- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σαμ Άλτμαν: «Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να ξεπεράσει την ανθρώπινη έως το 2030»
Ο CEO της OpenAI προειδοποιεί
Σαμ Άλτμαν: «Έχουμε ένα απίστευτο εργαλείο στη διάθεσή μας, αλλά πρέπει να καταλάβουμε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε»
Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει την ανθρώπινη νοημοσύνη έως το 2030.
Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο Σαμ Άλτμαν εξήγησε: «Θα έλεγα σίγουρα ότι μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, έως το 2030, αν δεν έχουμε εξαιρετικά ικανά μοντέλα που κάνουν πράγματα που εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε να κάνουμε, θα με εξέπληττε πολύ».
Επιπλέον, πρόσθεσε ότι το τελευταίο μοντέλο της εταιρείας τον ξεπερνά ήδη σε νοητικές επιδόσεις και βλέπει το εργαλείο να αναδύεται ήδη από το 2026, ισχυριζόμενος ότι θα μπορούσε να είναι «αρκετά εκπληκτικό» με την πρόοδό του.
«Μπορώ εύκολα να φανταστώ έναν κόσμο όπου το 30% έως 40% των εργασιών που συμβαίνουν στην οικονομία σήμερα θα εκτελούνται από την τεχνητή νοημοσύνη στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον», είπε.
Αυτό έρχεται καθώς ο πρώην ερευνητής της OpenAI και Διευθύνων Σύμβουλος της Anthropic, Ντάριο Αμοντέι, έχει προβλέψει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει τους ανθρώπους «σχεδόν σε όλους τους τομείς» μέχρι το 2027, ενώ ο ιδρυτής της xAI, Έλον Μασκ, έχει ισχυριστεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει τον πιο έξυπνο άνθρωπο μέχρι το επόμενο έτος.
Ωστόσο, ο Σαμ Άλτμαν τόνισε ότι ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρή γίνεται η τεχνολογία, οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να ενδιαφέρονται βαθιά για τις ανθρώπινες ενέργειες και επιθυμίες.
«Νομίζω ότι αυτές οι ιδιότητες θα είναι ολοένα και πιο σημαντικές στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης», κατέληξε.
«Θα έχουμε ένα απίστευτο εργαλείο στη διάθεσή μας, αλλά πρέπει ωστόσο να καταλάβουμε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε, τι θέλουν οι άλλοι άνθρωποι και τι θα βρουν χρήσιμο».
Με πληροφορίες από capacitymedia.com
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφεται σε αναδυόμενες οικονομίες
Μέσω ανάρτησης, παρουσιάζει το πρώτο βήμα προς την προσωπική υπερνοημοσύνη για όλους
Αστροναύτες κατέγραψαν έξι προσκρούσεις – Σπάνιο φαινόμενο με λάμψεις στη σεληνιακή επιφάνεια
Ο επιστήμονας Ρόμαν Γιαμπόλσκι εξηγεί γιατί η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας ενισχύει τη θεωρία
Η ΑΙ θα αναπτυχθεί και δεν θα υπάρξουν μόνο θετικές συνέπειες
Ο CEO του LinkedIn εξηγεί γιατί αυτές είναι το ισχυρότερο επαγγελματικό πλεονέκτημα
Ποινική έρευνα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Σχεδίασε ειδικό λογισμικό
Και ποια είναι η επόμενη, μεγάλη δοκιμασία;
Η εταιρεία καλεί τις επιχειρήσεις να δοκιμάσουν νέα μοντέλα εργασίας
Τι πραγματικά σημαίνει να χάνεις τη δουλειά σου από την AI
Η εταιρεία ανοίγει την προσφορά της στο ευρύ κοινό, επιδιώκοντας αποτίμηση 2 τρισ. δολαρίων
Η επόμενη φάση της τεχνητής νοημοσύνης φέρνει ερωτήματα για εργασία, κράτος και αναδιανομή πλούτου
Οι αστροναύτες κατέγραψαν εικόνες που δεν έχει ξαναδεί κανείς - Live από την NASA
Οι αστροναύτες θα παρακολουθήσουν επίσης μια ολική ηλιακή έκλειψη, καθώς η Σελήνη θα καλύψει τον Ήλιο
Ο καθηγητής Γιάννης Κόντος μιλάει στην ATHENS VOICE για τις ερευνητικές προκλήσεις του AI
Το επόμενο κρίσιμο στάδιο της αποστολής είναι η είσοδος στη βαρυτική επιρροή της Σελήνης
Φιλόδοξη αποστολή με πυρηνική πρόωση δοκιμάζει όρια τεχνολογίας και πολιτικής βούλησης
Η πρώτη επικοινωνία από κινητό - Η πρωτότυπη συσκευή-«παπούτσι» ζύγιζε 840 γραμμάρια
Όσα θα αντιμετωπίσει το πλήρωμα σε ένα ταξίδι 10 ημερών γύρω από τη Σελήνη
Η διαδικασία γίνεται μέσα από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού Google, στην ενότητα προσωπικών στοιχείων.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.