Life in Athens

Με Χριστουγεννιάτικη διάθεση στο κέντρο της Αθήνας

Περαστικοί, τουρίστες, παιδιά όλοι θέλουν να βγάλουν μια φωτογραφία κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα

giorgos-pasparakis.jpeg
Γιώργος Πασπαράκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
CITY VIBES (ep.2)

Το City Vibes by Athens Voice σε Χριστουγεννιάτικη διάθεση στο κέντρο της Αθήνας θαυμάζει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα.

Χριστούγεννα στην πόλη σημαίνει στολισμός. Ο στολισμός της Αθήνας είναι θεσμός και κάθε χρόνο αποτελεί θέμα συζήτησης Αθηναίων και επισκεπτών. Και φυσικά η καρδιά της εορταστικής Αθήνας χτυπάει, πού αλλού, αν όχι στο Σύνταγμα; Δέντρα, λαμπάκια χρυσές και κόκκινες μπάλες στολίζουν την πλατεία. Ο Γιώργος Πασπαράκης μας πάει βόλτα στο κέντρο της Αθήνας για να δούμε και να μάθουμε όσα δεν ξέρουμε για τον στολισμό του κέντρου. 

Ένα δέντρο που ήρθε από το Καρπενήσι και έχει ύψος 19 μέτρα βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος. Έχει πάνω του 60.000 φωτάκια και όπως μας λέει ο Γιώργος ψάχνει κάτι…

 

Το City Vibes by Athens Voice σε Χριστουγεννιάτικη διάθεση στο κέντρο της Αθήνας

Περαστικοί, τουρίστες, παιδιά όλοι θέλουν να βγάλουν μια φωτογραφία κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Υπάρχει όμως ένα σημείο στην Αθήνα που είναι το καταλληλότερο, το φωτεινότερο, το αστραφτερότερο για να βγάλεις την selfie σου και το City Vibes στο αποκαλύπτει. 

Ο δρόμος που οδηγεί στο κέντρο της πόλης είναι η Βασιλίσσης Σοφίας. Συνήθως έχει κίνηση και ώρες αναμονής στο τιμόνι. Συνεχίζει να είναι έτσι, αλλά τώρα, με το «Χριστουγεννιάτικο ουρανό» από πάνω της, σίγουρα δεν είναι βαρετή. Όλος ο δρόμος έχει στολιστεί με χιλιάδες αστέρια και είτε είσαι στο αυτοκίνητο είτε είσαι πεζός, το θέαμα είναι εντυπωσιακό. Όπως μας θυμίζει ο Γιώργος, πριν από 2 χρόνια, ο στολισμός ήταν διαφορετικός, γεγονός που είχε προκαλέσει μεγάλη συζήτηση. Οι Αθηναίοι λατρεύουν να σχολιάζουν την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. 

Φέτος οι εκδηλώσεις είναι πάρα πολλές και σε όλες τις περιοχές της Αθήνας. Αν περπατήσεις στις γειτονιές θα συναντήσεις χριστουγεννιάτικα χωριά, χορωδίες και εορταστικά δρώμενα.

Μια αγαπημένη εκδήλωση του City Vibes είναι η  «Νύχτα των Ευχών», που γίνεται Παραμονή Χριστουγέννων με τον ουρανό στην πλατεία Κοτζιά να φωτίζεται και να γεμίζει με φαναράκια ευχών. Μικροί και μεγάλοι γράφουν την ευχή τους σε ένα χαρτάκι, το κολλάνε στο φαναράκι και το απελευθερώνουν στον ουρανό, για την εκπλήρωση της. Είναι ένα πολύ ρομαντικό και εντυπωσιακό θέαμα. Αν δεν το προλάβετε, το παγοδρόμιο που στήθηκε στην πλατεία Κοτζιά θα σας περιμένει μέχρι τις 6 Ιανουαρίου για να πατινάρετε, και μάλιστα δωρεάν. Γιατί, όπως λέει και ο Γιώργος στο βίντεο, «Χριστούγεννο» χωρίς γαλοπούλα, Καιτούλα και παγοδρόμιο δεν γίνεται!!!!


Video και μοντάζ: Χρήστος Καραλιάς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ