Τεχνολογια - Επιστημη

Απολογήθηκε το Instagram για τη λέξη «τρομοκράτης» στα bio Παλαιστίνιων χρηστών

Απέδωσε το λάθος στην αυτόματη μετάφραση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προβλήματα στο Instagram
© Unsplash/ Solen Feyissa

Instagram: Πρόσθεσε τη λέξη «τρομοκράτης» σε προφίλ Παλαιστινίων - Απέδωσε το λάθος στην αυτόματη μετάφραση

Η Meta ζήτησε συγγνώμη αφού εισήγαγε τη λέξη «τρομοκράτης» στο bio των προφίλ ορισμένων παλαιστινίων χρηστών του Instagram, με την εταιρεία να αναφέρει ότι πρόκειται για σφάλμα στην αυτόματη μετάφραση.

Το πρόβλημα, το οποίο αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το 404media, επηρέασε χρήστες με τη λέξη «Παλαιστίνιος» γραμμένη στα αγγλικά στο προφίλ τους, το emoji της παλαιστινιακής σημαίας και τη λέξη «alhamdulillah» γραμμένη στα αραβικά. Όταν μεταφράστηκε αυτόματα στα αγγλικά η φράση έγραφε: «Δόξα τω Θεώ, οι Παλαιστίνιοι τρομοκράτες αγωνίζονται για την ελευθερία τους».

Μετά το πρώτο βίντεο, το Instagram έλυσε το ζήτημα. Η αυτόματη μετάφραση διαβάζει τώρα: «Δόξα τω Θεώ». Εκπρόσωπος της Meta δήλωσε στον Guardian Australia ότι το ζήτημα είχε διορθωθεί στις αρχές της εβδομάδας.

«Διορθώσαμε ένα πρόβλημα που προκάλεσε για λίγο ακατάλληλες αραβικές μεταφράσεις σε ορισμένα προϊόντα μας. Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη που συνέβη αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η Meta επιδίδεται σε λογοκρισία των Παλαιστινίων;

Από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς, η Meta κατηγορήθηκε για λογοκρισία των αναρτήσεων υπέρ της Παλαιστίνης στις πλατφόρμες της, λέγοντας ότι η Meta απαγόρευε λογαριασμούς που έκαναν αναρτήσεις υπέρ της Παλαιστίνης ή υποβάθμιζε το περιεχόμενό τους, πράγμα που σήμαινε ότι ήταν λιγότερο πιθανό να εμφανιστεί στις ροές των άλλων.

Σε μια ανάρτηση στο blog της την Τετάρτη, η Meta δήλωσε ότι νέα μέτρα είχαν τεθεί σε εφαρμογή από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς για να «αντιμετωπιστεί η έξαρση του επιβλαβούς και δυνητικά επιβλαβούς περιεχομένου που διαδίδεται στις πλατφόρμες μας» και ότι δεν υπάρχει καμία αλήθεια στην υπόνοια ότι η εταιρεία καταστέλλει τη φωνή οποιουδήποτε.

Η εταιρεία ανέφερε ότι υπήρξε ένα σφάλμα αυτή την εβδομάδα που σήμαινε ότι τα reels, τα stories και οι αναρτήσεις που είχαν δημοσιευτεί δεν εμφανίζονταν στα feed των χρηστών στο Instagram, οδηγώντας σε σημαντικά μειωμένη προβολή - αλλά αυτό δεν αφορούσε μόνο αναρτήσεις σχετικά με το Ισραήλ και τη Γάζα.

Η Meta δήλωσε επίσης ότι υπήρξε παγκόσμια διακοπή της υπηρεσίας ζωντανών βίντεο στο Facebook για μικρό χρονικό διάστημα. Ενώ το περιεχόμενο που εξυμνεί τη Χαμάς ή το βίαιο περιεχόμενο έχει απαγορευτεί, η εταιρεία δήλωσε ότι μπορεί να γίνουν λάθη στη λογοκρισία άλλου περιεχομένου και οι χρήστες θα πρέπει να προχωρούν σε αναφορές.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY