TV + Series

Resurrection

Το σίριαλ που καθήλωσε 18 εκατομμύρια Αμερικάνους

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
64090-128847.jpg

Οι εκπλήξεις έρχονται όταν δεν τις περιμένεις. Ο Μπραντ Πιτ στοιχημάτισε στο «Resurrection» συμμετέχοντας με την εταιρία του Plan B στην παραγωγή της σειράς. Το ABC πήρε την απόφαση να βγάλει στον αέρα οκτώ επεισόδια. Στην πρεμιέρα του «πιλότου» στις 9 Μαρτίου, 18 εκατομμύρια τηλεθεατές στις ΗΠΑ συντονίστηκαν με το μεταφυσικό δράμα που «ανέστησε» για τα καλά τα νούμερα του καναλιού. Τι συμβαίνει εδώ πέρα;

n

Οι ζωές των κατοίκων της Αρκαδίας του Μιζούρι πρόκειται να αλλάξουν δραματικά όταν οι νεκροί αρχίσουν να επιστρέφουν. Οι καλές γλώσσες λένε πώς η σειρά βασίζεται στην πετυχημένη νουβέλα «The Returned» του Τζέισον Μοτ. Οι άλλες ισχυρίζονται πως πρόκειται για μια ξεδιάντροπη κόπια της γαλλικής σειράς «Les Revenants», τη μουσική επένδυση της οποίας επιμελήθηκαν οι Mogwai.

Ένα οκτάχρονο αγόρι ξυπνά στις αχανείς εκτάσεις της Κίνας, χωρίς να έχει ιδέα πώς βρέθηκε εκεί πέρα. Ο πράκτορας του FBI Μάρτιν Μπέλαμι, εργάζεται στην υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων και θα παραλάβει τον μικρό Τζέικομπ από το αεροδρόμιο. Ένας πατέρας θα δει τον πεθαμένο από πνιγμό γιο του, να επιστρέφει στη ζωή 32 χρόνια μετά. Μια κόρη θα δει τον μπαμπάκα να εμφανίζεται μπροστά της, σαν να μην πέρασε μια μέρα από το καρδιακό επεισόδιο που τον έστειλε στα θυμαράκια. Οι νεκροί συναντούν τους ζωντανούς και τα torrents παίρνουν φωτιά.

n

Το «Resurrection» δεν ακολουθεί τους καλλιτεχνικούς δρόμους και την υποβλητική ατμόσφαιρα του «Les Revenants». Προτιμά τα συγκινησιακά κρεσέντο. Πώς θα ήταν η ζωή αν κάποιος που είχατε χάσει επέστρεφε σε αυτή;Θέλετε ίντριγκα με οικογενειακά μυστικά που απειλούν να σας στείλουν για χαρτομάντηλα; Την έχετε. Σας αρέσουν τα εσχατολογικά μυστήρια; Μόλις βρήκατε ένα ακόμα για να ασχοληθείτε.

Με μαέστρο τον Άαρον Ζέλμαν στη μεταφορά του, που μαθήτευσε στο σίριαλ «Νόμος και Τάξη» και κέρδισε μια υποψηφιότητα Έμμυ για το «Damages», το ενδιαφέρον του τηλεθεατή παραμένει αμείωτο στο τρίτο επεισόδιο και η πρόκληση για το πού θα οδηγηθεί στα επόμενα κεφάλαια αυξάνεται. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα βρείτε τον ράπερ και «έπαιζα στο House» Όμαρ Επς, την «με έχεις δει σε ένα σωρό ταινίες» Φράνσις Φίσερ, τον Σαμ Χάζελντάιν που πέρασε από το πρόσφατο φιλμ «Μνημεία ανδρών».

n

Οι ήρωες της σειράς απηχούν χαρακτηριστικές «φωνές» της κοινωνίας. Ο ορθολογισμός μιας γιατρού που κλονίζεται, η πίστη ενός εφημέριου που δοκιμάζεται, η καθημερινότητα των μεσοαστών που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, η φευγάτη υπόθεση που θα ήθελε ένας αστυνομικός να λύσει. Όσοι ψάχνουν ζόμπι και βαμπίρ, θα απογοητευτούν. Το «Resurrection» προτιμά τη φιλοσοφική θέαση του ερωτήματος «τι είναι ο θάνατος, τι είναι η ζωή;» αφήνοντας μερικές υπόνοιες για εξωγήινες εξελίξεις στη συνέχεια. Στα συν μπορείτε να προσθέσετε την πομπώδη μουσική του επένδυση.

n

Πού αρχίζει να χάνει πόντους; Έχοντας εξάψει το ενδιαφέρον του κοινού με το νεκροζώντανο σενάριό του, καλείται να ξεδιπλώσει τη συνέχεια της ιστορίας πέρα από τις «γεια σας, γύρισα από τον άλλο κόσμο» σκηνές. Να δικαιολογήσει με κάποιο τρόπο τα ανεξήγητα φαινόμενα για να μην πέσει σε νοηματικά κενά. Με την πασχαλινή περίοδο προ των πυλών και το μπαμ των πρώτων επεισοδίων, η σειρά δείχνει να έχει ζωή χαρισάμενη. Αμήν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ