TV + Series

4 σειρές που έρχονται αυτόν τον Ιούνιο στην COSMOTE TV

Μια σειρά από επιλογές που καλύπτουν κατηγορίες όπως το αστυνομικό θρίλερ, το δράμα και την κωμωδία

alexandra_skaraki.jpg
Αλεξάνδρα Σκαράκη
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η νέα σειρά θρίλερ σε παραγωγή του BBC, «TIME»
Η νέα σειρά θρίλερ σε παραγωγή του BBC, «TIME» © COSMOTE TV

COSMOTE TV: 4 σειρές που κάνουν πρεμιέρα τον Ιούνιο - Από το νέο θρίλερ «Time» μέχρι τον 5ο κύκλο του δικαστικού δράματος «The Good Fight» και το «Killing Eve».

Ο Ιούνιος είναι εδώ και έχει αρχίσει ήδη ο προγραμματισμός για τις καλοκαιρινές διακοπές και δραστηριότητες. Για όσους θα αποδράσουν αλλά και για όσους σκοπεύουν να παραμείνουν στην πόλη, η COSMOTE TV προσφέρει διασκέδαση μέσα από μια σειρά με πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις που ξεκινούν τις προβολές αυτό το μήνα. Οι επιλογές καλύπτουν κατηγορίες όπως το αστυνομικό θρίλερ, δράμα και κωμωδία. Από τις σειρές που κάνουν πρεμιέρα μέσα στον Ιούνιο, ξεχωρίζουν το νέο crime drama παραγωγής του BBC «Time», η πέμπτη σεζόν της βραβευμένης δικαστικής δραματικής σειράς «The Good Fight» και οι δύο πρώτες σεζόν του θρίλερ «Killing Eve».

Time

Οι Βρετανοί ηθοποιοί Σον Μπιν («Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», «Game of Thrones», «Wolfwalkers») και Στίβεν Γκρέιχαμ («Οι Πειρατές της Καραϊβικής», «Snatch», «The Irishman», «Boardwalk Empire», «Greyhound») συνεργάζονται και συμπρωταγωνιστούν στο «TIME», ένα νέο αστυνομικό δράμα σε παραγωγή του BBC και σενάριο του Τζίμι Μακγκόβερν («Moving On», «Cracker»).

Από τις πρώτες κιόλας εικόνες, καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ που συνολικά έχει τρία επεισόδια. Η υπόθεση έχει ως εξής:  Ο Έρικ Ράιντ (Στίβεν Γκρέιχαμ) είναι ένας σωφρονιστικός υπάλληλος που έχει υπό την προστασία του όσους επιτηρεί. Αυτήν την «αδυναμία» που έχει θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ένας από τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες της φυλακής στην οποία εργάζεται. Όμως, κάποια στιγμή ο Έρικ θα χρειαστεί να πάρει μια δύσκολη απόφαση και να επιλέξει ανάμεσα στις αξίες του και στην προστασία της ίδιας του της οικογένειας. Ο Μαρκ είναι δάσκαλος, σύζυγος και πατέρας με σκοτεινό παρελθόν καθώς σκότωσε κάποιον άνθρωπο κατά λάθος. Για αυτή του την πράξη έχει καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση όπου θα πρέπει να μάθει να επιβιώνει γιατί οι συνθήκες στη φυλακή είναι πολύ δύσκολες. Στον αντίποδα, ο Έρικ είναι συμπονετικός και προστατεύει όσους βρίσκονται υπό τη φύλαξή του. Ωστόσο, και αυτός κρύβει κάποιο μυστικό. 

Πρόκειται για μια σειρά που απεικονίζει με ακρίβεια το σημερινό βρετανικό σωφρονιστικό σύστημα, έχοντας ως βάση τους χαρακτήρες του Μαρκ Χέμπντεν (Σον Μπιν) και του Έρικ. Η σειρά εντάσσεται σε έναν μεγάλο αριθμό τηλεοπτικών πρότζεκτ που γυρίστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την νόσο Covid-19. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο Λίβερπουλ της Αγγλίας, το φθινόπωρο του 2021.

Τον Στίβεν Γκρέιχαμ, τον έχουμε παρακολουθήσει σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες κυρίως για το γεγονός ότι συνήθως υποδύεται όχι τόσο καλούς χαρακτήρες. Πρόσφατα, συμμετείχε στην –υποψήφια για Όσκαρ ταινία- «Greyhound» κοντά στον Τομ Χανκς. Απόφοιτος της Βασιλικής Ακαδημίας Δραματικής Τέχνης, ο Σον Μπιν έχει διαγράψει μια σπουδαία πορεία στο θέατρο (με ντεμπούτο σε διασκευή του έργου «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» από το 1983), τον κινηματογράφο, την τηλεόραση αλλά και το ραδιόφωνο. Μάλιστα, έχει διακριθεί με βραβείο BAFTA για την ερμηνεία του ως πατέρας Μάικλ Κέριγκαν στη δραματική σειρά «Broken» από το 2018. Αλλά οι περισσότεροι τον γνωρίζουμε μέσα από σύντομες αλλά εμβληματικές εμφανίσεις ως Μπόρομιρ στις δυο πρώτες ταινίες της τριλογίας «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» και Νεντ Σταρκ στο «Game of Thrones».

Προβολή: Δευτέρα 7 Ιουνίου στο COSMOΤΕ SERIES HD στις 23:00 και κάθε Δευτέρα, 24 ώρες μετά την προβολή τους στην Αγγλία. Aριθμός επεισοδίων: 3. Διαθέσιμα στο COSMOTE TV PLUS μετά την προβολή τους στο κανάλι.

The Republic of Sarah

The Republic Of Sarah | COSMOTE SERIES HD

Στην κωμόπολη Γκρέιλοκ του Νιου Χαμσάιρ στις ΗΠΑ όλα μοιάζουν ήρεμα και η ζωή κυλάει χωρίς κάποια διατάραξη αυτής της ησυχίας. Όμως όπως συμβαίνει σχεδόν σε κάθε δραματική σειρά που διαδραματίζεται σε μια τέτοια ήσυχη αμερικανική πόλη, έτσι και στο «The Republic of Sarah» όλα αλλάζουν και η ατμόσφαιρα αποκτά ένταση. Τη σειρά υπογράφει ο Πολ Κινγκ («Elementary»), ο οποίος εκτός από δημιουργός είναι και εκτελεστικός παραγωγός. Ο δημιουργός είναι γνωστός και για την επαγγελματική του πορεία στην όπερα, υπήρξε παιδί σοπράνο στη Λυρική Σκηνή της Βοστώνης.

Κάτω από τη γη της Γκρέιλοκ λοιπόν θα βρεθεί ένα γιγάντιο κοίτασμα κολτάν (συντομογραφία των λέξεων «κολόβιο» νυν Νιόβιο και «ταντάλιο»). Πρόκειται για ένα πολύ σκληρό μετάλλευμα που η εμπορική του αξία είναι πλέον ίση με τον χρυσό και έχει διπλάσια αντοχή από το χάλυβα.  H εξόρυξή του γινόταν ήδη πριν από τον Παγκόσμιο πόλεμο, κυρίως στο Κογκό της Αφρικής. Για να πάρει αυτό το μετάλλευμα, η εταιρεία εξόρυξης μετάλλων Lydon, θα πρέπει πρώτα να αφανίσει την πόλη από τον χάρτη.

Κεντρική ηρωίδα της πρώτης σεζόν που αποτελείται από δεκατρία επεισόδια, είναι η Σάρα Κούπερ (Στέλλα Μπέικερ). Εργάζεται ως δασκάλα, είναι επαναστάτρια και αρχηγός της ομάδας των κατοίκων του Γκρέιλοκ στην προσπάθεια να σώσουν την πόλη από τα σχέδια που έχει η Lydon Industries για να καταστρέψει την κωμόπολη καθώς επίσης και από τον αδερφό της Ντάνι Κούπερ (Λουκ Μίτσελ) που έχει εκδικητικό χαρακτήρα. Όμως όπως κάθε σειρά που δεν είναι εξολοκλήρου μυθοπλασία αλλά καταπιάνεται και με αληθινά ζητήματα, έτσι κι εδώ θίγονται επίκαιρα θέματα όπως η καταστροφή του περιβάλλοντος, η ανάγκη για συντροφικότητα, ομαδικότητα, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα με έναν κοινό σκοπό: να συμβάλλουν για έναν καλύτερο κόσμο.

Η Στέλλα Μπέικερ («Highway 1», «The Mentalist», «Candance») με καταγωγή από την Αυστραλία, βγαίνει μπροστά και αναλαμβάνει τον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο που κέρδισε από τη Σάρα Ντριου («Grey’s Anatomy») την οποία είχαν αρχικά στο μυαλό τους οι συντελεστές. Είναι απόφοιτος της δημοφιλούς Δραματικής Σχολής του πανεπιστημίου Γέιλ και εκτός από την υποκριτική, ασχολείται με τη συγγραφή σεναρίου και την παραγωγή. Η ταινία μικρού μήκους «Candance» στην οποία συμμετείχε, βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Καννών 2018 από το Αμερικανικό Περίπτερο. Τη Μάγια, υποδύεται η Ισαβέλα Άλβαρεζ («Westworld»), ενώ στον ρόλο του Τάιλερ βλέπουμε τον 23χρονο ηθοποιό και βραβευμένο σκηνοθέτη με ινδιάνικες ρίζες Φόρεστ Γκούντλακ («The Revenant»).

Προβολή: Τρίτη 15 Ιουνίου στο COSMOΤΕ SERIES HD στις 22:00 και κάθε Τρίτη, 24 ώρες μετά την Αμερική. Αριθμός επεισοδίων: 13. Διαθέσιμα στο COSMOTE TV PLUS μετά την προβολή τους στο κανάλι.

The Good Fight (5η σεζόν)

Το δικαστικό δράμα «The Good Fight»
Το δικαστικό δράμα «The Good Fight»

Η Κριστίν Μπαράνσκι επιστρέφει για πέμπτη χρονιά σε έναν από τους εμβληματικούς ρόλους της καριέρας της, αυτόν της δικηγόρου Νταϊάν Λόκχαρτ στη -δυο φορές προτεινόμενη για Emmy- σειρά «The Good Fight». Το spinoff της βραβευμένης σειράς του CBS «The Good Wife» σε δημιουργία του ζεύγους Ρόμπερτ και Μισέλ Κινγκ («Evil & Your Honor») γνώρισε μεγάλη επιτυχία και τώρα έρχεται με νέα επεισόδια και λαμπερές προσθήκες στο καστ.

Πού βρίσκουμε τους χαρακτήρες στην πέμπτη σεζόν; Στο πρώτο επεισόδιο της νέας σεζόν, η Νταϊάν βρίσκεται σε ακόμα ένα δίλημμα, αυτή τη φορά για το αν είναι επαγγελματικά ηθικό να συνδιευθύνει με τη στενή της συνεργάτιδα Λιζ (Όντρα ΜακΝτόναλντ) μια δικηγορική εταιρεία της οποίας το ανθρώπινο δυναμικό αποτελείται από Αφροαμερικανούς δικηγόρους και άλλους επαγγελματίες, όταν η εταιρεία χάνει δυο κορυφαίους δικηγόρους. Στο μεταξύ η Μαρίσα Γκολντ (Σάρα Στιλ) και η εταιρεία μπλέκονται με τον Χαλ Γουάκνερ (Μάντι Πατίνκιν), έναν κάτοικο του Σικάγο που πρόκειται να ανοίξει το δικό του δικαστήριο στην αποθήκη ενός φωτοτυπείου. Η τελευταία φορά που είδαμε τον Μάντι Πατίνκιν σε έναν τόσο μεγάλο τηλεοπτικό ρόλο ήταν στο πολυβραβευμένο κατασκοπικό θρίλερ «Homeland» που ολοκληρώθηκε την άνοιξη του 2020. Ο ηθοποιός υποδύθηκε τον Σολ Μπέρενσον, μέντορα της πράκτορα της CIA, Κάρι Μάθισον.  

Η -βραβευμένη με Emmy- Κριστίν Μπαράνσκι έχει μια σημαντική πορεία στον χώρο της τηλεόρασης αλλά και του κινηματογράφου με συμμετοχές στα «Mamma Mia», «Mamma Mia: Here We Go Again», «The Good Wife», «The Big Bang Theory», «Cybill», «Chicago» κ.α. ενώ είναι γνωστή και στο θέατρο. Η ηθοποιός με καταγωγή από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Πολωνία, έχει υπάρξει υποψήφια για βραβείο EMMY 15 φορές συνολικά και έχει κερδίσει για την ερμηνεία της ως Μαριάν Θορπ στο «Cybill» (1995). Στο «The Good Fight» είναι και συμπαραγωγός.  Στο «The Good Fight» είναι και συμπαραγωγός. Εκτός από τους Ρόμπερτ και Μισέλ Κινγκ, πίσω από το εγχείρημα βρίσκεται και ο Ρίντλεϊ Σκοτ, σκηνοθέτης πίσω από τις μεγάλες επιτυχίες όπως τα «Alien», «Blade Runner», «Thelma and Louise».

Όπως το «The Good Wife», έτσι και ο διάδοχός του «The Good Fight» γνώρισαν αμέσως επιτυχία κυρίως επειδή παρουσίασαν μια ευρεία γκάμα από δικαστικές υποθέσεις τις οποίες οι πρωταγωνιστές καλούνται να επιλύσουν είτε νόμιμα ή με περίπου νόμιμα μέσα. Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι οι διάλογοι είναι τόσο καλογραμμένοι, ώστε συχνά προκαλούν αντικείμενο συζήτησης και δημιουργούν διάλογο καθώς πολλές φορές το σενάριο παρουσιάζει αληθινά γεγονότα. Το «The Good Fight» ανήκει ψηλά στη λίστα με τα legal dramas και το στοιχείο που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα είναι το ότι καυτηριάζει την κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα, με αρκετές δόσεις σουρεαλισμού. Ποιος άλλωστε μπορεί να ξεχάσει την πρώτη σκηνή του πρώτου επεισοδίου όπου η Νταϊάν παρακολουθεί σοκαρισμένη στην τηλεόραση την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως Πρόεδρο των ΗΠΑ και τα σχόλια που κάνει στη συνέχεια; Άλλα επίκαιρα θέματα που η σειρά κάλυψε είναι η #MeToo εποχή, οι φυλετικές και ταξικές ανισότητες, η παιδοφιλία, η πολιτική ορθότητα κ.α.

Στη νέα σεζόν, στην οποία ολοκληρώνονται κάποιες ιστορίες που έμειναν ανολοκλήρωτες στην τέταρτη που διακόπηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, βλέπουμε νέα πρόσωπα. Πέρα από τον Μάντι Πατίνκιν, θα δούμε και την Τσαρμέιν Μπινγκουα («Black Box») στον ρόλο της σκληρής δικηγόρου Κάρμεν Μόγιο. Ο Ντιλρόι Λίντο, ο «Έντριαν» της σειράς έχει παίξει σε 4 φιλμ του Σπάικ Λι, με τελευταίο το φετινό, υποψήφιο για 1 βραβείο Όσκαρ, Da 5 Bloods και για το οποίο ο Λίντο συζητιόταν δίκαια για υποψηφιότητα Ανδρικού Ρόλου.

Στα «The Good Wife» και «The Good Fight» έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς ονόματα της υποκριτικής όπως ο Μάικλ Τζ. Φοξ, ο Τζέρι Άντλερ, ο Χιου Ντάνσι, ο Μάριο Καντόνε, η Μέιμι Γκάμερ, η Κριστίνα Ρίτσι κ.α. Η πρωταγωνίστρια του «The Good Wife» Τζουλιάνα Μάργκουλις που υποδύθηκε την Αλίσια Φλόρικ και ο Άλαν Κάμινγκ που ενσάρκωσε τον Ιλάϊ Γκολντ επρόκειτο να εμφανιστούν στην τρίτη σεζόν αλλά αποχώρησαν λόγω οικονομικών διαφωνιών.

Προβολή: Παρασκευή 25 Ιουνίου στο COSMOΤΕ SERIES HD στις 22:00, 24 ώρες μετά την Αμερική.  Aριθμός επεισοδίων: 10. Διαθέσιμα στο COSMOTE TV PLUS μετά την προβολή τους στο κανάλι. Στις 25 Ιουνίου θα ανέβουν και όλοι οι προηγούμενοι κύκλοι στο COSMOTE TV PLUS.

The Good Fight K5 | COSMOTE SERIES HD

Killing Eve S1 & S2 

Το κατασκοπικό θρίλερ «Killing Eve»
Το κατασκοπικό θρίλερ «Killing Eve» © COSMOTE TV

Ένα από τα πιο δημοφιλή τηλεοπτικών κατασκοπικών θρίλερ των τελευταίων χρόνων και το οποίο συνεχίζει να αποκτά νέους θαυμαστές, είναι το «Killing Eve». Τόσο το καστ ηθοποιών με πρωταγωνίστριες τη - βραβευμένη με Emmy-  Σάντρα Ο («Grey’s Anatomy») και τη  -βραβευμένη με Bafta- Τζόντι Κόμερ («Star Wars: Skywalker Η Άνοδος») όσο και η δημιουργός Φοίβη Γουόλερ-Μπριτζ («Fleabag») και στη συνέχεια η - βραβευμένη με Όσκαρ - Έμεραλντ Φενέλ («Promising Young Woman», «The Crown») απογείωσαν τη σειρά που δικαίως αγαπήθηκε πολύ.

Η ιστορία είναι η εξής: Μετά από μια σειρά γεγονότων, το σενάριο παρουσιάζει τις ζωές μιας πράκτορα της βρετανικής MI5 και μιας ψυχοπαθούς δολοφόνου που αναλαμβάνει συμβόλαια θανάτου στις έξι ηπείρους, καταλήγουν να είναι άρρηκτα συνδεδεμένες.

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά, το «Killing Eve» μας βάζει σε ένα ατμοσφαιρικό και επικίνδυνο σύμπαν όπου τα locations εναλλάσσονται συνεχώς, υπάρχουν ανατροπές που μας καθηλώνουν όσο η φωτογραφία, τα κοστούμια και οι ερμηνείες των δύο ηρωίδων. Τις δυο πρωταγωνίστριες, πλαισιώνει ένα εξίσου δυνατό καστ που δίνει μεγαλύτερο εύρος στην πλοκή.

Η Βρετανίδα Φοίβη Γουόλερ-Μπριτζ είναι μια από τις πιο σημαντικές σεναριογράφους και δημιουργούς τηλεοπτικών παραγωγών, των τελευταίων χρόνων. Το ταλέντο της, της έχει χαρίσει σπουδαίες συνεργασίες όχι μόνο με ηθοποιούς αλλά και άλλους καλλιτέχνες (Phoebe Bridgers, Harry Styles) για τη δημιουργία πρότζεκτ. Ξεκίνησε την καριέρα της σαν ηθοποιός (υποδύθηκε και το ρομπότ στο Solo: A Star Wars Story), γνώρισε μεγάλη επιτυχία ως σεναριογράφος και παραγωγός του Fleabag. Πριν το απολαύσουμε στην τηλεόραση, το Fleabag ήταν θεατρικό έργο, ένα one-woman show που η ίδια έπαιξε το 2013 και από εκεί μεταφέρθηκε στην τηλεόραση. Η Φοίβη Γουόλερ Μπριτζ έγραψε το σενάριο της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ «No Time to Die» και τώρα ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στο νέο φιλμ του Ιντιάνα Τζόουνς δίπλα στους Χάρισον Φορντ, Μαντς Μίκελσεν και τον Φαίδωνα Παπαμιχαήλ στη διεύθυνση φωτογραφίας. 

Προβολή: Παρασκευή 25 Ιουνίου στο COSMOΤΕ SERIES Marathon HD τα 6 επεισόδια του 1ου κύκλου back to back από τις 20:00 και Σάββατο 26 Ιουνίου τα 6 επεισόδια του 2ου κύκλου back to back από τις 20:00. Ταυτόχρονα θα είναι διαθέσιμα και στην δωρεάν On Demand υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Killing Eve | COSMOTE SERIES MARATHON HD

Μάθε περισσότερα εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ