TV + Series

Ο Δημήτρης Λάλος μιλά για την πρό(σ)κληση του «Σιωπηλού δρόμου»

«Πιστεύω πως ο κόσμος περίμενε καιρό τώρα να δει μια ελληνική παραγωγή υψηλών προδιαγραφών που να σέβεται το κοινό».

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
ΤΕΥΧΟΣ 788
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Δημήτρης Λάλος σε στιγμιότυπο της σειράς «Σιωπηλός Δρόμος»

Συνέντευξη με τον Δημήτρη Λάλο, πρωταγωνιστή της σειράς «Σιωπηλός Δρόμος» στο MEGA, στην ATHENS VOICE

Ο «Σιωπηλός Δρόμος» είναι η σειρά που οπωσδήποτε έχει συζητηθεί περισσότερο από κάθε άλλη στην Ελλάδα για το 2021. Ο «Νάσος Οικονομίδης», επικεφαλής των ερευνών, ή κατά τον κόσμο Δημήτρης Λάλος, έχει ήδη κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό, όμως πριν από την τηλεόραση είχε ήδη γράψει τα δικά του χιλιόμετρα στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Επί Κολωνώ, μεταφραστής και ιδρυτής του Tempus Verum - Εν Αθήναις, ο Δημήτρης Λάλος έχει προλάβει να μετρήσει αρκετούς ρόλους πριν βρεθεί στο επίκεντρο της δραματικής σειράς του MEGA.

lalos-1_2.jpg

Τον τελευταίο χρόνο πρωταγωνίστησε μαζί με την Πηνελόπη Τσιλίκα, λίγο πριν βρεθούν από κοινού στον «Σιωπηλό Δρόμο», και στη βραβευμένη ταινία της Τζάνις Ρφαηλίδου «Kala Azar», ενώ φέτος έγινε η μετάβαση στη μικρή οθόνη. Ο Δημήτρης Λάλος μας μίλησε για την καριέρα του, τον «Σιωπηλό Δρόμο» και όσα συνέβησαν φέτος στο χώρο του θεάτρου.

Μετά από μια καριέρα ετών στο θέατρο και τον κινηματογράφο ήρθε φέτος η ώρα της τηλεόρασης με την εξαιρετική παραγωγή του «Σιωπηλού Δρόμου». Πώς ήταν η μετάβαση;
Πράγματι, συνήθως μια μετάβαση είναι πάντα δύσκολη, αλλά στην περίπτωση αυτή δεν μπορώ να πω ότι δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα διότι οι συνθήκες γυρίσματος ήταν άκρως κινηματογραφικές. Μακάρι να γίνουν και στο μέλλον τέτοιες δουλειές και περισσότεροι συνάδελφοί μου να έχουν την ευκαιρία να εργαστούν υπό αυτές τις συνθήκες.

Ήταν εύκολο το «ναι»; Τι σε εντυπωσίασε στο σενάριο;
Η πλοκή και ο χαρακτήρας ήταν τα βασικά. Στη συνέχεια ήταν το είδος. Δηλαδή, ένα αστυνομικό θρίλερ, που είναι και από τα αγαπημένα μου.

lalos-1_3.jpg

Ποιο στοιχείο του χαρακτήρα αγάπησες; Ταυτίζεσαι σε κάποιο σημείο με τον ήρωά σου;
Αγάπησα το στοιχείο του συναισθηματικού ρήγματος που φέρει ως άνθρωπος. Πάντα βρίσκω σημεία να ταυτιστώ με τους ήρωες που υποδύομαι γιατί πιστεύω πως έχουμε όλα τα στοιχεία μέσα μας, αν και σε διαφορετικό βαθμό, αναπτυγμένα.

Ο «Σιωπηλός Δρόμος» κερδίζει καθημερινά όλο και περισσότερους τηλεθεατές και όχι μόνο από το κοινό της ελληνικής τηλεόρασης. Γιατί αγκάλιασε τόσος νέος κόσμος τη σειρά;
Σήμερα δεν υπάρχει μόνο η συμβατική τηλεόραση, φυσικά, αλλά και οι πλατφόρμες που προσελκύουν ένα τεράστιο κοινό και συνήθως νέους. Η σειρά αυτή, έχοντας μια αντίστοιχη αισθητική που πλησιάζει περισσότερο αυτές τις πλατφόρμες, προσελκύει και τέτοιο κοινό. Παράλληλα πιστεύω πως ο κόσμος περίμενε καιρό τώρα να δει μια ελληνική παραγωγή υψηλών προδιαγραφών που να σέβεται το κοινό.

lalos-1_4.jpg

Είναι αυτό το μέλλον των τηλεοπτικών σειρών, δηλαδή να πάμε στο μοντέλο των λίγων επεισοδίων;
Τις προηγούμενες δεκαετίες κρίναμε την επιτυχία μιας ελληνικής σειράς από τη διάρκειά της. Δεν γνωρίζω αν είναι το μέλλον, αλλά θα είναι σίγουρα ένα βαρόμετρο για το αν οι παραγωγοί θα επενδύσουν ξανά σε μια ακριβή παραγωγή λίγων επεισοδίων. Πράγματι, όμως, η ποσότητα πολλές φορές δεν μπορεί να συνάδει με την ποιότητα. Εν αναμονή…

Το θέατρο είναι κλειστό τον τελευταίο χρόνο και την ίδια περίοδο στην Ελλάδα πέρασε για πολλούς τη δυσκολότερη στιγμή της ιστορίας του. Οι καταγγελίες κακοποίησης και το ελληνικό #MeToo είχαν σημείο αιχμής τον πολιτισμό. Πώς έζησες όλη αυτή την περίοδο;
Αρχικά να πω πως κατά τη γνώμη μου το θέατρο πέρασε μία από τις πιο λαμπρές περιόδους με την αποκαθήλωση των παλιών στερεοτυπικών συμπεριφορών. Το θέατρο έδειξε ακόμα μια φορά προς το φως κάνοντας την αρχή για να ξεκαθαρίσει η εργασιακή και σεξουαλική εκμετάλλευση.

Τι άλλο σου επιφυλάσσει το 2021;
Ελπίζω, όχι μόνο για μένα, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο, υγεία!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπιρτσέ Ακαλάι
Η μεγάλη άνθιση των τούρκικων τηλεοπτικών σειρών

Οι τηλεοπτικές σειρές, όπως το «As the crow flies», το πιο καυτό εξαγώγιμο προϊόν της Τουρκίας. Φοβερή ατμόσφαιρα, γρήγορες σεκάνς, σύγχρονη σκηνοθεσία,προσεγμένες παρουσίες, σεβασμός στη λεπτομέρεια, αξιοπρεπέστατες ερμηνείες.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.