- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«We Are Lady Parts»: Η σειρά με τη γυναικεία μουσουλμανική μπάντα
«Η μουσική μας έχει να κάνει με διαμαρτυρία. Έχει να κάνει με το να την ακούν»
Γύρω από ένα γυναικείο punk συγκρότημα νεαρών μουσουλμάνων γυναικών κινείται η νέα μίνι τηλεοπτική σειρά «We Are Lady Parts».
«Η μουσική μας έχει να κάνει με διαμαρτυρία. Έχει να κάνει με το να την ακούν» λέει η Saira (την υποδύεται η Sarah Kameela Impey), η πρώτη τραγουδίστρια της μπάντας που δίνει τον τίτλο «We Are Lady Parts» στη νέα μίνι τηλεοπτική σειρά της Peacock TV· η μπάντα Lady Parts είναι ένα γυναικείο punk συγκρότημα νεαρών μουσουλμάνων γυναικών στο Λονδίνο. Είναι μουσουλμάνες που προσπαθούν να ακουστούν σε ένα μουσικό είδος στο οποίο παραδοσιακά δεν υπάρχει χώρος για αυτές, και των οποίων η μουσική δεν περιλαμβάνεται συχνά στις playlist των φίλων τους και των οικογενειών τους.
Η Amina (παίzει η Anjana Vasan), φοιτήτρια μεταπτυχιακού μικροβιολογίας, δεν είναι ακριβώς αυτό που οι άλλες είχαν κατά νου για νέο μέλος της μπάντας. Και το να είναι το τέταρτο μέλος των Lady Parts – που απολαμβάνουν στίχους όπως «Voldemort’s alive and he’s under my head scarf» – δεν ήταν στα σχέδια της Amina. Αλλά όταν παίζουν όλες μαζί για πρώτη φορά, η χημεία είναι εκρηκτική· και η Amina αρχίζει να επανεξετάζει τις ιδέες της για το πώς συμπεριφέρεται μια «καλή μουσουλμάνα». Η μελλοντική lead guitarist της μπάντας ξεπερνά τον αρχικό τρόμο της κάθε που εμφανίζεται πάνω στη σκηνή – της έρχεται αναγούλα και κάνει εμετό – και διοχετεύει συναισθήματα ερωτικής απόρριψης στο πρώτο τραγούδι που γράφει, το «Bashir With the Good Beard».
Η Nida Manzoor, δημιουργός και σκηνοθέτης της τηλεοπτικής σειράς, έχει επίγνωση των συγκρούσεων και εντός και εκτός της μπάντας. Το συγκρότημα είναι ένα πραγματικό χωνευτήρι της βρετανικής μουσουλμανικής εμπειρίας: η Saira, που φοράει κοντομάνικα για να φαίνονται τα τατουάζ της ενώ δουλεύει σε χασάπικο χαλάλ (κοπής κρέατος σύμφωνα με τις επιταγές της θρησκείας)· η Momtaz, που εν πολλοίς έχει καλυμμένο το πρόσωπό της ενώ, στην καθημερινή δουλειά της, πουλάει σέξι εσώρουχα. Ακόμη και η Amina, η οποία επιθυμεί να παρουσιάζεται ως πιο παραδοσιακή, αλλά και η οικογένειά της είναι πιο ιδιόρρυθμοι από ό,τι η ίδια θα ήθελε να παραδεχτεί· κάποια από τα καλύτερα αστεία της σειράς έχουν να κάνουν με τη μαμά της και τον μπαμπά της να λένε πράγματα για τη ζωή τους κάθε που συναντούν κάποιον υποψήφιο γαμπρό για την Amina.
Στο τέλος, η Amina καταλήγει να απολαμβάνει το ότι είναι μέλος της μπάντας. Και το παρελθόν της Amina, της Saira, της απότομης ντράμερ Ayesha (την υποδύεται η Juliette Motamed), της γλυκιάς μπασίστριας Bisma (στον ρόλο, η Faith Osmole) και της αδίστακτης μάνατζερ Momtaz (παίζει η Lucie Shorthouse) γεννά σχεδόν σε κάθε σκηνή κωμικές εντάσεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκατομμύρια αναγνώστες περιμένουν το έκτο βιβλίο της σειράς «A Song of Ice and Fire»
Μια νεαρή, μόνη μητέρα με μια «ασυνήθιστη» οικογένεια ανοίγει λογαριασμό στο Only Fans και εμείς απολαμβάνουμε στις οθόνες μας μια απολαυστικά τρυφερή οικογενειακή dramedy
Έκτοτε απέσπασε δυο Όσκαρ
Το επιστημονικής φαντασίας σύμπαν του Ρίντλεϊ Σκοτ έρχεται στη μικρή οθόνη μέσω του Prime Video
Το reboot αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2027
Το sequel του «The Handmaid's Tale» αλλάζει τη φόρμα του teen drama και βρίσκει έναν νέο τρόπο να μιλήσει για την εξουσία και την ενηλικίωση
Ένα crime drama που δεν ανακαλύπτει τον τροχό, αλλά βρίσκει στο πρόσωπο του Χάρντι τον απόλυτο πρωταγωνιστή
Η σειρά αποτελεί spin off του «Υellowstone»
Η σειρά στοχεύει σε μια ρεαλιστική και ιστορικά τεκμηριωμένη αναπαράσταση της Εποχής του Χαλκού
Η σειρά που αγαπήθηκε και ξεχώρισε όσο λίγες μπορούν στην εποχή του εφήμερου content, ρίχνει αυλαία αντάξια της ήδη εντυπωσιακής ιστορίας της
Όποιος χρεοκοπεί θα αποχωρεί από το παιχνίδι, μέχρι να αναδειχθεί ο νικητής
Καθώς η εκπομπή δεν γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία
Συγκινούν τα μηνύματα των συναδέλφων του
Η ανάρτηση της ηθοποιού στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram
Από τα Εξάρχεια της δεκαετίας του '80 μέχρι σήμερα, ο δημοφιλής ηθοποιός θυμάται πρόσωπα, ρόλους και ιστορίες
Η ανάρτησή του Έλληνα hair stylist
Το «Hacks» σημείωσε ρεκόρ ως κωμική σειρά
Η ελληνική μυθοπλασία στη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση, από τη δεκαετία του ’70 μέχρι σήμερα, δεν έχει φτάσει στη «μεγάλη αφήγηση»
Τα επεισόδια που «στοίχειωσαν» τα παιδιά της εποχής
Στη διάθεση των συνδρομητών και οι 10 κύκλοι της αγαπημένης παρέας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.