Τεχνολογια - Επιστημη

Φάσια Τζάνσεν: Το Google Doodle τιμά την Αφρογερμανή τραγουδίστρια

Συνέβαλε στην ανάπτυξη του μεταπολεμικού φιλειρηνικού κινήματος στη Δυτική Γερμανία.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fasia.png

Το Google Doodle τιμά την Αφρογερμανή τραγουδίστρια, Φάσια Τζάνσεν - Συνέβαλε στην ανάπτυξη του μεταπολεμικού φιλειρηνικού κινήματος στη Δυτική Γερμανία.

Την Αφρογερμανίδα τραγουδίστρια, Φάσια Τζάνσεν, η οποία και συνέβαλε στην ανάπτυξη του μεταπολεμικού φιλειρηνικού κινήματος στη Δυτική Γερμανία τιμά η Google με το σημερινό της doodle.

Η Τζάνσεν γεννήθηκε στο Αμβούργο το 1929, σε μια «σκοτεινή» περίοδο που η Γερμανία αντιμετώπιζε τη σκληρή οικονομική κρίση ενώ είχε ρατσισμό βαθιά ριζωμένο στην κοινωνία.

Όνειρό της ήταν να γίνει σταρ του χορού και μπήκε σε χορευτική ακαδημία στην ηλικία των 11. Όνειρο που όμως θρυμματίστηκε δύο χρόνια αργότερα καθώς η ακαδημία την έδιωξε, υπό το φόβο πως οι Ναζί θα την έκλειναν επειδή δεχόταν μαύρους μαθητές.

Τότε ήταν που αναγκάστηκε να μαγειρεύει στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Νόιενγκαμμε. Σε εκείνο το στρατόπεδο συγκέντρωσης ξεκίνησε να τραγουδά μαζί με τους πολιτικούς κρατούμενους. Το τραγούδι τους βοηθούσε να επιβιώσουν μέσα σε αυτή την τραυματική περίοδο. 

Μετά τις φρικαλεότητες του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Τζάνσεν αφιέρωσε τη ζωή της στη δημιουργία μουσικής που θα καταγγέλλει την αδικία από όπου και αν προέρχεται. Ακόμα, έδωσε μάχες για τα δικαιώματα των γυναικών στη Γερμανία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ