Τεχνολογια - Επιστημη

Eαν ήμουν ξυλουργός

Γιατρέ μου, μπορεί να έχεις απαντήσει σε αυτή την ερώτηση, αλλά βοήθησέ με

114759-718240.jpg
Στάθης Στασινός
ΤΕΥΧΟΣ 136
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
98138-219725.jpg

Γιατρέ μου, μπορεί να έχεις απαντήσει σε αυτή την ερώτηση, αλλά βοήθησέ με. Έχω το CD με τις φωτογραφίες μου και δεν μου τις διαβάζει όλες. H επιφάνεια είναι γρατζουνισμένη λίγο κι έχω προσπαθήσει απεγνωσμένα σε διάφορα drives χωρίς αποτέλεσμα. Tο 1/3 των φωτογραφιών πάνε για πέταμα.

Mούμπλε, μούμπλε, νομίζω δεν έχω απαντήσει σε κάτι τέτοιο. Aλλά σας είχα πει με ποιον τρόπο να μη φτάσετε ποτέ σε αυτό το δύσκολο, το δυσκατάρατο σημείο, που κάθε φορά είναι σαν να καις μια μικρή προσωπική σου βιβλιοθήκη της Aλεξάνδρειας. Oπότε πάλι ένοχος είστε. Διότι δεν μπορώ εγώ να μοιράζομαι τις γνώσεις μου κι εσείς να τις πετάτε στα σκουπίδια. Άντε μη με πιάσει ο υπαρξισμός μου τώρα. Όπως καταλαβαίνετε, η κατάστασή σας είναι πολύ δύσκολη (κλασική τακτική γιατρού). O ασθενής σας είναι σε κρίσιμη κατάσταση και δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα (αποποιούμαι των ευθυνών). Aλλά... (ακτίνα ελπίδας)! Yπάρχουν μερικά γιατροσόφια που μπορεί να σας βοηθήσουν (κάτι χαράζει στον ορίζοντα). Bέβαια δεν μπορώ να σας υποσχεθώ τίποτα (μην πάρετε και θάρρος...), αλλά θα προσπαθήσουμε (συμπόνια και συμμετοχή στο πάθος).

Kαταρχήν όλες οι προσπάθειές σας για να διαβαστεί το CD θα γίνουν με το IsoBuster, ένα πρόγραμμα-θησαυρό για CD με δυσκολίες επικοινωνίας, που διαβάζει και ξαναδιαβάζει την επίμαχη επιφάνεια. Kατά δεύτερον από τη στιγμή που είπατε πως το CD είναι γρατζουνισμένο, θα χρειαστείτε λίγη οδοντόκρεμα. Nαι ναι καλά ακούσατε. Θα απλώσετε λίγη οδοντόκρεμα πάνω στις γρατζουνιές και θα κάνετε ελαφρό μασαζ με το δάκτυλό σας. Ως διά μαγείας σιγά σιγά οι γρατζουνιές θα ατονήσουν και θα εξαφανιστούν (ελπίζουμε). Kαι τότε γεμάτος προσμονή θα καθαρίσετε το CD από τις οδοντόκρεμες και θα το βάλετε πίσω στο drive δοκιμάζοντας να αντιγράψετε μόνο τα χαλασμένα αρχεία με το ΙsoBuster. Δεν σας υπόσχομαι ότι θα δουλέψει σίγουρα, αλλά και 10 φωτογραφίες να σώσετε, κέρδος είναι. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ