TV + Series

Ο γιος του Πάμπλο Εσκομπάρ περνάει από κόσκινο το Narcos

Βρίσκει 15 ανακρίβειες και ιστορικά λάθη για πρόσωπα και καταστάσεις στο καρτέλ του Μεντεγίν

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
324234-668245.jpg

Το Narcos επέστρεψε με τον Πάμπλο εκτός φυλακής και έτοιμο για όλα. Μέχρι στιγμής οι κριτικές που έχει αποσπάσει η σειρά είναι διθυραμβικές. Οι παραγωγοί της τηλεοπτικής σειράς δεσμεύτηκαν ήδη για  τρίτη και τέταρτη σεζόν, ενώ χαριτολογώντας είπαν: «Θα σταματήσουμε όταν σταματήσει το εμπόριο ναρκωτικών».

Ο μόνος που γκρινιάζει συνεχώς για την παραγωγή του Netflix είναι γιος του «βασιλιά της κοκαΐνης». Ο Σεμπαστιάν Μαροκίν,αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, μιλαει συχνά για τον διάσημο πατέρα του. Όσοι τον γνωρίζουν λένε ότι τον χαρακτηρίζει η ειελικρίνεια. Πρόσφατα έγραψε τη βιογραφία του μεγαλύτερου εμπόρου και διακινητή ναρκωτικών στον κόσμο. Τίτλος του βιβλίου: Πάμπλο Εσκομπάρ: Ο Πατέρας μου».

Ο Σεμπαστιάν γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στο καρτέλ του Μεντεγίν και πιστεύει ότι η σειρά έχει αρκετά λάθη. Για την ακρίβεια εντόπισε 15 ιστορικές ανακρίβειες, τις οποίες απαρίθμησε σε ανάρτησή του στο Facebook. Την ανάρτηση ξετρύπωσε η βρετανική Telegraph και την μετέφρασε από τα ισπανικά. Αν δεν έχετε δει κανένα επεισόδιο της δεύτερης σεζόν του Narcos θα ήταν μια καλή στιγμή να σταματήστε ΤΩΡΑ την ανάγνωση αυτής της δημοσίευσης.

Τα «15» λάθη του Narcos 2 κατά τον Σεμπαστιάν Μαροκίν

1. Ο Κάρλος Ενάο (αιωνία του η μνήμη) ήταν θείος μου από το σόι της μαμάς μου. Δεν είχε καμία σχέση με το εμπόριο ναρκωτικών όπως λένε στη σειρά. Ήταν αρχιτέκτονας. Είχε χτίσει πολλά σπίτια, γέφυρες, δρόμους και την χασιέντα «Νάπολη» για τον πατέρα μου. Ήταν ευγενικός, δουλευταράς, ένας καλός άνθρωπος. Δεν καταδικάστηκε στη χώρα του την Κολομβία για κανένα  αδίκημα. Δεν ήταν έμπορος ναρκωτικών, ούτε έζησε ποτέ στο Μαϊάμι. Έπεσε θύμα απαγωγής και βασανίστηκε μαζί με τον επίσης αθώο Φρανσίσκο Τόρο.

2. Ο πατέρας μου, ο Πάμπλο δεν ήταν ποτέ οπαδός της Atlético Nacional, αλλά της Independiente Medellín. Ούτε αυτό δεν ξέρουν οι σεναριογράφοι;

3. Ο Λα Κίκα συνελήφθη στη Νέα Υόρκη στις 24 Σεπτεμβρίου του 1991 όταν ο πατέρας μου είχε ήδη αποδράσει από τη φυλακή (Cathedral) που είχε χτίσει για τον εαυτό του. Συνελήφθη στις ΗΠΑ με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Στη συνέχεια κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε αδίκως για τη βομβιστική επίθεση στο αεροπλάνο της εταιρείας Avianca που στοίχισε τη ζωή και στους 100 επιβαίνοντες. Ακόμα και ο εισαγγελέας της Κολομβίας είχε στείλει επιστολές στις ΗΠΑ, στις οποίες υπερασπιζόταν την αθωότητα του Λα Κίκα. Εξάλλου, η βομβιστική επίθεση εκτελέστηκε από τον Κάρλος Καστάνιο με εντολές του πατέρα μου.

4. Ανταλλαγή πυρών μετά την απόδραση του πατέρα μου από την Cathedral; Ούτε κατά διάνοια. Μόνο ένας δεσμοφύλακας σκοτώθηκε. Κανείς δεν βοήθησε τον Εσκομπάρ. Ο ίδιος είχε φτιάξει τη φυλακή και είχε αφήσει κάτι τούβλα λίγο πιο λάσκα.

5.Ο Λιμόν εργαζόταν για τον Ρομπέρτο Οσίτο, τον μεγαλύτερο αδελφό του πατέρα μου. Εργαζόταν ως οδηγός του για 20 χρόνια. Ποτέ δεν στρατολογήθηκε από την οικογένειά μου και εξάλλου ο Οσίτο βοήθησε τους Αμερικανούς της DEA.

6. Η μητέρα μου ποτέ δεν αγόρασε ή χρησιμοποίησε όπλο.

7. Ο πατέρας δεν σκότωσε προσωπικά κανέναν από τους άντρες του συνταγματάρχη Καρίγιο όπως εμφανίζεται να κάνει στη σειρά. Σκότωσε πολλούς αστυνομικούς, πάνω από 500,  και δε νιώθω περήφανος για αυτό.

8.Στο τέλος της ζωής του είχε απομείνει μόνος και έρημος και όχι πλαισιωμένος από συμμορίτες όπως τον παρουσιάζουν στην αμερικανική σειρά.

9. Μετά την απόδραση από τη φυλακή δεν ζούσαμε στην πολυτέλεια. Μέναμε σε φτωχογειτονιές και όχι σε επαύλεις.

10. Η ιστορία του Λεόν στο Μαϊάμι είναι ένα ψέμα. Δεν έζησε ποτέ στις ΗΠΑ. Ήταν απολύτως πιστός και γενναίος, πάντα στις υπηρεσίες του πατέρα μου. Έπεσε νεκρός πολεμώντας για τον πατέρα μου, αλλά αυτό δεν το δείχνουν στη σειρά.

11. Ο Ρικάρντο Πρίσκους ήταν ήδη νεκρός όταν τον εμφανίζουν στη σειρά.

12. Ποτέ δεν επιτέθηκε ο πατέρας μου στην κόρη του Γκιλπμέρτο Ροντρίγκες. Ποτέ κανείς δεν άγγιζε την οικογένεια του άλλου. Ήταν όρος απαράβατος.

13. Ο Πάμπλο δεν μας ανάγκασε να ζήσουμε μαζί του σε υπόγειε στοές. Ήθελε να σπουδάσουμε και να γίνουμε κάτι καλύτερο.

14. Όλες οι επιθέσεις με βόμβες για τα ναρκωτικά που στη σειρά φαίνονται να έγιναν το 1993 στην πραγματικότητα συνέβαιναν το 1988 και το 1989.

15. Το ταξίδι στη στην Γερμανία είναι όλο λάθος. Η μητέρα του πατέρα μου δεν ταξίδεψε ποτέ και πουθενά μαζί μας.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ