Τεχνολογια - Επιστημη

SpaceX: Καρέ καρέ η πρόσδεση του Dragon στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (βίντεο)

Η αποστολή Crew 6 μετέφερε τέσσερις αστροναύτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σκάφος Dragon της Space X με την αποστολή Crew 6 έχει προσδεθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Το σκάφος Dragon της Space X με την αποστολή Crew 6 έχει προσδεθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό | Πηγή ΦΩΤΟ: Twitter

SpaceX - Η αποστολή Crew 6 στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Δύο Αμερικανοί αστροναύτες, ένας Ρώσος κοσμοναύτης, αλλά και ένας αστροναύτης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), καθώς το διαστημικό όχημα της SpaceX προσδέθηκε χωρίς προβλήματα, όπως ανακοίνωσε η NASA.

Η διαστημική κάψουλα αυτόνομης πλοήγησης SpaceX Crew Dragon προσδέθηκε στον ISS περίπου 25 ώρες μετά την εκτόξευσή της από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα.

Η τετραμελής ομάδα αναμένεται ότι θα παραμείνει στον διαστημικό σταθμό για έξι μήνες, στους οποίους θα πραγματοποιήσει περισσότερα από 200 επιστημονικά πειράματα, αλλά και σχετικές τεχνολογικές δοκιμές, με το αντικείμενο να ερευνών να εκτείνεται από την ανάπτυξη των ανθρώπινων κυττάρων στο διάστημα, μέχρι τον έλεγχο της συμπεριφοράς εύφλεκτων υλικών σε συνθήκες μικροβαρύτητας.

Γιατί είναι σημαντική αυτή η αποστολή της SpaceX

Μερικά από ερευνητικά πειράματα θα βοηθήσουν να ανοίξει ο δρόμος για μελλοντικές μακρόχρονες επανδρωμένες διαστημικές αποστολές στο Φεγγάρι υπό το πρόγραμμα Άρτεμις της NASA που αποτελεί τον διάδοχο του προγράμματος Apollo, σύμφωνα με τη Διαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Η αποστολή αυτή φέρει την κωδική ονομασία Crew 6, καθώς πρόκειται για το 6ο πλήρωμα μακράς παραμονής στον ISS που εκτοξεύτηκε από την SpaceX για λογαριασμό της NASA, από τότε, που η ιδιωτική κοινοπραξία διαστημικών εκτοξεύσεων (την οποία ίδρυσε ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ) άρχισε να στέλνει Αμερικανούς αστροναύτες σε διαστημική τροχιά τον Μάιο του 2020.

Ο Μασκ είναι ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, αλλά και της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ