- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εργαζόμενοι της Microsoft καταγγέλλουν εμπλοκή της εταιρείας σε παρακολουθήσεις Παλαιστινίων
Πραγματοποίησαν κατάληψη και διαμαρτυρία σε πτέρυγα της εταιρείας στο Ρέντμοντ της Ουάσινγκτον
Εργαζόμενοι της Microsoft καταγγέλλουν εμπλοκή της εταιρείας σε παρακολουθήσεις Παλαιστινίων - Πραγματοποίησαν κατάληψη και διαμαρτυρία σε πτέρυγα της εταιρείας στο Ρέντμοντ της Ουάσινγκτον
Δεκάδες εργαζόμενοι της Microsoft κατέλαβαν χώρους στο ανατολικό campus της εταιρείας στο Ρέντμοντ της Ουάσινγκτον, διαμαρτυρόμενοι για τη χρήση –όπως υποστηρίζουν– του λογισμικού της από τον ισραηλινό στρατό σε επιχειρήσεις στη Γάζα και για την υποβοήθηση συστημάτων παρακολούθησης των Παλαιστινίων. Οι συγκεντρωμένοι ανάρτησαν πανό με συνθήματα όπως «Καμία εργασία για γενοκτονία» και μετονόμασαν τον χώρο σε «Ελεύθερη Ζώνη», ζητώντας από τη Microsoft να διακόψει κάθε συνεργασία με το Ισραήλ.
Η κινητοποίηση οργανώθηκε από την ομάδα «No Azure for Genocide» και ήρθε τρεις μήνες μετά την ανακοίνωση της Microsoft ότι θα ξεκινήσει ανεξάρτητη έρευνα για τη χρήση της πλατφόρμας Azure. Παρά τις δεσμεύσεις, οι διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι δεν έχει υπάρξει ουσιαστική ανταπόκριση. Ανάμεσά τους ήταν και ο Χοσάμ Νασρ, πρώην εργαζόμενος που απολύθηκε πέρσι αφού είχε διοργανώσει αγρυπνία υπέρ της Παλαιστίνης. Όπως είπε, η δολοφονία του Παλαιστίνιου δημοσιογράφου του Al Jazeera Άνας αλ-Σαρίφ τον ώθησε να κλιμακώσει τη δράση του.
Την ίδια περίοδο, έρευνα της Guardian και του ισραηλινού περιοδικού +972 αποκάλυψε ότι η στρατιωτική μονάδα 8200 του Ισραήλ χρησιμοποιούσε το Azure για την αποθήκευση χιλιάδων τηλεφωνικών συνομιλιών Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα. Η Microsoft, από την πλευρά της, απάντησε πως δεν έχει ενδείξεις ότι οι υπηρεσίες της αξιοποιούνται για παρακολούθηση ή στοχοποίηση αμάχων. Εκπρόσωπος της εταιρείας επανέλαβε πρόσφατα πως «δεν προκύπτει καμία απόδειξη» ότι το Azure ή οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης της χρησιμοποιήθηκαν για επιθέσεις στη Γάζα.
Η διαμαρτυρία τερματίστηκε ύστερα από δύο ώρες, όταν η αστυνομία ζήτησε από τους συμμετέχοντες να αποχωρήσουν, διαφορετικά θα συλλαμβάνονταν για παραβίαση ιδιοκτησίας. Παρά την ένταση, αρκετοί υπάλληλοι της Microsoft έδειξαν ενδιαφέρον διαβάζοντας τα φυλλάδια των διαδηλωτών, ενώ άλλοι αγνόησαν το γεγονός. Όπως σημείωσε η εργαζόμενη Νασρίν Τζαραντάτ, «κάθε δευτερόλεπτο που περνάει, η κατάσταση στην Παλαιστίνη χειροτερεύει», καλώντας σε κλιμάκωση της πίεσης. Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, στόχος τους δεν είναι μόνο η καταγγελία αλλά και η ενημέρωση, ώστε να ανοίξει συζήτηση εντός της εταιρείας για το πώς το έργο τους μπορεί να συνδέεται με μια συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπό ποια δικαιολογία προχώρησε σε αυτές τις διαγραφές
Ποιοι είναι οι λεγόμενοι «hasslers»
O ιαπωνικός κολοσσός προσφεύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας επιστροφή δισεκατομμυρίων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ
Ραγδαία εξάπλωση της ΑΙ στην Ελλάδα αλλά βαθύ χάσμα αντιλήψεων μεταξύ χρηστών και μη χρηστών
Οι αθέατες πρωτοπόροι της επιστήμης, των ιδεών, των τεχνών και των γραμμάτων: Αυτές είναι οι ιστορίες τους.
Το Coruna στο στόχαστρο της Google - Ποιες εκδόσεις λογισμικού κινδυνεύουν και πώς να προστατευτείτε
Ποια τα χαρακτηριστικά του νέου προϊόντος
Φθορίζουσες πρωτεΐνες με κβαντικές ιδιότητες υπόσχονται πρωτοφανή ακρίβεια στην παρατήρηση των κυττάρων
Αυστηρά μέτρα από τον Έλον Μασκ μετά τον κατακλυσμό παραπλανητικού υλικού για τη σύγκρουση στο Ιράν
Από το πράσινο στο κόκκινο και το χρυσό, το show των δέντρων μαγεύει, αλλά εξηγείται δύσκολα
Το κρίσιμο ερώτημα από εδώ και πέρα είναι αν η πολεμική επιχείρηση μετατρέπεται σε ένα καθεστώς όπου η ταχύτητα υπολογισμού λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα με την ανθρώπινη ευθύνη και φρόνηση.
Η άρνηση του Ντάριο Αμοντέι να υποχωρήσει σε θέματα ηθικής για τη στρατιωτική χρήση της AI οδήγησε σε ρεκόρ εγγραφών
Η νέα έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science
H εταιρεία τοποθετείται έτσι στην κατηγορία των mid range συσκευών
Στη μελέτη συμμετείχαν περισσότεροι από 15.000 ενήλικες
Μια συζήτηση με τον καθηγητή Φιλοσοφίας της Πληροφορικής και Ψηφιακού Ανθρωπισμού στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Από τα video games στα εργαστήρια και η κληρονομιά που ενέπνευσε γενιές ερευνητών
Μια συζήτηση με τη Διευθύντρια Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Η οικονομική δημοκρατία στην πράξη ή «το εργαλείο των αναλφάβητων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.