Τεχνολογια - Επιστημη

Το TikTok ευθυγραμμίζεται με τους κανόνες της ΕΕ - Οι δεσμεύσεις

Τι αλλάζει στη λειτουργία του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tik Tok
Tik Tok © Pixabay

Το TikTok δεσμεύθηκε στην Κομισιόν ότι θα αλλάξει τις πρακτικές του - Τι θα ισχύει - Όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Τη δέσμευση του TikTok για το ότι η εταιρεία θα ευθυγραμμιστεί με τους ευρωπαϊκούς κανόνες για την καλύτερη προστασία των καταναλωτών ανακοίνωσε την Τρίτη η Κομισιόν.

Πρόκειται στην πράξη για συμμόρφωση της πλατφόρμας με την οδηγία της ΕΕ για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, την οδηγία για τα δικαιώματα των καταναλωτών και την οδηγία για τις αθέμιτες συμβάσεις.

Οι πρακτικές του TikTok στο τραπέζι της Κομισιόν και οι δεσμεύσεις

Οι συζητήσεις ανάμεσα σε TikTok και Κομισιόν ξεκίνησαν μετά από καταγγελία της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Καταναλωτών (BEUC). Τον Φεβρουάριο του 2021, η BEUC σήμανε συναγερμό σχετικά με ορισμένες προβληματικές πρακτικές του TikTok που φέρεται να παραβιάζει τους κανόνες της ΕΕ για τους καταναλωτές.

Η BEUC είχε διαπιστώσει ότι η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων δεν προστατεύει τα παιδιά από κρυφές διαφημίσεις και ακατάλληλο περιεχόμενο. Μετά την καταγγελία, η Επιτροπή, μαζί με την CPC, και υπό την ηγεσία των ιρλανδικών και σουηδικών αρχών καταναλωτών, ξεκίνησε διάλογο με την TikTok. Η σειρά των ανησυχιών έχει πλέον αντιμετωπιστεί και η TikTok δεσμεύτηκε να αλλάξει τις πρακτικές της.

Tik Tok
Tik Tok © Pixabay

 «Όλες οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να τηρούν τους κανόνες και να διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές μπορούν να προσδιορίσουν εύκολα το εμπορικό περιεχόμενο, ακόμη και όταν προωθείται από παράγοντες επιρροής», ανέφερε ο Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς.

«Χαιρετίζουμε τη δέσμευση της TikTok για περισσότερη διαφάνεια στον τρόπο λειτουργίας της επιχειρηματικής της δραστηριότητας», σημείωσε και πρόσθεσε «χάρη στον διάλογό μας, οι καταναλωτές θα μπορούν να εντοπίζουν όλα τα είδη διαφημίσεων στις οποίες εκτίθενται όταν χρησιμοποιούν αυτήν την πλατφόρμα. Παρά τη σημερινή δέσμευση, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση στο μέλλον, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις επιπτώσεις στους νέους χρήστες».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ