TV + Series

Οι 9 καλύτερες τηλεοπτικές σειρές αν μείνεις σπίτι τα Χριστούγεννα

Όποιες και αν είναι οι προτιμήσεις σου, έχουμε την σειρά για εσένα

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fleabag1_1.jpg

Οι 9 από τις καλύτερες ξένες τηλεοπτικές σειρές που μπορείς να δεις ολόκληρες

Ήρθε η εποχή για binge watch. Ήρθε η εποχή ενός μαραθώνιου τηλεοπτικών σειρών, εκείνων δηλαδή των τηλεοπτικών σειρών που όλο λες ότι πρέπει να δεις αλλά ποτέ δεν προλαβαίνεις. Εμείς σου δίνουμε τη λίστα με τις καλύτερες. Εσύ βάλε τη διάθεση.

Αν είσαι ρομαντική ψυχή: Outlander

outt.jpg


Ταξίδι στον χρόνο, μαγικές συναντήσεις, τα απίστευτα τοπία της Σκoτίας και ένας φλογερός έρωτας που ελίσσεται ανάμεσα στους αιώνες. To Outlander τα έχει όλα, από κλεφτά βλέμματα μεταξύ των πρωταγωνιστών μέχρι και τις πιο φλογερές ερωτικές σκηνές στην τηλεόραση. Ο Jaime και η Claire θα ικανοποιήσουν την ανάγκη σου για ένα ολοκληρωμένο τηλεοπτικό ειδύλλιο και θα ξυπνήσουν την όρεξη για χειμερινά ρομάντζα. Βρες ένα αντικείμενο του πόθου σου και ένα γκι και πράξε ανάλογα.

Αν ψάχνεσαι: Fleebag

fleabag1.jpg


Σάρωσε τα φετινά Emmys κερδίζοντας σε κάθε σημαντική κατηγορία όπου ήταν προτεινόμενο και οφείλει να κατέχει σημαντική θέση στην binge watch λίστα σου. Μία μοντέρνα Λονδρέζα παλεύει να ισορροπήσει τον θάνατο της καλύτερής της φίλης, τα οικονομικά της προβλήματα, την τοξική σχέση με την οικογένειά της και το γεγονός πως μάλλον είναι λίγο σεξομανής. Από τις πιο ειλικρινείς και πρωτότυπες τηλεοπτικές παραγωγές που μπορείς να παρακολουθήσεις, με τη δεύτερη σεζόν να είναι ακόμα καλύτερη από την πρώτη (η οποία ήδη ήταν φανταστική). Επίσης ο Andrew Scott στον ρόλο του ιερέα είναι εξωφρενικά σέξι.

Αν ψάχνεσαι πολύ: Bojack Horseman

bojack2.jpg


Mετά από έξι περίπου χρόνια, η cult σειρά κινουμένων σχεδιών του Netflix ετοιμάζεται να προβάλει τα τελευταία της επεισόδια τον Ιανουάριο του 2020. Προλαβαίνεις να «καταβροχθίσεις» τις πεντέμισι προηγούμενες σεζόν μέχρι τότε. Και σε συμβουλεύουμε να το κάνεις. Είναι δύσκολο να καταλάβουμε πώς ακριβώς ένα show με πρωταγωνιστή ένα αλκοολικό άλογο - πρώην σταρ της τηλεόρασης καταφέρνει να παρουσιάζει με τόσο αληθινό και ωμό τρόπο ανθρώπινα ζητήματα όπως ο εθισμός και η κατάθλιψη, αλλά αυτό ακριβώς συμβαίνει. Μία μοναδική τηλεοπτική εμπειρία.

Αν θέλεις να γελάσεις: Brooklyn Nine Nine

brooklyn.jpeg


Ενώ στην Αμερική είναι από τις πιο δημοφιλείς κωμικές σειρές, εδώ δεν του έχουμε δώσει την αγάπη που θα έπρεπε. Κακώς! Το «Brooklyn Nine Nine» είναι από τις πιο απολαυστικές κωμωδίες που μπορείς να παρακολουθήσεις και έχει αρκετές σεζόν ώστε να σου φτουρίσει και για μετά τις γιορτές. Έτσι για να μην σε πιάσει η γνωστή χειμωνιάτικη κατάθλιψη. Ακολουθεί την επαγγελματική πορεία ενός αστυνομικού σταθμού της Νέας Υόρκης και όλες τις σχέσεις που προκύπτουν ανάμεσα στους αστυνομικούς. Ο Andy Samberg είναι υπέροχος στον ρόλο του Jake Peralta, ενώ τον πλαισιώνει ένα εξίσου άριστο cast.

Αν θέλεις να τρομάξεις: The Haunting of Hill House

download_2.jpeg


Οι «Δαίμονες του Χιλ Χάουζ» θα σε κάνουν να χωθείς πιο βαθιά κάτω από την κουβέρτα και να νιώσεις την καρδιά σου να χτυπάει γρηγορότερα. Βασισμένη στο γνωστό μυθιστόρημα της Σίρλεϊ Τζάκσον, η σειρά παρουσιάζει μία μοντέρνα εκδοχή της ιστορίας των πέντε αδερφών που μεγάλωσαν σε ένα από τα πιο διάσημα στοιχειωμένα σπίτια της Αμερικής: την έπαυλη του Hill House. Το πρώτο επεισόδιο τους βρίσκει να επιστρέφουν ως ενήλικες μετά την αυτοκτονία της μικρότερης αδερφής τους, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν μια για πάντα τα φρικιαστικά τέρατα κάτω από το κρεβάτι τους και μέσα στο μυαλό τους. Η σκοτεινή ατμόσφαιρα του βιβλίου μεταφέρεται εδώ αυτούσια, ενώ οι χαρακτήρες των πρωταγωνιστών είναι ολοκληρωμένοι και αληθινοί.

Αν σου αρέσει η πολιτική (και είσαι κάτω των 30): The Politician

trailer-de-the-politician-ryan-murphy-netflix.jpg


Το νέο δημιούργημα του Ryan Murphy ακολουθεί την πολιτική καμπάνια του 17χρονου Payton Hobart, ο οποίος έχει σκοπό να κερδίσει τις εκλογές στο λύκειο Saint Sebastian, να φοιτήσει στο Harvard και μετά να γίνει πρόεδρος της Αμερικής. Φυσικά τίποτα δεν πηγαίνει έτσι όπως σχεδίαζε. Ίντριγκες, ωραία ρούχα, μία φρέσκια queer διάθεση (σχεδόν κανένας από τους χαρακτήρες δεν είναι straight) και ένας ενδιαφέρον, ποπ, πολύχρωμος «αχταρμάς» που σίγουρα θα σε κρατήσει σε εγρήγορση.

Αν σου αρέσει η πολιτική (και είσαι άνω των 30): The Crown

thecrown2.jpg


H δημοφιλής σειρά με θέμα τη ζωή της βρετανικής βασιλικής οικογένειας επέστρεψε και παίρνει διθυραμβικές κριτικές. Στο τιμόνι του cast βρίσκεται πλέον η οσκαρική Olivia Coleman, συνοδευόμενη από μία καταπληκτική Helena Bonham Carter στον ρόλο της πριγκίπισσας Margaret. Εξαιρετικά σκηνοθετημένη, γεμάτη από διακριτικό συναίσθημα και με τεράστια ιστορική έρευνα, το «The Crown» αναβιώνει μία ολόκληρη εποχή και σε αφήνει να κοιτάξεις το παλάτι του Buckingham από την κλειδαρότρυπα.

Αν θέλεις να κλάψεις και να χορέψεις (και αντίστροφα): Pose

pose_103_001210r.jpg


Η σειρά που προβλήθηκε αρχικά από το αμερικάνικο κανάλι FX και απέκτησε απευθείας φανατικό κοινό βρίσκεται στη δεύτερη σεζόν της, έχει ως συνδημιουργό τον Ryan Murphy και εξελίσσεται στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’80, όπου το AIDS εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα και η LGBTQ κοινότητα βρίσκεται σε κρίση. Μέσα σε αυτή τη θλιβερή μαυρίλα, η κουλτούρα του ballroom και του vogueing έρχεται να πιτσιλίσει με επαναστατικές πινελιές χρώματος την πραγματικότητα, προσθέτοντας λάμψη και attitude. Και κάπως έτσι προκύπτει μία από τις πιο πρωτότυπες, καλοφτιαγμένες και φρέσκες σειρές των τελευταίων δεκαετιών στην τηλεόραση.

Αν θέλεις να μπερδευτείς ευχάριστα: Russian Doll

russian2.jpg


Ό,τι πιο trippy και ενδιαφέρον έχουμε να σου προτείνουμε. Από σκηνή σε σκηνή και επεισόδιο σε επεισόδιο, το «Russian Doll» κινείται ανάμεσα στην κωμωδία, τον υπαρξισμό, το μυστήριο και το μεταφυσικό, ενώ στολίζεται με πανέξυπνες ατάκες, μελετημένες ερμηνείες και ένα άψογο soundtrack. Ξανά και ξανά, η πρωταγωνίστρια Nadia πεθαίνει με διαφορετικούς τρόπους και κάθε φορά καταλήγει στο ίδιο πάρτι γενεθλίων της, μπροστά στον ίδιο νιπτήρα, φορώντας το ίδιο eyeliner, κοιτάζοντας τον καθρέφτη (και την κάμερα), ενώ το κομμάτι «Gotta Get Up» ακούγεται μονίμως ως μουσικό χαλί. Μετά την τρίτη φορά που το ακούς, έχει στοιχειώσει τις σκέψεις σου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ