Ελλαδα

Ελληνική σημαία στον βυθό της Κρήτης για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών (βίντεο)

Στην περιοχή Καραβοστάσι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελληνική σημαία στον βυθό της Κρήτης για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη
© skylinewebcams.com

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Η ελληνική σημαία για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στον βυθό της Κρήτης

Βυθισμένη στο πένθος βρίσκεται η Ελλάδα μετά το πρωτοφανές σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Στον βυθό της θάλασσας στο Καραβοστάσι της Κρήτης τοποθετήθηκε ελληνική σημαία που φέρει την ημερομηνία που καταγράφηκε η τραγωδία.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, κάτω από την ελληνική σημαία είναι γραμμένη η ημερομηνία 28/02/2023, η ημέρα του πολύνεκρου δυστυχήματος και ένα «γιατί». 

Ελληνική σημαία στο βυθό της θάλασσας για την τραγωδία στα Τέμπη | Τώρα μαζί 4/3/2023 | OPEN TV

Η ώρα της απολογίας του σταθμάρχη Λάρισας

Σήμερα, Σάββατο (4/3), πρόκειται να απολογηθεί ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του αφορά σε ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες με τον ίδιο ποινικό χαρακτηρισμό, ενώ η κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών σε βάρος του είναι η σοβαρότερη (κακούργημα) που επισύρει με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 291) ποινές από δέκα χρόνια κάθειρξη ως ισόβια.

Μετά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα παραπέμφθηκε σε ανακριτή και έλαβε προθεσμία για σήμερα, Σάββατο, προκειμένου να απολογηθεί. Σε δηλώσεις του έξω από το δικαστικό μέγαρο, ο συνήγορος του σταθμάρχη ανέφερε ότι ο 59χρονος: «Από ανθρώπινη πλευρά είναι συντετριμμένος. Αναλογίζεται αυτό που έγινε και δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της ευθύνης. Ανέλαβε την ευθύνη μέσα στο πλαίσιο που του αναλογεί. Αλλά αυτό που μετράει είναι να ψάξουμε όχι το δέντρο αλλά το δάσος ευθυνών. Εδώ υπάρχει ένα δάσος ευθυνών», δήλωσε ο συνήγορος του σταθμάρχη.

Διαβάστε περισσότερα για την τραγωδία στα Τέμπη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ