Τεχνολογια - Επιστημη

Η πρώτη διαστημική αποστολή της Ινδίας για τη μελέτη του ήλιου έγινε πραγματικότητα

Νέο φιλόδοξο εγχείρημα μετά την επιτυχή προσεδάφιση του Chandrayaan-3 στη Σελήνη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ινδική Διαστημική Υπηρεσία εκτόξευσε όχημα παρατήρησης για τη μελέτη του ήλιου - Λίγες μόλις ημέρες μετά την επιτυχημένη προσεδάφιση στη Σελήνη.
Όχημα παρατήρησης για τη μελέτη του ήλιου εκτόξευσε η Ινδική Διαστημική Υπηρεσία © ISRO

Η Ινδική Διαστημική Υπηρεσία εκτόξευσε όχημα παρατήρησης για τη μελέτη του ήλιου - Λίγες μόλις ημέρες μετά την επιτυχημένη προσεδάφιση στη Σελήνη.

Μετά την επιτυχή προσεδάφιση του Chandrayaan-3, η Ινδία πραγματοποίησε το Σάββατο την εκτόξευση ενός πυραύλου, με αποστολή τη μελέτη του ήλιου.

Η πρώτη διαστημική αποστολή της Ινδίας για τον ήλιο, έχει ως στόχο τη μελέτη των ηλιακών ανέμων, οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν τη γη και παρατηρούνται συχνά, μέσω ατμοσφαιρικών φαινομένων.

H εκτόξευση του Aditya-L1 (ονομασία του ήλιου στα ινδουιστικά) έγινε περίπου στις 9:20 ώρα Ελλάδος.

Η διαστημική αποστολή της Ινδίας για τη μελέτη του ήλιου, ακολουθεί την ινδική αποστολή στο φεγγάρι στα τέλη του προηγούμενου μήνα, καθώς η Ινδία έγινε η πρώτη χώρα που προσεδάφισε διαστημικό όχημα στο νότιο πόλο της σελήνης, πετυχαίνοντας το στόχο αυτό, ταχύτερα από τις αντίστοιχες διαστημικές φιλοδοξίες της Ρωσίας.

Παρά το γεγονός ότι η Ρωσία είχε ένα πιο ισχυρό πύραυλο-φορέα, ο ινδικός Chandrayaan-3 ξεπέρασε σε επιδόσεις τον Luna-25 για την πραγματοποίηση της προσεδάφισης στη σελήνη.

Η ινδική διαστημική αποστολή έχει την ικανότητα να κάνει «ένα μπιγκ μπανγκ από επιστημονική άποψη»

Η αποστολή έχει την ικανότητα να κάνει «ένα μπιγκ μπανγκ από επιστημονική άποψη», δήλωσε ο Σομακ Ρεϊτσαούντρι, που έχει εμπλοκή στην ανάπτυξη μερικών από τα εξαρτήματα του ινδικού οχήματος διαστημικής παρατήρησης, προσθέτοντας ότι ενεργειακά σωματίδια που αποβάλλονται από τον ήλιο, είναι ενδεχόμενο να πλήξουν δορυφόρους που ελέγχουν τις επικοινωνίες και έχουν εκτοξευτεί από τη γη.

«Έχουν καταγραφεί επεισόδια, κατά τα οποία, σημαντικές επικοινωνίες έχουν διακοπεί καθώς ένας δορυφόρος δέχτηκε την επίδραση του ηλιακού στέμματος. Οι δορυφόροι με χαμηλή γήινη τροχιά βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος μεγάλων ιδιωτικών εταιριών παγκοσμίως, ενώ το γεγονός αυτό, καθιστά την διαστημική αποστολή Aditya L1, ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα», εξήγησε ο ίδιος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ