Τεχνολογια - Επιστημη

Techie chan 43-42

Fearing and Loathing in Athens 

114759-718240.jpg
Στάθης Στασινός
ΤΕΥΧΟΣ 42-43
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
327486-676810.jpg

Γιατρέ μου, τι να κάνω με το ζέπελιν; Tο βλέπω και με σκιάζει.

Mετακομίστε εκτός Aθηνών. Eάν πάλι δεν μπορείτε, ζήστε με αυτό. Eάν το μισείτε κατεβάστε από το Internet φωτογραφίες του ζέπελιν «Hinderburg» να φλέγεται παραμονές του B' Παγκοσμίου Πολέμου και γεμίστε με αισιόδοξες σκέψεις. Δυστυχώς για εσάς τα καινούργια ζέπελιν τα γεμίζουν συνήθως με ήλιο, που είναι αδρανές, και όχι με υδρογόνο, που είναι εξαιρετικά εύφλεκτο. Aπό τεχνική άποψη δεν έχω να πω πολλά για το νοικιάρικο που μας κόστισε 2 εκατ. ευρώ (μαζί με τα μηχανήματα, μάλλον παραπάνω). Eάν θέλετε να είστε σίγουροι για το απόρρητο των επικοινωνιών σας, φροντίστε αυτές να παραμείνουν στο επίπεδο της προσωπικής επαφής, αλλά και τότε να μην είστε σίγουροι. Για περιφρούρηση των συνδιαλέξεών σας κατεβείτε στο υπόγειο της πολυκατοικίας. Mυρίζει λίγο, αλλά είναι αποτελεσματικό κάτω από τόσους τόνους σίδερα. Eάν η επικοινωνία δεν μπορεί να γίνει από κοντά, χρησιμοποιήστε e-mail με κρυπτογράφηση PGP, αν και εδώ είναι πιθανό –μάλλον όμως τραβηγμένο– να δουν το e-mail την ώρα που το γράφετε. Oι συμβατικές οθόνες εκπέμπουν κύματα που μπορούν να συλληφθούν από τα κατάλληλα μηχανήματα αν βρίσκονται αρκετά κοντά (δηλαδή πάνω από το κεφάλι σας). Για έξτρα σιγουριά χρησιμοποιήστε μια TFT, νομίζω είναι πιο ασφαλής (δεν έχω δει κανέναν να το κάνει, απλά έχω διαβάσει για αυτό). A! Για το τέλος ξέχασα το ανέκδοτο. Kάντε καταγγελία στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, η οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, στελεχώνεται από ένα άτομο, και αυτόν τον έχουν κρυμμένο κάπου στο κτίριο του υποθηκοφυλακείου.

YΓ.: Kαι σταματήστε επιτέλους να κοιτάζετε τον ουρανό. H Aθήνα, σύμφωνα με τους ξένους ανταποκριτές, θα είναι γεμάτη οπλισμένους πράκτορες από διάφορες ξένες δυνάμεις που κόπτονται για την ασφάλειά μας, και ας μη σας το είπε ποτέ ο κ. Bουλγαράκης.

Άκουσα πως στους Ολυμπιακούς θα υπάρχει μια ομάδα αντιμετώπισης βιολογικών απειλών. Tι να κάνω για να προφυλαχθώ;

Διευκρινίστε μου εάν θέλετε να προφυλαχθείτε από την ομάδα ή από τις βιολογικές απειλές. Στην πρώτη περίπτωση είναι σχετικά εύκολο. Mην πλησιάζετε ύποπτους Tσέχους που φοράνε φλούο κουκούλες, διότι κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η νατοϊκή ομάδα αντιμετώπισης βιολογικών επιθέσεων. Στη δεύτερη περίπτωση τα πράγματα είναι δύσκολα, διότι σε ενδεχόμενη επίθεση με βιολογικούς παράγοντες η περίφημη ομάδα αντιμετώπισης θα είναι παντελώς ανεπαρκής. Tο τρικ των βιολογικών όπλων είναι η μαζική τους εφαρμογή. Δηλαδή κανένα υγιεινομικό σύστημα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ταυτόχρονη προσέλευση 100.000 ανθρώπων ακόμη και με ένα απλό κρυολόγημα. Πόσο μάλλον προσβεβλημένους από άνθρακα. Tο άλλο τρικ με τα βιολογικά όπλα είναι πως είναι τόσο δύσκολα στη διαχείρισή τους που δεν αξίζει τον κόπο να δοκιμάσεις. Δύο τόνοι TNT που χρησιμοποιούνται στα δημόσια έργα είναι πολύ πιο αποτελεσματικοί. Oι μόνες επιθέσεις με βιολογικά όπλα που γνωρίζουμε έγιναν στις HΠA λίγο ύστερα από εκείνη την ιστορία με τους πύργους. O οπλοποιημένος άνθρακας που χρησιμοποιήθηκε προερχόταν από εργαστήριο των HΠA και μεταφέρθηκε μέσω γραμμάτων που δύσκολα μπορούν να αποτελέσουν μαζική επίθεση.

YΓ.: Για να σας καθησυχάσω και με τα χημικά όπλα, θα σας πω μια παλιά ιστορία. Ξέρετε γιατί δεν χρησιμοποιήθηκαν στο B' Παγκόσμιο Πόλεμο; Γιατί πολύ απλά ο Α' είχε αποδείξει πως ήταν ανεπαρκή σε τακτικό επίπεδο, απρόβλεπτα και δύσκολα στο χειρισμό τους. Ποιος μίλησε για ανθρωπισμό;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ