Visual Browsing
© Φιλίππα Δημητριάδη

3 πάγκοι με φρούτα στο κέντρο της Αθήνας

Για να πάρεις τις απαραίτητες βιταμίνες για τους περιπάτους σου στην πόλη
Τα pit stop που θα σου δώσουν την απαραίτητη τόνωση και τις βιταμίνες που χρειάζεσαι, © Φιλίππα Δημητριάδη
3 υπαίθριοi πάγκoi με φρούτα στο κέντρο της Aθήνας για να πάρεις μια ζουμερή και γευστική δόση υγείας και βιταμινών

Μια απλή πρωινή βόλτα στην Αθήνα είτε για εξωτερικές δουλειές, είτε απλά για περίπατο μπορεί να μετατραπεί σε ζόρικη υπόθεση με τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού. Τι καλύτερο λοιπόν από το να γνωρίζεις τα pit stop που μπορούν να σε μπουστάρουν, να σου δώσουν την απαραίτητη τόνωση και τις βιταμίνες που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις τη μέρα σου; Βρήκαμε 3 υπαίθριους πάγκους με φρούτα στο κέντρο της πόλης για να πάρεις μια ζουμερή και γευστική δόση υγείας. Άλλωστε τα φρούτα του καλοκαιριού είναι τα καλύτερα φρούτα!

Ο πάγκος της κυρίας Χριστίνας στην οδό Νίκης

© Φιλίππα Δημητριάδη
Οι έτοιμες κομμένες φρουτοσαλάτες είναι το best seller, © Φιλίππα Δημητριάδη

Τριάντα τρία χρόνια στο ίδιο σημείο βρίσκεται ο πάγκος με τα φρούτα στη συμβολή των οδών Νίκης και Μητροπόλεως. Μπορεί να αλλάζει ιδιοκτησία ωστόσο παραμένει το καλύτερο σημείο για ανεφοδιασμό βιταμινών μιας και βρίσκεται σε κομβική θέση, παράλληλα στην οδό Ερμού. Ένα φρουτάκι πριν ή μετά το shopping δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Η κ. Χριστίνα μαζί με τον σύζυγό της έχουν στα χέρια τους τον πάγκο εδώ και 4 χρόνια. Εκτός από τα ροδάκινα και τα βερίκοκα, τα ζουμερά και μπαμπάτσικα κεράσια Νάουσας (που είναι must), τις μπανάνες και τους ανανάδες, στον πάγκο τους θα βρείτε και έτοιμες κομμένες φρουτοσαλάτες που αποτελούν και το best seller τους, καθώς βολεύουν καλύτερα για καθοδόν κατανάλωση. Τις προτιμούν άλλωστε και οι τουρίστες.

Σχετικα
Η κίνηση των οχημάτων σήμερα 3 Αυγούστου στους δρόμους της Αθήνας
Η κίνηση των οχημάτων σήμερα 3 Αυγούστου στους δρόμους της Αθήνας

Η έκβαση της μάχης κρίνεται από τη φράουλα στο Μοναστηράκι

© Φιλίππα Δημητριάδη
Οι τιμές στους δύο πάγκους είναι ίδιες, συνεπώς οφείλεις να κρίνεις με το μάτι, © Φιλίππα Δημητριάδη

Σαν μόνιμο κομμάτι του ήδη γραφικού σκηνικού της πλατείας, οι δύο πάγκοι με φρούτα έξω από τον σταθμό του ηλεκτρικού στο Μοναστηράκι εφοδιάζουν ντόπιους και τουρίστες όλο το χρόνο. Και οι δύο δουλεύουν ασταμάτητα, ειδικά με τουρίστες που ούτως ή άλλως κατακλύζουν την περιοχή. Οι χάρτινες σακούλες ανοίγουν σε κλάσματα δευτερόλεπτου για να χωρέσουν τα φρούτα της επιλογής κάθε πελάτη. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι τιμές και στους δύο πάγκους είναι ίδιες, συνεπώς οφείλεις να κρίνεις με το μάτι ποιο είναι το πιο ζουμερό και νόστιμό φρούτο. Ακόμα και με την περιοχή αν γνωρίζεις από  καλλιέργειες. Για παράδειγμα ο ένας πάγκος παίζει με κεράσια από τη Νάουσα και ο άλλος από το Δερβένι. Επίσης, ο πάγκος στα αριστερά διαθέτει φράουλες και είναι αυτός που με μια πρώτη ματιά έχει και την περισσότερη πελατεία. Ο αγών είναι καθημερινά αμφίρροπος.

Σχετικα
Η κίνηση των οχημάτων σήμερα 31 Ιουλίου στους δρόμους της Αθήνας
Η κίνηση των οχημάτων σήμερα 31 Ιουλίου στους δρόμους της Αθήνας

Ο φρουτάς της Μαυρομιχάλη

© Φιλίππα Δημητριάδη
Μπανάνες, πεπόνια, ροδάκινα και λευκόσαρκα ροδάκινα στον πάγκο του κ. Κώστα, © Φιλίππα Δημητριάδη

Μακριά από τη βοή των τουριστών και για πάνω από 35 χρόνια στο ίδιο σημείο βρίσκεται ο σχεδόν εμβληματικός πάγκος της οδού Μαυρομιχάλη. Τα τελευταία 2 χρόνια, αφότου ο κύριος που τον διέθετε έφυγε από τη ζωή, τον πιλοτάρει ο κύριος Κώστας που είχε για χρόνια τον πάγκο του Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου. Όπως λέει, σπάνια θα περάσει κάποιος τουρίστας από εκεί, δουλεύει με την πελατεία του, ανθρώπους της γειτονιάς που θα σταματήσουν να πάρουν βερίκοκα από την Ακράτα, κεράσια από την Έδεσσα, ή καμία ντομάτα που προμηθεύεται ο συμπαθής οπωροπώλης από σπόντα. Μπανάνες, πεπόνια, ροδάκινα και λευκόσαρκα ροδάκινα θα βρει κανείς επίσης στον πολύχρωμο πάγκο του.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5