Τεχνολογια - Επιστημη

Amazon, Google, Apple: Συνεργάζονται & επενδύουν στο έξυπνο σπίτι

Το Matter μπορεί να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να γεφυρώσει τα πολλά και διαφορετικά συστήματα που έχουν σήμερα οι άνθρωποι στα σπίτια τους

the_total_business.jpg
The Total Business
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Matter: Apple, Google και Amazon συνεργάζονται για το «έξυπνο σπίτι»

Matter: Ένα είδος συγχώνευσης μεταξύ Apple, Google και Amazon για το «έξυπνο σπίτι»

Μια βιομηχανική συμμαχία που χρηματοδοτείται από την Apple, την Google και το Amazon και άλλες εταιρείες τεχνολογίας θα αρχίσει να πιστοποιεί έξυπνες οικιακές συσκευές αργότερα αυτό το έτος, προκειμένου να γίνει ευκολότερη η ανάπτυξη και η χρήση της τεχνολογίας και ως εκ τούτου ευρύτερα αποδεκτή. Το όνομα της συμμαχίας είναι Matter και είναι ένα είδος συγχώνευσης μεταξύ των τριών μεγάλων εταιρειών οι οποίες θα χρησιμοποιούν έξυπνες συσκευές με οποιονδήποτε από τους βοηθούς τους, είτε: Siri ή την εφαρμογή Home με Apple, Amazon Alexa ή Google Assistant

Κάθε μία από τις συσκευές που λαμβάνουν αυτό το πιστοποιητικό για χρήση με τα διαφορετικά συστήματα οικιακού αυτοματισμού θα έχει τυπωμένο λογότυπο (τρία βέλη που δείχνουν προς το κέντρο). Αυτός θα είναι ο τρόπος αναγνώρισης των προϊόντων που συνεργάζονται με τους βοηθούς της Apple, της Amazon και της Google.

Ο Tobin Richardson, διευθύνων σύμβουλος της Connectivity Standards Alliance που βρίσκεται πίσω από το Matter, δήλωσε σε μια συνέντευξή του ότι αναμένει ότι το λογότυπο θα γίνει «πανταχού παρόν» όπως είναι το λογότυπο Wi-Fi. Η διαδικασία πιστοποίησης της συμμαχίας είναι περισσότερο απόδειξη του γρήγορου ρυθμού αλλαγών στο έξυπνο σπίτι. Όπως και τα smartphone, το έξυπνο σπίτι θα μπορούσε γρήγορα να γίνει κεντρικό στοιχείο στην καθημερινή μας ζωή.

Το Matter είναι ένα νέο όνομα για μια συμμαχία smart-home που προηγουμένως ονομαζόταν CHIP, συντομογραφία του Connected Home μέσω Internet Protocol. Παρουσιάστηκε το 2019 και χρησιμοποιεί την βασική τεχνολογία του διαδικτύου προκειμένου να εξομαλύνει τις πολυπλοκότητες της σύνδεσης έξυπνων οικιακών συσκευών. Η τεχνολογία επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν το φωτισμό, τη θέρμανση, τις κλειδαριές των θυρών και τους συναγερμούς μέσω έξυπνων ηχείων.

Η απόκτηση όλων αυτών των συσκευών, ειδικά με το Amazon Alexa, το Apple Siri και τον Βοηθό Google που ανταγωνίζονται ως την προτιμώμενη διεπαφή των ανθρώπων, μπορεί να είναι δύσκολη. Το Matter έχει σχεδιαστεί προκειμένου να ενοποιεί τον τομέα του δικτύου, διασφαλίζοντας ότι οι συσκευές θα λειτουργούν με οποιοδήποτε από αυτά τα τρία κύρια συστήματα φωνητικού ελέγχου. Θα πρέπει να λειτουργεί ακόμη και αν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν περισσότερα από ένα συστήματα ελέγχου.

Matter: Apple, Google και Amazon συνεργάζονται για το «έξυπνο σπίτι»

Το Matter μπορεί να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να γεφυρώσει τα πολλά και διαφορετικά συστήματα που έχουν σήμερα οι άνθρωποι στα σπίτια τους. Οι προγραμματιστές θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι με το Matter, καθώς το έξυπνο σπίτι δεν μπορεί να αναπτυχθεί εάν κάθε κατασκευαστής συσκευών πρέπει να αναπτύξει προϊόντα που λειτουργούν για κάθε πρωτόκολλο οικοσυστήματος.

Οι σύμμαχοι του Matter ανέπτυξαν την τεχνολογία τους στη Zigbee Alliance, μια ομάδα που ιδρύθηκε προκειμένου να εργάζεται στην τεχνολογία δικτύου Zigbee χαμηλής ταχύτητας αλλά και ενεργειακής απόδοσης που χρησιμοποιείται σε ορισμένες έξυπνες οικιακές συσκευές, όπως έξυπνοι λαμπτήρες και αισθητήρες συναγερμού. Αυτή η ομάδα μετονομάστηκε σε Connectivity Standards Alliance προκειμένου να αντικατοπτρίζει την αποστολή της πέρα ​​από τη Zigbee. Η εκδήλωση προσέλκυσε εμφανίσεις από τους ηγέτες έξυπνων ηχείων Amazon και Google, τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου Comcast, την ομάδα SmartThings smart home της Samsung και την Signify, η οποία εμπορεύεται την τεχνολογία φωτισμού Philips Hue.

Οι σύμμαχοι αναπτύσσουν την τεχνολογία Matter ως δωρεάν, ανοιχτού κώδικα έργο στο GitHub. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, επικύρωσαν την προδιαγραφή, ένα βασικό βήμα προκειμένου να επιτρέψουν στους κατασκευαστές συσκευών να εργαστούν για την πιστοποίηση και να διευκολύνουν την υποστήριξη του Matter για τους προγραμματιστές. Το Matter πρέπει να κάνει τις ρυθμίσεις πιο απλουστευμένες. Οι κωδικοί ρύθμισης θα επιτρέψουν στους χρήστες να συνδέσουν τις συσκευές τους χωρίς να χρειάζεται να κάνουν λήψη εφαρμογών ή να συνδεθούν σε υπηρεσίες cloud.

Το Matter θα πρέπει επίσης να μειώσει τα εμπόδια μεταξύ διαφορετικών οικοσυστημάτων έξυπνου σπιτιού, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχούν οι χρήστες εάν ένα νέο προϊόν θα λειτουργήσει εντός της εγκατάστασης του έξυπνου σπιτιού τους. Οι σύμμαχοι του Matter προκειμένου να πετύχουν θα πρέπει επίσης να πείσουν τις εταιρείες ότι η τεχνολογία είναι αξιόπιστη και όχι απλή. Το απόρρητο είναι κορυφαίο με τα iPhone να καταργούν την παρακολούθηση εφαρμογών.

Πηγή: The Total Business

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.