- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Τι ήταν τελικά «TO NHΣΙ»;
Ο απολογισμός του παραγωγού της πιο επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς φέτος ΝΙΝΟΥ ΕΛΜΑΤΖΙΟΓΛΟΥ, έτσι όπως τον ακούσαμε στην εκπομπή «Ανατροπή» του ΜΕGA και μας άρεσε.
«Μια επιτυχία δεν αποτιμάται με τη λήξη της, αλλά αφού περάσει χρόνος για να την ξανασκεφθούμε. Τι ήταν το νησί; Μια αληθινή ιστορία. Είχε ιστορική βάση, σκηνικό συγκεκριμένο και αναμνήσεις, αφού άνθρωποι ζουν ακόμα και έχουν μνήμες. Για να γίνει αυτό το πράγμα αποδεκτό ο κόπος είναι διπλός, διότι δεν πλάθεις κάτι νέο αλλά μεταμορφώνεις το υπαρκτό. Έτσι λοιπόν μια Αγγλίδα συγγραφέας, η Victoria Hislop, έκανε τη λέπρα και τη Σπιναλόγκα επίκαιρη, έφερε την Ελλάδα σαν εικόνα μπροστά σε μεγάλο κοινό και μετά ακολούθησε μία ομάδα τελειομανών που απέδειξε ο καθένας από το πόστο του ότι ένα προϊόν μπορεί να γίνει εμπορικό ακόμα και όταν φέρει ιδρώτα προσωπικό και μπόλικο συναίσθημα. Στο Νησί δεν υπήρχε διαχωρισμός. Θεωρώ ότι η τηλεοπτική αυτή παραγωγή είχε πολλές μαζεμένες “πρωτοτυπίες”, νέο ταλαντούχο σκηνοθέτη, αμέτρητους πρωταγωνιστές, έμπειρη σεναριογράφο, εμπνευσμένο μουσικό και ένα πλήθος ανθρώπων, τεχνικών, παραγωγής και ντόπιων κομπάρσων που μπαινόβγαιναν στα γυρίσματα και αποτελούσαν μέρος του. Η ικανότητα της ομάδας δεν ήταν τόσο η πείρα της, όσο η όρεξή της για δουλειά και το όραμά της. Η εικόνα του Νησιού ως αποτέλεσμα, τα σύννεφα της Σπιναλόγκας, θα κάνουν πολύ καιρό για να αντικατασταθούν στα μάτια των τηλεθεατών μας.
Το Nησί για μένα –και έτσι θα ήθελα να προσπαθήσουμε να το δούμε– είναι ένα σύμβολο. Σε μια περίοδο που όλοι μας σκύβουμε το κεφάλι είτε από αμηχανία είτε από φόβο κι ανασφάλεια, έρχεται ένα παράδειγμα, ζωντανό, υπαρκτό, και σου λέει δες, κι εσύ μπορείς. Αρκεί να είμαστε ομάδα, να είμαστε δεμένοι με όραμα και με στόχευση. Αυτό είναι “Το Νησί”, η ανάγκη μας να αναπτυχθούμε, να κάνουμε ένα βήμα με το κεφάλι ψηλά».
Info: Στη Σπιναλόγκα γυρίστηκαν μόνο οι εξωτερικές λήψεις. Όλες οι εσωτερικές έγιναν σε σκηνικό που κατασκευάστηκε ειδικά μέσα στο χωριό της Πλάκας. Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς παρακολούθησαν 3.515.438 τηλεθεατές (64,6%).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Βοήθησε πολύ το διάβασμα. Δεν ήμουν ποτέ κοιλιόδουλος» είπε ο ηθοποιός
Συμμετείχε επίσης στο «Orange Is the New Black» σε 19 επεισόδια.
«Μας συγκλόνισε όταν μάθαμε ότι δεν είχε επιστροφή αυτό» εξομολογήθηκε ο ευρωβουλευτής
Το «The Apology», παραγωγής A24, εξασφάλισε παραγγελία δύο σεζόν από το Netflix
«Προσπάθησες να αλλάξεις όλα και στην προσπάθεια σου δυστυχώς σε "πρόδωσαν"»
Η κόντρα για τον ρόλο που δεν πήρε
Ξεκινά γυρίσματα το 2027 - Οι πρώτες πληροφορίες
Η αναφορά στον Κωνσταντίνο Τασούλα και τον Άδωνι Γεωργιάδη
Η «Λωξάντρα» ήταν η τελευταία ασπρόμαυρη τηλεοπτική σειρά η οποία προβλήθηκε από την ΕΡΤ το 1980
Η ηθοποιός αναρρώνει σε κέντρο αποκατάστασης – Το ατύχημα και ο σοβαρός τραυματισμός στη σπονδυλική στήλη
Από την επιτυχία του Breaking Bad μέχρι τη δράση του για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, ο RJ Mitte άφησε το δικό του αποτύπωμα
Ο δημοσιογράφος ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας του με τον τηλεοπτικό σταθμό
Το αιχμηρό σχόλιο μετά τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Η μαγική στιγμή που άλλαξε τα πάντα και την έκανε να χορέψει καταπληκτικά στο πρώτο live
Τα αστεία για τις σχέσεις της ηθοποιού
Ανοιχτό κάλεσμα για 500 κομπάρσους που θέλουν να συμμετάσχουν
Φινάλε έκανε το βράδυ της Τετάρτης η σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια
Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2023 σε ηλικία 54 ετών, από τις οξείες επιδράσεις της κεταμίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.