Τεχνολογια - Επιστημη

«Σαρώνει» ήδη το Threads της Meta - Πέντε εκατομμύρια χρήστες στις πρώτες ώρες

Η απάντηση του Ζούκεμπεργκ στον Έλον Μασκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Meta
Meta © Unsplash

Threads: Το Twitter της Meta μετρά 5 εκατομμύρια χρήστες από τις πρώτες ώρες - Η απάντηση του Ζάκεμπεργκ στον Έλον Μασκ.

Το alter-ego του Twitter που δημιούργησε η Meta, το Threads, κατέγραψε πέντε εκατομμύρια εγγραφές τις πρώτες τέσσερις ώρες λειτουργίας του, σύμφωνα με τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να προσελκύσει χρήστες από το Twitter του Έλον Μασκ μέσω μιας προσφοράς πιο μακροσκελών αναρτήσεων, μιας χούφτας διάσημων υποστηρικτών - και μιας έντονης ομοιότητας με τον ανταγωνιστή της. Ο ιδιοκτήτης του Facebook και του Instagram επισπεύδει το ντεμπούτο της εφαρμογής, καθιστώντας την διαθέσιμη σε 100 χώρες στα καταστήματα εφαρμογών της Apple και της Google, αν και οι ρυθμιστικές ανησυχίες επισημαίνουν ότι δεν θα είναι διαθέσιμη στην ΕΕ.

Εταιρείες όπως το Billboard, το HBO, το NPR και το Netflix δημιούργησαν λογαριασμούς μέσα σε λίγα λεπτά από την κυκλοφορία. Η Meta ανέφερε ότι οι αρχικοί υποστηρικτές διασημοτήτων ήταν η Shakira και ο Gordon Ramsay, ενώ μια πρόσφατη αναφορά αναφέρει ότι προσεγγίστηκαν επίσης η Oprah Winfrey και ο Δαλάι Λάμα. Οι χρήστες του θα χρειαστούν έναν λογαριασμό στο Instagram για να συνδεθούν. Αφού εγγραφούν, μπορούν να επιλέξουν να ακολουθούν τους ίδιους λογαριασμούς που ακολουθούν στο Instagram, αν και αυτοί έχουν ενταχθεί στη νέα εφαρμογή.

Οι «αλλαγές» του Threads συγκριτικά με το Twitter

Η εφαρμογή μοιάζει πολύ με το Twitter οπτικά, αν και έχει αλλάξει κάποια από τη διατύπωση, με τα retweets να ονομάζονται "reposts" και τα tweets να ονομάζονται "threads". Η Meta έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για αντιγραφή ανταγωνιστικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης της κυκλοφορίας το 2020 της λειτουργίας Reels του Instagram, η οποία σημειώνεται για την ομοιότητά της με τα βίντεο μικρής διάρκειας του TikTok.

Οι αναρτήσεις στα Threads μπορούν να έχουν μήκος 500 χαρακτήρων, σε σύγκριση με τους 280 για τους περισσότερους χρήστες του Twitter, και μπορούν να αναρτηθούν βίντεο διάρκειας έως και πέντε λεπτών, ενώ μια ανάρτηση μπορεί να κοινοποιηθεί ως σύνδεσμος σε άλλες πλατφόρμες. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν unfollow, να μπλοκάρουν, να περιορίσουν ή να αναφέρουν άλλους. Οι χρήστες μπορούν επίσης να φιλτράρουν τις απαντήσεις που περιέχουν ορισμένες λέξεις.

Η Meta εγκαινίασε το Threads στον απόηχο μιας άλλης ταραχώδους περιόδου στο Twitter, το οποίο επέβαλε όρια προβολής tweet το Σαββατοκύριακο, σε μια κίνηση που κατηγόρησε εν μέρει τη συλλογή δεδομένων από εταιρείες που κατασκευάζουν μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης.

Σε επόμενες αναρτήσεις του Threads, ο Ζάκερμπεργκ μίλησε για το Twitter. «Νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρχει μια εφαρμογή δημόσιων συζητήσεων με 1 δισεκατομμύριο και πλέον ανθρώπους σε αυτήν. Το Twitter είχε την ευκαιρία να το κάνει αυτό, αλλά δεν το έχει καταφέρει. Ας ελπίσουμε ότι θα το καταφέρουμε εμείς», έγραψε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ