TV + Series

Τα ντοκιμαντέρ της ζωής της: «Νταϊάνα, η μητέρα μας» από το HBO και «Νταϊάνα: Σε πρώτο πλάνο» από το NatGeo (video)

Καθηλώνουν τα αφιερώματα για τα 20 χρόνια από το θάνατο της θλιμμένης πριγκίπισσας Ντι  

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
365523-755758.jpg
Scott Barbour/Getty-Ideal Images

Για χρόνια μαράζωνε σε έναν αποτυχημένο γάμο μέχρι που το 1991 αποφάσισε να γυρίσει σελίδα και να πάρει τον έλεγχο της ζωής της. Εκείνη τη χρονιά η πριγκίπισσα του κόσμου Νταϊάνα έδωσε μια σειρά «μυστικών» συνεντεύξεων στον δημοσιογράφο Άντριου Μόρτον. Οι πιο πιπεράτες από αυτές τις αποκαλύψεις αποτέλεσαν τη ραχοκοκαλιά του μπεστ-σέλερ του Μόρτον «Diana: Her True Story» που κυκλοφόρησε το 1992. Αρκετές από τις μυστικές ηχογραφήσεις δεν έχουν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας μέχρι φέτος το καλοκαίρι που συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θάνατο της πριγκίπισσας σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι. Στις 14 Αυγούστου κάνει πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ του National Geographic Diana: In Her Own Words (σ.σ Νταϊάνα: Σε πρώτο πλάνο). Ένα ντοκιμαντέρ που εμβαθύνει στην περίπλοκη ζωή της θλιμμένης πριγκίπισσας και την αφήνει μόνη της, με τα δικά της λόγια, να μιλήσει για τη ζωή της.

Στο μεταξύ, περισσότεροι από 7 εκατομμύρια Βρετανοί παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ σε παραγωγή HBO «Νταϊάνα, η μητέρα μας», το οποίο προβλήθηκε από το κανάλι ITV. Σε πρώτο πλάνο είναι γιοι, Ουίλιαμ και Χάρι, οι οποίοι ανοίγουν την καρδιά τους και μιλούν για τις δύσκολες ημέρες και χρόνια μετά το θάνατο της μητέρας τους. Πιο αποκαλυπτικός και αιχμηρός είναι ο αδελφός της Νταϊάνα, Ερλ Σπένσερ.

Καταρχάς υποστήριξε ότι του είπαν ψέματα οι αξιωματούχοι της βασιλικής οικογένειας πως ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι ήθελαν να περπατήσουν πίσω από το φέρετρο της μητέρας τους στην κηδεία της. Είχε προβάλει αντιρρήσεις πριν του πουν ότι οι γιοι της ήθελαν να το κάνουν, σημειώνοντας πως αργότερα κατάλαβε ότι ήταν ψέμα.

«Ήταν η πιο τρομακτική μισή ώρα της ζωής μου», σχολίασε αναφερόμενος στο γεγονός πως περπατούσαν πίσω από το φέρετρο της Νταϊάνα. Αποκάλυψε επίσης ότι άγνωστοι έχουν προσπαθήσει 4 φορές να μπουν στον τάφο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, σημειώνοντας πως είναι πολύ χαρούμενος που κάθε προσπάθεια ήταν ανεπιτυχής στο νησί Round OVal που βρίσκεται κοντά στο σπίτι της οικογένειάς της. Δείτε όλο το ντοκιμαντέρ του HBO για την πριγκίπισσα των ρόδων.

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ