Τεχνολογια - Επιστημη

#ASF19: Το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας έρχεται από το μέλλον

Κάτι αλλάζει στο Athens Science Festival 2019

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Athens Science Festival 2019: Digital installation | Relax and Release
Athens Science Festival 2019: Digital installation | Relax and Release

Μέσα σε μία παγκόσμια και διαρκώς μεταβαλλόμενη πραγματικότητα, Κάτι αλλάζει! και στο Athens Science Festival 2019. Ο θεσμός που κάθε χρόνο αποκαλύπτει σε όλο και περισσότερους επισκέπτες τα μυστικά και τα θαύματα της επιστήμης, επιστρέφει για 6η χρονιά, από τις 3 έως τις 7 Απριλίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, και ανεβάζει τον πήχη ψηλά. Μετονομάζεται σε Athens Re-Science Festival και έρχεται κατευθείαν... από το μέλλον!

«Κάτι αλλάζει!» στο φετινό 𝐀𝐭𝐡𝐞𝐧𝐬 𝐑𝐞-𝐒𝐜𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥

Το φετινό Athens Science Festival όπου, για μια εβδομάδα, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα εξερευνήσουν τις πιο ενδιαφέρουσες, πρωτοπόρες και δημιουργικές πτυχές της επιστήμης και της τεχνολογίας, συμπίπτει με μια σημαντική επέτειο: τα 80 χρόνια του British Council στη χώρα μας.

Digital installation | Relax and Release
Μια διαδραστική ψηφιακή εγκατάσταση που ενθαρρύνει την ελεύθερη κίνηση και παρασύρει το κοινό σε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι απόλυτης χαλάρωσης και δημιουργίας. Προσφέρει μια μοναδική, ομαδική εμπειρία γεμάτη συναίσθημα και μυστήριο η οποία εξερευνά όσα θαυμαστά μπορεί να δημιουργήσει η αλληλεπίδραση του ανθρώπινου σώματος με το μυαλό.

Athens Science Festival 2019: Digital installation | Relax and Release

Προκαταλήψεις στα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης
Ομιλία του Alexander Fefegha

Στην συναρπαστική του ομιλία o Alexander Fefegha θα εξερευνήσει κάποιες από τις ηθικές, κοινωνικές προεκτάσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης: Μπορούν τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης να γίνουν όργανα προκαταλήψεων, φυλετικών ή βασισμένων στο φύλο; Υπάρχουν λόγοι ανησυχίας για την κοινωνία ή μήπως έχουμε στην διάθεσή μας αποτελεσματικούς τρόπους να εξασφαλίσουμε ότι τίποτε δεν απειλεί τις αρχές της ισονομίας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας; Υπάρχουν αλγόριθμοι και data που αντιμετωπίζουν κάθε είδους προκατάληψη; Ερωτήματα - τροφή για σκέψη, πάνω σε θέματα που στο μέλλον θα μας απασχολούν όλους.

STEM Labs | Εργαστήρια για παιδιά
Σε μια σειρά από διασκεδαστικές δραστηριότητες, τα παιδιά γνωρίζουν και αγαπούν τις επιστήμες με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο: παίζοντας και δημιουργώντας τα ίδια. Έτσι, οι μελλοντικοί επιστήμονες καλούνται με την καθοδήγηση εκπαιδευτών: Nα φτιάξουν ένα μικρό ηλεκτρικό κύκλωμα και μια πυραμίδα προβολής ολογραμμάτων (Φυσική). Να κατασκευάσουν ένα ηλεκτροκίνητο όχημα και να το δοκιμάσουν στην πράξη (Ρομποτική). Να κάνουν πειράματα με φυσικό χυμό εσπεριδοειδών και βιταμίνη C, να απομονώσουν DNA από κύτταρα μπανάνας και να κατασκευάσουν τρισδιάστατα χημικά μόρια (Χημεία). Να συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι που θα τα εξοικειώσει με το DNA και την δομή του (Βιολογία).

#FameLab | ο μεγάλος τελικός είναι εδώ!
Λαμπροί νέοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ευρηματικοί, επικοινωνιακοί, χαρισματικοί και κυρίως παθιασμένοι με την επιστήμη και τους δρόμους που ανοίγει, διαγωνίστηκαν στο προκριματικό στάδιο του διεθνούς διαγωνισμού FameLab 2019 που διοργάνωσε το British Council σε συνεργασία με το HUB Science. Δέκα από αυτούς πέτυχαν τον στόχο, έφτασαν στον συναρπαστικό τελικό, που θα γίνει το Σάββατο 6 Απριλίου! Ο μεγάλος νικητής της βραδιάς θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο FameLab International τον Ιούνιο στη Βρετανία.

Athens Science Festival 2019

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ