δίχως την άμεση διερεύνηση και την απονομή δικαιοσύνης προς κάθε κατεύθυνση, πληγώνει περαιτέρω τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και το αίσθημα των πολιτών περί δικαίου, ισότητας και ισονομίας.

Με τις υπ΄ αριθ. πρωτ. 3949/319/06-07-2015, 3984/09-07-2015, 4021/14-07-2015 και 4023/14-07-2015 ερωτήσεις που έχω καταθέσει, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ζητούσα «1. σε ποιές ενέργειες έχετε προβεί, μέχρι τώρα, για την διερεύνηση της υπόθεσης και την αποκατάσταση της αλήθειας; 2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την απονομή δικαιοσύνης και την προστασία της ελευθερίας της έκφρασης, της αντικειμενικής ενημέρωσης και των ατομικών δικαιωμάτων; και 3. ειδικότερα, ζητώ εκ νέου να προβείτε στην άμεση διερεύνηση και έλεγχο των τραπεζικών κινήσεων, και λίγες μέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών (…), όλων των εν ενεργεία βουλευτών (και συγγενικών προσώπων Α και Β’ βαθμού που ζουν στο Ηράκλειο), όλων των πολιτικών κομμάτων, που εκλέγονται στο Ηράκλειο ή κατάγονται από το Ηράκλειο και εκλέγονται σε άλλη εκλογική περιφέρεια (άνδρες ή γυναίκες), ακόμη και μελών της Κυβέρνησης που αποτελούν μέλος του οικονομικού επιτελείου.»

Σχετικα
Δημοσκόπηση Alco: Τι ψηφίζουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί
Δημοσκόπηση Alco: Τι ψηφίζουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί

Ενώ τα ερωτήματα αυτά παραμένουν αναπάντητα, Υπουργοί της Κυβέρνησης και ορισμένοι Βουλευτές σπεύσαμε να δηλώσουμε δημόσια, και σωστά πράξαμε, ότι ούτε εμείς ούτε συγγενικά μας πρόσωπα έχουμε κάνει αναλήψεις σημαντικών ποσών ή/και έχουμε μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό. Εντύπωση, όμως, προκαλεί η αντίδραση της Κας Βαλαβάνη (που κατάγεται από το Ηράκλειο και είναι Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθηνών), η οποία με χθεσινή της ανακοίνωσή της (15-07-2015) αρνείται μεν την ύπαρξη τραπεζικών της λογαριασμών στο Ηράκλειο, αλλά δεν απαντά στο εάν συγγενικά της πρόσωπα Α και Β’ βαθμού που μένουν μόνιμα στο Ηράκλειο έκαναν ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας.

Ειδικότερα, η Κα Βαλαβάνη, η οποία παραιτήθηκε από τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, αλλά, παρά τις αρχικές της δηλώσεις, παραμένει Βουλευτής (και βεβαίως αυτό αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, όχι εμάς), εξέδωσε ανακοίνωση δηλώνοντας « …η λάσπη «κολλά» με τρόπο που αυτοί που τη χειρίζονται ξέρουν καλά, είτε είναι πολιτικοί είτε δημοσιογράφοι, κι αυτό ανεξάρτητα απ’ ό,τι και να πεις,… […]…Φαίνεται ότι κάποιοι έχουν μάθει τη διαφθορά ως τρόπο συνύπαρξης των ανθρώπων – και τέτοιες καταστάσεις προσπαθούν ν’ ανακαλύψουν επίσης στους κόλπους της σημερινής Κυβέρνησης. Το ερώτημα είναι η «σύμπτωση» (;) της διασποράς τέτοιων «ειδήσεων» σήμερα, μια μέρα τόσο κρίσιμη για την πολιτική ιστορία της χώρας. Είναι άραγε τυχαίο;». Μέχρι στιγμής, όμως, έχει παραλείψει να απαντήσει εάν συγγενικό της πρόσωπο έχει προβεί σε κάποια τέτοια κίνηση.

Βεβαίως, απαξιώνουμε το γεγονός ότι με την γραπτή της δήλωση, λίγο πριν την παραίτησή της από τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, αναφέρεται στο όνομά μου άκρως προσβλητικά, όταν η μόνη δική μου ενέργεια, ως όφειλα, είναι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη και να ασκήσω τις κοινοβουλευτικές μου υποχρεώσεις (καταθέτοντας ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη). Διερωτόμαστε, όμως, γιατί ενοχλείται τόσο η Κα Βαλαβάνη από την λειτουργία του συνταγματικού δικαιώματος και της υποχρέωσης των βουλευτών να ασκούν κοινοβουλευτικό έλεγχο;

Σχετικα
Ανδρουλάκης για E-food: Αποδοκιμαστέα η απόφαση εταιρείας
Ανδρουλάκης για E-food: Αποδοκιμαστέα η απόφαση εταιρείας

Το ήθος της αριστεράς δεν επιτρέπει την διενέργεια ερωτήσεων και έρευνας από τα αρμόδια, κατά το νόμο, όργανα;

Η Αλήθεια και η Δικαιοσύνη θωρακίζουν τη Δημοκρατία και τους θεσμούς που την υπηρετούν.

Εξακολουθώ να έχω την πεποίθηση ότι θα πράξετε τα πάντα ώστε να λάμψει η αλήθεια.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1. Σε ποιές ενέργειες έχετε προβεί, μέχρι τώρα, για την διερεύνηση της υπόθεσης, την αποκατάσταση της αλήθειας και την απονομή δικαιοσύνης;

2. Προτίθεστε να ζητήσετε να δοθεί στη δημοσιότητα η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των μελών του υπουργικού συμβουλίου αλλά και όλων των βουλευτών, Γενικών Γραμματέων και Διοικητών Οργανισμών του δημοσίου;

3. Υπάρχει για εσάς ζήτημα ηθικής τάξης αν μέλος/η της κυβέρνησής σας ή βουλευτές (και συγγενικά τους πρόσωπα Α’ και Β’ βαθμού), έχουν αποδεσμεύσει τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες λίγο πριν το κλείσιμο τους;

4. Ειδικότερα, ζητώ και πάλι να προβείτε στην άμεση διερεύνηση και έλεγχο των τραπεζικών κινήσεων, και λίγες μέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών (…), όλων των εν ενεργεία βουλευτών (και συγγενικών προσώπων Α’ και Β’ βαθμού που ζουν στο Ηράκλειο), όλων των πολιτικών κομμάτων, που εκλέγονται στο Ηράκλειο ή κατάγονται από το Ηράκλειο και εκλέγονται σε άλλη εκλογική περιφέρεια (άνδρες ή γυναίκες), ακόμη και μελών και πρώην μελών της Κυβέρνησης και ιδίως αυτών που αποτελούν μέλη του οικονομικού επιτελείου.

 

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5