TV + Series

Τα «προσεχώς» στην τηλεόραση: Mega

Το αβάπτιστο σίριαλ του Παπακαλιάτη, η Ελένη Μενεγάκη και για πού οδεύει η Μαρία Μπεκατώρου

115071-630725.jpg
Βαγγέλης Περρής
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
eleni-mega.jpg

Ο Βαγγέλης Περρής γράφει για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν στο Mega με Μενεγάκη, Παπακαλιάτη και άλλους.

Πώς θα είναι η τηλεόραση την επόμενη σεζόν; Στην ουσία μία από τα ίδια. Πολλά ριάλιτι όπου θα αναπτυχθούν προγραμματισμένοι έρωτες από τους παίκτες και πολιτικές θεωρίες από τους παραγωγούς, σίριαλ με τους ηθοποιούς να φωνάζουν και να λένε αστεία του στιλ «θέλω μία μπάλα», «να σου δώσω δύο που ‘χω εύκαιρες», τηλεπαιχνίδια που θα μοιράζουν πλούσια δώρα αξίας 500 ευρώ και κάτω, ομιλούσες κεφαλές που θα τοποθετούνται κυρίως για όσα δε γνωρίζουν, η κυρία Παγώνη εναλλάξ στην πρωινή εκπομπή του Open και του ΣΚΑΪ.

Θα υπάρξει όμως μία αλλαγή και αυτή είναι το Mega. Το μεγάλο κανάλι δείχνει έτοιμο να πάρει θέση στο πόκερ της τηλεθέασης και ο πρώτος άσσος που τράβηξε ονομάζεται Ελένη Μενεγάκη. Η επαναφορά της λειτουργεί ως μαγνήτης, μικροί και μικρομεσαίοι τηλεστάρ πείθονται ότι κάτι σημαντικό πάει να γίνει στη Συγγρού και έρχονται διεκδικώντας υψηλές αμοιβές και εντυπωσιακές παραγωγές. Τους παρέχονται αμφότερα και εδώ πέφτουν τα στοιχήματα. Θα αντέξει μια επιχείρηση να βάζει το χέρι στην τσέπη σε ένα διαφημιστικό περιβάλλον που είναι προβληματικό ή θα κληθεί να αναθεωρήσει τη στάση της;

Πέρα από την Ελένη Μενεγάκη που αυτή τη στιγμή κάνει επιλογή συνεργατών (όχι αυτών που ήδη παρουσιάζονται σαν υποψήφιοι), ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ετοιμάζει ένα σίριαλ με κόστος που -από ό,τι κυκλοφορεί στην πιάτσα- είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Προς το Mega οδεύει και η Μαρία Μπεκατώρου, αλλά όσο δεσμεύεται από το συμβόλαιό της με τον ΑΝΤ1 ανακοινώσεις δε γίνονται, προβλέπεται πάντως να έχει διπλή παρουσία. Ίσως ένα καθημερινό τηλεπαιχνίδι, ίσως μία βραδινή εκπομπή που θυμίζει σόου.

Στον τομέα των δημιουργών σίριαλ, πέραν του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στο κανάλι ανήκει και ο Ανδρέας Γεωργίου, όπου αυτή τη φορά δεν στήνει την υπόθεσηήτου στην Κρήτη, αλλά στη Μάνη, όπου θα υπάρχουν αίματα, πάθη και flash back. Τίτλος «Γη της Ελιάς» και θα παρελάσει αυτό που στις επιθεωρήσεις έλεγαν «πλειάδα γνωστών ηθοποιών», ήτοι Άντζελα Γκερέκου, Μάρω Κοντού, Γιώργος Παρτσαλάκης, Πασχάλης Τσαρούχας και η τέως υπουργός πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου. Κλασικούς ηθοποιούς θα δούμε και στη «Σκοτεινή Θάλασσα», όπου όλα θα αρχίσουν με την εξαφάνιση ενός κοριτσιού και θα εμπλακούν οι γνωστοί από το παλιό Mega Άρης Λεμπεσόπουλος και Ταμίλα Κουλίεβα.

Το σίριαλ του Παπακαλιάτη είναι αβάπτιστο, αλλά η διάρκειά του είναι δεδομένη. Πρόκειται για εννιά επεισόδια «γεμάτα πάθη και έρωτες» και ήδη ετοιμάζονται για τους Παξούς, όπου θα γίνουν τα γυρίσματα, η Μαρία Καβογιάννη, η Κλέλια Ανδριολάτου, ο Αντίνοος Αλμπάνης, ο Φάνης Μουρατίδης και η Χάρις Αλεξίου. Ναι, δεν πρόκειται για συνωνυμία, η Χαρούλα θα βρεθεί μπλεγμένη σε έρωτες που ζαλίζουν στα χρόνια του lock down».

Είναι φανερό ότι για ένα τέτοιο πρόγραμμα το Mega δεν επιδιώκει μίνιμουμ στόχους, δηλαδή να ξεπεράσει το Open, επιχείρημα που δείχνει εύκολο. Θέλει να μπει σφήνα ανάμεσα στους τέσσερις μεγάλους, με την τρίτη θέση να αποτελεί ιδανικό στόχο. Για την επίτευξη του δεν αρκούν τα παραπάνω. Εξαρτάται και από τα όπλα που θα παρουσιάσουν οι αντίπαλοι, οι οποίοι φυσικά δεν θα μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ