Visual Browsing
Athens 102.5 Voice

Αλαλούμ με Καμμένο και «Νέα» - Τι ανέφερε το δημοσίευμα

Τι έχει συμβεί

Αλαλούμ προκλήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής μετά το δημοσίευμα των «Νέων», το οποίο ανέφερε ότι μετά από μήνυση που κατέθεσε ο Πάνος Κάμμενος για συκοφαντική δυσφήμιση, αστυνομικοί πήγαν στα γραφεία της εφημερίδας για να συλλάβουν τον διευθυντή Παναγιώτη Λάμψια. 

Το δημοσίευμα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα των «Νέων» και το in.gr, τα οποία ανέφεραν ότι η μήνυση έγινε από τον Καμμένο εξαιτίας του δημοσιεύματος της εφημερίδας σχετικά με τις ευθύνες του υπουργού Άμυνας για πώληση στρατιωτικού οπλισμού στην Σαουδική Αραβία.

Αργότερα το απόγευμα της ίδιας μέρες η Ελληνική Αστυνομία διέψευσε το συμβάν και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία μήνυση σε βάρος του κ. Λάμψια. 

Οι αναρτήσεις των δύο ΜΜΕ κατέβηκαν.

Σχετικα
Στο Associated Press η είδηση για τη σύλληψη δημοσιογράφων στην Ελλάδα
Στο Associated Press η είδηση για τη σύλληψη δημοσιογράφων στην Ελλάδα

Το δημοσίευμα των «Νέων» για «ύποπτα παιχνίδια»

«Δεν φιμωνόμαστε»

ΥΠΟΠΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Σχετικα
Η ελευθερία του Τύπου στο κρατητήριο
Η ελευθερία του Τύπου στο κρατητήριο

«Περίεργα παιχνίδια με στόχο τον εκβιασμό και εν τέλει τον εκφοβισμό και τη φίμωση των «ΝΕΩΝ» παίζει από νωρίς το απόγευμα η κυβέρνηση. Οπως παραδέχτηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Τόσκας εμφανίστηκαν στα «ΝΕΑ» τρεις αστυνομικοί του Τμήματος Καλλιθέας αναζητώντας τον διευθυντή της εφημερίδας Παναγιώτη Λάμψια αλλά όχι για να τον συλλάβουν. Ο κ. Τόσκας ισχυρίστηκε μετά τρίωρο και αφού δεν είχε ανευρεθεί ο Παναγιώτης Λάμψιας ότι «προσήλθαν στα “ΝΕΑ” για να διερευνήσουν τις συνθήκες ασφαλείας»!!

Με αυτό τον ελάχιστα πιστευτό, και πρόδηλα έωλο ισχυρισμό, η κυβέρνηση προσπάθησε να αποκρύψει την πραγματικότητα, ότι δηλαδή ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος είχε επιχειρήσει τη σύλληψη του δημοσιογράφου με τη διαδικασία του Αυτοφώρου, μετά την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς για δήθεν συκοφαντική δυσφήμησή του. Είναι προφανές ότι η κινητοποίηση των πολιτικών κομμάτων, των δημοσιογράφων και άλλων παραγόντων της δημόσιας ζωής είχε ως αποτέλεσμα ύστερα από έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, στις οποίες μετείχε ενεργά και το Γραφείο του Πρωθυπουργού, να μην υλοποιήσει τις απειλές του ο Καμμένος, τις οποίες είχε προαναγγείλει πομπωδώς από το πρωί μέσω του ΣΚΑΪ εξαπολύοντας νέα άθλια επίθεση κατά των «ΝΕΩΝ», σε μια προφανή προσπάθεια να αποσείσει τις βαριές πολιτικές και προσωπικές ευθύνες που έχει για την πώληση στρατιωτικού οπλισμού στη Σαουδική Αραβία.

Πιστός στην εκβιαστική και τρομοκρατικού χαρακτήρα πρακτική που ακολουθεί απέναντι στα «ΤΑ ΝΕΑ» προκειμένου να φιμώσει την εφημερίδα και τους συντάκτες της και να σταματήσει το μπαράζ των αποκαλύψεων για τον σκοτεινό ρόλο που έχει παίξει στην υπόθεση της πώλησης όπλων, όπως και για τον ρόλο του φερόμενου ως μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου, ο υπουργός Αμυνας είχε αναγγείλει επίσης την κατάθεση μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμηση και μέσω ειδικού δελτίου Τύπου του υπουργείου, στις 8.20 το πρωί!!

Η κατάφωρα εκβιαστική πρακτική Καμμένου συμπληρώθηκε με ένα απίστευτο κρεσέντο συκοφαντικών αθλιοτήτων, ψευδών και λάσπης που εκστόμισε κατά στελεχών των «ΝΕΩΝ» σε πρωινή συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, με αφορμή την αποκάλυψη της εφημερίδας ότι οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας δεν αναγνώριζαν τον Παπαδόπουλο ως εκπρόσωπο της χώρας και ζητούσαν να υπάρξει διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.
Ο ίδιος ο υπουργός, που επαίρεται ότι έχει καταθέσει πάνω από 50 αγωγές στα «ΝΕΑ» και θα καταθέτει μία για κάθε δημοσίευμα, δεν έδωσε φυσικά την παραμικρή απάντηση στα σοβαρότατα ερωτήματα που προκαλεί η υπόθεση και προσπάθησε με δόλιο τρόπο να διαστρεβλώσει εντελώς την πραγματικότητα εμφανιζόμενος ως θύμα δήθεν συκοφαντικής επίθεσης, σε μια υπόθεση η οποία έχει τρομακτικά κενά και πλήθος σκιών».

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5