- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Condé Nast Traveller: 2 ελληνικά ξενοδοχεία στην παγκόσμια «χρυσή» λίστα του 2026
Στην ενότητα «Europe and the United Kingdom» της Gold List 2026
Condé Nast Traveller: 2 ελληνικά ξενοδοχεία στην παγκόσμια «χρυσή» λίστα του 2026
Με τον τίτλο «The best hotels and resorts in the world: The Gold List 2026», οι συντάκτες του Condé Nast Traveller παρουσίασαν στις 15 Δεκεμβρίου 2025 την ετήσια επιλογή τους με τα αγαπημένα τους μέρη για διαμονή διεθνώς, όπως προκύπτει από το editorial και τις επιμέρους λίστες ανά περιοχή.
Στην εισαγωγή της λίστας, η συντακτική ομάδα του Condé Nast Traveller σημειώνει ότι πρόκειται για τα ξενοδοχεία (και κρουαζιέρες) που «αγαπούν πραγματικά αυτή την περίοδο», υπογραμμίζοντας πως οι επιλογές βασίζονται σε εμπειρίες που ξεχώρισαν: από εξυπηρέτηση που σε κάνει να νιώθεις «σαν σταρ», μέχρι αρχιτεκτονική που «σε μεταφέρει» σε άλλη εποχή. Χαρακτηριστικά, στο κείμενο αναφέρεται: «Our annual Gold List collects our editors’ current favourite places to stay…».
Στην ενότητα «Europe and the United Kingdom» της Gold List 2026, ξεχωρίζουν δύο εγγραφές με ελληνικό αποτύπωμα: το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens και το Verina Astra στη Σίφνο.
Για το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, το Condé Nast Traveller περιγράφει ένα σύγχρονο resort που «κάθεται» πάνω στους πευκόφυτους λόφους της αθηναϊκής ριβιέρας, με θέα στο Αιγαίο και πισίνες ανάμεσα σε προσεγμένους ελαιώνες, ενώ γίνεται αναφορά και στις γαστρονομικές επιλογές εντός του συγκροτήματος.
Η δεύτερη ελληνική αναφορά, το Verina Astra στη Σίφνο, παρουσιάζεται ως ένα κατάλυμα που ξεκίνησε το 2015 με λίγα δωμάτια και εξελίχθηκε σε μία από τις «πιο ξεχωριστές» διαμονές στη χώρα, διατηρώντας σταθερό τον χαρακτήρα του τόπου: από το πρωινό με σιφνέικες γεύσεις και κεραμικά του νησιού, μέχρι τη συνολική «back-to-nature» αισθητική, τις σουίτες και τις βεράντες του, καθώς και τη φιλοσοφία του εστιατορίου του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα δύο ελληνικά νησιά κατέχουν τη δεύτερη θέση στη λίστα
Ανάμεσα στα μέρη του πλανήτη που παραμένουν αυθεντικά, ποιοτικά και αναλλοίωτα
Μιλήσαμε με τον Σταύρο Ιωαννίδη για την αποστολή στο Νεπάλ με την ομάδα του ΣΚΑΪ, και τη σειρά ντοκιμαντέρ Prime Time, που θα προβληθεί σήμερα, Τρίτη 20 Ιανουαρίου, στις 00.15
Τα στοιχεία προέρχονται από την τελευταία μελέτη (Ιανουάριος 2026) του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ)
Με πρώτη στην κατάταξη την Πάρο
Η διαφορά ανάμεσα στην πρώτη και την τελευταία θέση είναι εντυπωσιακή
Κάποια συμβάντα ξεπέρασαν τα όρια της απερισκεψίας
Ιδιαίτερα δυναμική έχει το wellness tourism
Ιδανικές μικρές εκδρομές κοντά στην Αθήνα για να ζήσετε τις γιορτές διαφορετικά
Η λέξη προέρχεται από τα υψηλής γαστρονομίας sushi bars
Γνωστή ως North Coast 500 (NC500), λανσαρίστηκε το 2015
Νέες απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία
Στην ενότητα «Europe and the United Kingdom» της Gold List 2026
Τα δώρα της A.V. στους αναγνώστες της
Οι επιλογές της χρονιάς συνδυάζουν αυθεντικότητα, βιωσιμότητα και αναζήτηση του διαφορετικού
Ένα από τα πιο παλιά του είδους, αφιερωμένο αποκλειστικά στις ομορφιές της Ελλάδας, τώρα στο διαδύκτιο
Ανακαλύψτε την Καστοριά μέσα από την περιήγηση γύρω από τη λίμνη με την καθοδήγηση έμπειρων επιστημόνων
Δωρεάν φαγητό, ποδήλατα και μουσεία με το CopenPay
Τι συνδέει τους δύο θεατρικούς συγγραφείς; Πώς ένας δημοσιογράφος αποτυπώνει αυτή τη σχέση σήμερα;
Η νέα ταυτότητα του νησιού μέσα από βιώσιμη φιλοξενία και αυθεντικές εμπειρίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.