TV + Series

Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ επιστρέφει ως Obi-Wan Kenobi στο Star Wars;

Ο Σκωτσέζος ηθοποιός πιάνει ξανά το φωτόσπαθό του

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ewan-mcgregor-obi-wan-kenobi_1565938993179.jpg
O Γιούαν ΜακΓκρέγκορ ως Obi-Wan Kenobi σε promo still για το Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith © Disney/Lucas Films

Μία spin-off σειρά του «Star Wars», με πρωταγωνιστή τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ στον ρόλο του Όμπι-Ουάν Κενόμπι, έρχεται στο Disney+

Μπορεί το Dsiney+, η νέα streaming πλατφόρμα της Disney, ακόμα να αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της τον ερχόμενο Νοέμβριο, αλλά οι ανακοινώσεις γύρω από αυτήν, έχουν καταφέρει ήδη να μας πείσουν ότι θα γίνει ο νέος εθισμός μας. Σε αυτήν δεν θα φιλοξενηθούν μόνο παλιές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές της, αλλά και νέο περιεχόμενο, ανάμεσα του remakes κλασικών ταινιών της, αλλά και τηλεοπτικά spin-offs των πιο επιτυχημένων projects που έχει στο δυναμικό της. 

Ανάμεσα σε αυτά είναι spin-offs της Marvel, όπως το «Loki» και το «WandaVision», αλλά και του «Star Wars». Για το τελευταίο γνωρίζουμε ήδη ότι τον Νοέμβριο, με την έναρξη του Disney+, θα έχουμε την σειρά «The Mandalorian», η οποία θα παρακολουθεί την ιστορία ενός κατοίκου του πλανήτη Mandalore που ταξιδεύει στον γαλαξία και τον υποδύεται ο Πέδρο Πασκάλ (Narcos, The Game of Thrones), αλλά και μία ακόμα επικεντρωμένη στον άντρα πρωταγωνιστή του «Rogue One», Cassian Andor. 

Πλέον, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του Variety και του Deadline, έχουμε έναν λόγο να ενθουσιαστούμε λίγο περισσότερο με το Disney+, αφού επιβεβαιώθηκε ένα ακόμα «Star Wars» τηλεοπτικό spin-off, με τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ να ξαναπιάνει το φωτόσπαθό του και να επιστρέφει στον ρόλο του Obi-Wan Kenobi. Σε έναν βαθμό, η ανακοίνωση αυτή δεν μας προκαλεί τεράστια έκπληξη, αφού ο McGregor είχε εκφράσει πολλές φορές στο παρελθόν την επιθυμία του να επιστρέψει στον ρόλο, που ενσάρκωσε για πρώτη φορά το 1999, με την ταινία «Η αόρατη απειλή» (The Phantom Menace). 

Αυτό ίσως που μας κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι το spin-off δεν είναι κινηματογραφικό, αλλά τηλεοπτικό. Η Disney, μάλιστα, για ένα μεγάλο διάστημα, πράγματι ετοίμαζε την επιστροφή του Obi-Wan για την μεγάλη οθόνη και όχι για την μικρή, αλλά αυτό φαίνεται να άλλαξε εξαιτίας της spin-off ταινίας «Solo», της οποίας τα κέρδη δεν ήταν τα αναμενόμενα, με τις εισπράξεις της να είναι ελάχιστα μεγαλύτερες από το ποσό που δαπανήθηκε για την δημιουργία της (392,9 εκατομμύρια δολάρια).  

Για την ώρα, αυτά που γνωρίζουμε για την επερχόμενη σειρά είναι ελάχιστα, αφού δεν έχει ανακοινωθεί ούτε τίτλος, ούτε ημερομηνία πρεμιέρας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αποτελείται από 6 έως το πολύ 8 επεισόδια, τα οποία θα επικεντρώνονται στα νεαρά χρόνια του Δασκάλου Τζεντάι, ο οποίος μας πρωτοσυστήθηκε το 1977, μέσα από την ερμηνεία του Άλεκ Γκίνες, ενώ περισσότερες πληροφορίες πιθανότατα θα έχουμε κάποια στιγμή στο διάστημα 23 με 25 Αυγούστου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί το D23, το επίσημο ετήσιο συνέδριο της Disney. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ