- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Η Σκόπελος στους 10 προορισμούς της Ευρώπης με τις καλύτερες παραλίες για το 2025
Αποθέωση για το νησί των Σποράδων
Η Σκόπελος στους 10 προορισμούς της Ευρώπης με τις καλύτερες παραλίες για το 2025 - Αποθέωση για το νησί των Σποράδων
Η δαντελωτή ακτογραμμή της Σκοπέλου και το Mamma Mia πρωταγωνιστούν στον ετήσιο κατάλογο που ανακοίνωσε η ιστοσελίδα Goodhousekeeping.com με τα δέκα μέρη της Ευρώπης που θα ξεχωρίσουν το 2025 για τις ονειρεμένες παραλίες τους.
Το καθιερωμένο ψυχαγωγικό μέσο που απευθύνεται σε εκατομμύρια ταξιδιώτες από Μ. Βρετανία και ΗΠΑ κατατάσσει τη Σκόπελο στη 4η θέση αναφέροντας πως «είναι το κατεξοχήν ελληνικό νησί με τις ιδανικές αναλογίες που ταυτίζεται απόλυτα με την ταινία Mamma Mia.
Ελικοειδή πλακόστρωτα δρομάκια με λευκά και μπλε σπιτάκια, ατελείωτη θέα στο απαστράπτον Αιγαίο, παραθαλάσσιες ταβέρνες με φρέσκο ψάρι και μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας είναι τα συστατικά για τέλειες διακοπές στη Σκόπελο. Οι αμμώδεις παραλίες και οι απόμεροι βραχώδεις κολπίσκοι περιβάλλονται από αναρίθμητα πεύκα που φαίνεται να "αγγίζουν" τη θάλασσα». Επιπλέον, της Ελλάδας, η λίστα του Goodhousekeeping.com συμπληρώνεται με προορισμούς από Ιταλία, Κροατία, Μαρόκο, Πορτογαλία, Μάλτα και Μαυροβούνιο.
«Μέλημα του Δήμου Σκοπέλου είναι η προβολή στις διεθνείς αγορές μέσα από πρωτότυπες δράσεις. Για τον λόγο αυτό δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ανάδειξη γνωστών και άγνωστων πτυχών του προορισμού σε όλη τη διάρκεια του έτους και υλοποιούμε ένα πρόγραμμα με πρωτότυπες δράσεις που αναβιώνει τη σύνδεση του προορισμού με το Mamma Mia» δήλωσε η Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Σκοπέλου, Εύα Καραμεσίνη.
Πρόσφατα ο Δήμος Σκοπέλου ένωσε τις δυνάμεις του με το Mamma Mia The Party, τη δημοφιλή γαστρονομική και μουσικοχορευτική παράσταση που συνεχίζεται επί σειρά ετών στο Λονδίνο, με στόχο την προβολή της Σκοπέλου σε πολλαπλά επίπεδα. Mέσα από μια μεγάλη παραγωγή αναπαρίστανται νησιώτικα καλντερίμια, γραφικά σοκάκια και πλατείες που «θυμίζουν» και παραπέμπουν στη Σκόπελο, ενώ και στο σχετικό προωθητικό και πληροφοριακό υλικό της παράστασης γίνεται αναφορά στον προορισμό. Σε συνδυασμό με την ελληνική κουζίνα και το βραβευμένο casting, η δράση έχει οδηγήσει σε μεγάλη δημοσιότητα σε διεθνή ΜΜΕ που αναδεικνύει ταυτόχρονα το Mamma Mia, την παράσταση και τον προορισμό. Μάλιστα ο Δήμος και το Mamma Mia The Party οργάνωσαν έναν μεγάλο διαδικτυακό διαγωνισμό που είχε 280.000 προβολές και προσέγγισε πάνω από 220.000 λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα boutique ξενοδοχείο απόλυτα συνδεδεμένο με τον τόπο και τους ανθρώπους του
Οι νέοι κανόνες που ενισχύουν τα δικαιώματα των επιβατών
Το κόλπο με τις κάλτσες
Πώς τα οικογενειακά ταξίδια καλλιεργούν την παρατήρηση, την ενσυναίσθηση και την περιέργεια των παιδιών και μας βοηθούν να δούμε τον κόσμο με άλλα μάτια.
Ένα ταξίδι στην εποχή των Λόρδων, ανάμεσα σε κήπους, λίμνες και αμέτρητα στρέμματα πρασίνου
Στο επίκεντρο της τάσης βρίσκεται η Λα Γκραντ Επισερί ντε Παρί
Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, Πολυτίμη Φαρμάκη, μιλά για τη δράση στη στάση μετρό Σύνταγμα
Από το Κάστρο και την Old Town μέχρι το Arthur’s Seat, τα μουσεία και τις παμπ
Από το Δεσποτικό και το Σπήλαιο μέχρι τα παλιά μεταλλεία, τις βίλες του OMA και τα ίχνη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μια διαφορετική διαδρομή στην Αντίπαρο
Μια απλή αλλά ιδιαίτερα χρήσιμη συνήθεια - H διαδικασία σε 6 βήματα
Ανάμεσα σε γκρίζλι, βίσονες, παγωμένες λίμνες και τοπία που δύσκολα πιστεύεις ότι υπάρχουν
Τι συνιστούν γιατρός και αεροσυνοδοί
Σε αυτό θα είναι αφιερωμένες όλες ανεξαιρέτως οι ημέρες στο νησί
Η φύση, το πράσινο, τα επιβλητικά βουνά και οι αχανείς λίμνες προσφέρουν μια εσωτερική γαλήνη και μια απαράμιλλη ευφορία
Η γαστρονομική της παράδοση διαφέρει σημαντικά από περιοχή σε περιοχή
Συστήνει το νησί στους Βρετανούς μια διαφορετική εμπειρία ελληνικών διακοπών
Το λάθος του «μία αναζήτηση και τέλος»
Όλα όσα πρέπει να δεις και να κάνεις στο ορεινό χωριό-στολίδι του κυκλαδίτικου νησιού
Η Claire και ο Χρήστος έχουν δημιουργήσει έναν χώρο που συνδυάζει την ιστορία του Πηλίου με την προσωπική τους αισθητική, τη μουσική, τα βιβλία, την τέχνη και τη φιλοξενία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.