TV + Series

Greece's Next Top Model: Πεθαίνοντας για τη μόδα

Γιατί τα τάλεντ σόου μόδας αποδεικνύονται πιο σκληρά από τα ριάλιτι επιβίωσης

115071-630725.jpg
Βαγγέλης Περρής
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
image-1.jpg

Τα ριάλιτι επιβίωσης πέθαναν, ζήτω τα τάλεντ σόου μόδας! Τα δεύτερα αποδεικνύονται αρκετά πιο σκληρά από τα πρώτα, μια που οι οδηγίες οι οποίες τους έχουν δοθεί επιδιώκουν εντάσεις, αποχωρήσεις, λιποθυμίες, αν μάλιστα κινδυνέψει και καμιά ζωή ακόμη καλύτερα.

Οι εντάσεις, οι αποχωρήσεις και οι λιποθυμίες αποτελούν τη φετινή ταυτότητα του My style rocks αλλά λόγω του πρωτόγονου μοντάζ κάνουν νιάου-νιάου ότι προέρχονται από τουρκικό φιρμάνι. Το Greece's Νext Τop Μodel ακολουθεί άλλη σχολή. Εδώ η κραυγαλέα ριάλιτοποίηση γίνεται πιο μουλωχτά αλλά ενίοτε ξεπερνά τα εσκαμμένα. Στο τελευταίο επεισόδιο, μία διαγωνιζόμενη έπαθε κρίση πανικού. Της κόπηκε η ανάσα, μούδιασαν τα χέρια της, η ίδια δήλωσε ότι νόμιζε πως θα πεθάνει. Στο πλευρό της έτρεξε ο διασώστης, δημιουργήθηκε αναστάτωση και σε μία κανονική εκπομπή τα συγκεκριμένα πλάνα θα είχαν κοπεί γιατί είναι άσχετα με το αντικείμενό της και επιπλέον άπτονται ευαίσθητων θεμάτων υγείας τα οποία συνήθως προφυλάσσονται. Όμως στο Greece's Next Top Model όχι μόνο ασχολήθηκαν επί πεντάλεπτο με το συγκεκριμένο θέμα, αλλά απoκάλυψαν ότι γνώριζαν πως η παθούσα έχει πρόβλημα διότι όταν ήταν μικρή παραλίγο να πνιγεί! Αν η επιλογή της φωτογράφισης στην πισίνα έγινε προκειμένου να την οδηγήσουν σε κρίση ώστε να εξασφαλίσουν κάνα δύο μονάδες τηλεθέαση παραπάνω, τότε όλοι όσοι συμμετείχαν είναι απαράδεκτοι, αλλά οι πιθανότητες είναι ελάχιστες. Αν η επιλογή είναι τυχαία, που μάλλον αυτό συνέβη, τότε είναι απαράδεκτοι αυτοί που επέτρεψαν τη μετάδοση του αποσπάσματος.

Με το ζόρι κριτική!
Στο Greece's Next Top Model πρέπει οπωσδήποτε οι διαγωνιζόμενές να γίνουν σκουπίδι, ακόμη κι αν δεν υπάρχει λόγος. Την Τρίτη το βράδυ η επιτροπή θύμωσε με μία συμμετέχουσα διότι φωτογραφήθηκε στην πισίνα και είχε σκιές  και γραμμές! Για τις οποίες δεν ευθύνεται η διαγωνιζόμενη αλλά το νερό! (Στο επόμενο επεισόδιο θα στείλουν τα κορίτσια στο «νησί των ανέμων» και θα τα κρίνουν αυστηρά γιατί φυσούσε.)

Τον πολεμούν. Κι αυτόν!
Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Τάκης Σαράντης τίμησε την ημέρα που έφυγαν οι Γερμανοί από την Αθήνα ανακοινώνοντας ότι την απελευθέρωση πραγματοποίησαν οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας. Εννοούσε τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ και, όπως ήταν φυσικό, το σχετικό βιντεάκι κυκλοφόρησε από τάμπλετ σε τάμπλετ και από κινητό σε κινητό. Ένας άνθρωπος που δεν είναι δημοσιογράφος της ΕΡΤ, θα γελούσε με το μικρο-πάθημά του και θα συμμετείχε στην πλάκα αλλά εδώ είναι ραδιομέγαρο, δεν είναι παίξε γέλασε. Ο Τάκης Σαράντης δικαιολογήθηκε ότι για την πατάτα ευθύνεται το άγχος, επικαλέστηκε τις μεγάλες του δημοσιογραφικές επιτυχίες («ήρεμα και σεμνά η εκπομπή μου έβγαλε ειδήσεις») και μετά τα έχωσε σε όλους αυτούς που αναπαράγουν το βιντεάκι («δέχτηκα σφοδρή διαδικτυακή επίθεση σε βάρος μου») γιατί πρέπει να το συνοδεύουν με τη συγγνώμη που ζήτησε μετά από κάνα μισάωρο! Αν αναρωτιέστε σε πιο σημείο απέδωσε τη «σφοδρή επίθεση» στον πόλεμο που γίνεται στην ΕΡΤ, μην ανησυχείτε, το έκανε προς το τέλος της καταγγελίας του. «Παρά τη δημοσιογραφική εμπειρία και ιστορική γνώση που έχω, έπεσα θύμα στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει από όλες τις πλευρές σε βάρος της ΕΡΤ». Αχά! Δηλαδή κάποιοι που πολεμούν την ΕΡΤ, τον άγχωσαν και έτσι τον υποχρέωσαν να μπερδέψει την αστυνομία με τους αντάρτες! Οι συγκεκριμένοι μπορεί να μην έχουν όνομα, αλλά εκείνος τους γνωρίζει. Δεν του μοιάζουν γιατί «ποτέ δεν απέκτησαν εκατοντάδες ώρες τηλεοπτικών πτήσεων», όπως ο ίδιος, αντιθέτως ανήκουν «σε περίγυρο οικονομικών συστημάτων του εσωτερικού και του εξωτερικού!»

Να σέβεστε τον Δήμο
Ο Δήμος Βερύκιος με νηφαλιότητα (απλώς κοκκίνισε, πετούσε σάλια και χτυπιόταν στην καρέκλα του) εξήγησε στην Σταματίνα Τσιμτσιλή ότι οι αστυνομικοί που δέχτηκαν επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας δεν αντέδρασαν σωστά, σε αντίθεση με την Πολιτεία που κάνει καλά τη δουλειά της. Σε αυτό το σημείο η παρουσιάστρια της εκπομπής που τον φιλοξενεί τόλμησε να αναφέρει το όνομα του πρώην υπουργού «προστασίας του πολίτη». Ο αντιπρόεδρος ανέβασε κι άλλες στροφές και διέταξε την υφισταμένη του να μην πιάνει τον Τόσκα στο στόμα της. Εκείνη με ξεδιάντροπο τρόπο προσπάθησε να συμπληρώσει την πρότασή της και όπως ήταν λογικό της ζητήθηκε να μαζέψει τη γλώσσα διότι πολύ θάρρος έχουν πάρει μερικές-μερικές και πάνε να χαλάσουν τη δουλειά.

Καλή αρχή
Ενθαρρυντικά τα trailer του Open. Δεν θυμίζουν καθόλου το ύφος του σταθμού που σιγά-σιγά αποχωρεί. Θα το επαναφέρουν στη μνήμη κάποιοι παρουσιαστές του...

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπιρτσέ Ακαλάι
Η μεγάλη άνθιση των τούρκικων τηλεοπτικών σειρών

Οι τηλεοπτικές σειρές, όπως το «As the crow flies», το πιο καυτό εξαγώγιμο προϊόν της Τουρκίας. Φοβερή ατμόσφαιρα, γρήγορες σεκάνς, σύγχρονη σκηνοθεσία,προσεγμένες παρουσίες, σεβασμός στη λεπτομέρεια, αξιοπρεπέστατες ερμηνείες.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY