Τεχνολογια - Επιστημη

Ιαπωνία: Αποτυχημένη εκτόξευση διαστημικού πυραύλου σε ζωντανή μετάδοση (βίντεο)

Η δεύτερη το τελευταίο δίμηνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η εκτόξευση του διαστημικού πυραύλου στην Ιαπωνία και οι αντιδράσεις των παρουσιαστών μετά τη νέα αποτυχημένη προσπάθεια
Η εκτόξευση του διαστημικού πυραύλου στην Ιαπωνία και οι αντιδράσεις των παρουσιαστών μετά τη νέα αποτυχημένη προσπάθεια | Πηγή ΦΩΤΟ: Twitter | Telegraph

Ιαπωνία - Διάστημα - Εκτόξευση πυραύλου - Καρέ καρέ η αποτυχημένη διαστημική αποστολή

Δεύτερη διαδοχική αποτυχημένη προσπάθεια εκτόξευσης πυραύλου από την Ιαπωνία το τελευταίο δίμηνο.

Πρόκειται για ένα ακόμη πλήγμα στο διαστημικό πρόγραμμα της ασιατικής χώρας, καθώς ο ιαπωνικός πύραυλος Η3 απογειώθηκε με επιτυχία αλλά δεν κατάφερε να στείλει σε τροχιά τον δορυφόρο ALOS-3.

Η αποτυχημένη εκτόξευση του πυραύλου έγινε σε ζωντανή μετάδοση, όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph».

«Αποφασίστηκε ότι ο πύραυλος δεν μπορούσε να ολοκληρώσει την αποστολή του, οπότε εστάλη η εντολή καταστροφής», ανέφερε η Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης (JAXA) σε ανακοίνωσή της.

Failed Japanese space rocket launch leaves TV presenters stunned

Το 2013 η Ιαπωνία ξεκίνησε να χρηματοδοτεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα κατασκευής πυραύλων για τη μεταφορά δικών της δορυφόρων στο Διάστημα, προκειμένου να μη χρειάζεται να πληρώνει τη NASA ή ιδιωτικές εταιρείες όπως τη SpaceX του Έλον Μασκ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ