Ταξιδια

Ζαγοροχώρια: Boutique hotel Πύρρειον sweet hospitality

Δέκα μυστικά σε έναν ξενώνα

87978-190857.jpg
Καλλιστώ Γούναρη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
88047-177288.JPG

Εντός: Δέκα τα δωμάτια του ξενώνα Πύρρειον, φτιαγμένα με ξύλο, πέτρα και γυαλί, το καθένα με το προσωπικό του ύφος. Στις αποχρώσεις του κόκκινου, μπλε, χρυσαφί, γαλάζιου δίνουν διαφορετικούς τόνους για διαφορετικές διαθέσεις. Απαλός ύπνος σε πουπουλένια στρώματα και επιλεγμένα λευκά είδη με θέα πέτρινες στέγες και πεδιάδες. Εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, καλλυντικά μπάνιου καθώς και σοκολατάκια, καραμελίτσες, ζαχαρίτσες. Όμως το ποιοτικό design συμπεριλαμβάνει και γουστόζικες αντίκες. Αν ανέβεις στη μικρή σουίτα, θα ερωτευτείς διπλά. Και αν ο έρως κρατήσει τότε έχει την γαμήλια σουίτα. Το Πύρρειον έχει προβλέψει να γλυκάνει τις διαθέσεις με βύσσινο του κουταλιού και μπόλικο σιρόπι ή μαρμελάδα τσάμπουρνο.

image

image

Εκτός: Ζεστοί και μελετημένοι, οι χώροι έχουν την δύναμη να σε κρατήσουν εδώ. Το εστιατόριό στην είσοδο με το απαραίτητο τζάκι ( που κλέβει ματιές) διαθέτει γνήσια παραδοσιακή ελληνική και διεθνή κουζίνα την οποία μπορείς να προμαντέψεις από την άκρως περιποιημένη του διακόσμηση. Η κάβα είναι αυστηρά επιλεγμένη. Στο μπαρ μια παλιά κινηματογραφική μηχανή, μια κιθάρα δίνουν μια αύρα νοσταλγική. Τοπικό κρασί στα ποτήρια από το κελάρι και το τζάκι καίει. Αν χιονίζει δεν θα πας πουθενά. Για το πρωί γλυκιά κολοκυθόπιτα, μικρά μπουγατσάκια και ελιόψωμα για πρωινό αλλά και όλες τις ώρες. Αν και πάλι χιονίζει μπορείς να καθίσεις στην μπερζέρα στο σαλόνι υποδοχής για να χαλαρώσεις (ταιριάζει το αγαπημένο σου βιβλίο). Προτείνεται για συνοδεία τσάι αρωματισμένο.

Επί τα αυτά: Κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο θα πιείς ένα τσίπουρο και θα φύγεις λυτρωμένος. Αν είναι η κατάλληλη εποχή μπορείς να μαζέψεις μανιτάρια στον Aη –Λια, ρίγανη ή άλλα βότανα. Ζήτα την Βικτώρια, με την ζεστή και καθαρή φωνή της θα σου χαρτογραφήσει τα πιο όμορφα τοξωτά γεφύρια ή τις πιο όμορφες πλαγιές αν είναι καλοκαίρι. Από τις βεράντες μπορείς να φτιάξεις πορεία μόνος, ανάμεσα στα πέτρινα αρχοντικά και φροντισμένες αυλές στον ανηφορικό δρόμο, μια και τα Άνω Πεδινά είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα χωριά του Ζαγορίου.

Που: Τα Άνω Πεδινά 32 km από τα Ιωάννινα με πολύ καλό οδικό δίκτυο

image


Info: Δέκα δωμάτια ίδιας αισθητικής με ξεχωριστές παραλλαγές.

Εποχή: Όλο τον χρόνο

Τιμή: από €85

pirrion.gr

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ