Ταξιδια

H Γρανάδα κορυφαία πολιτιστική πρωτεύουσα του κόσμου

Οι πιο όμορφες πόλεις που «κερδίζουν» τους επισκέπτες σύμφωνα με το Titan Travel

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Γρανάδα πολιτιστική πρωτεύουσα του κόσμου
H Γρανάδα πολιτιστική πρωτεύουσα του κόσμου © Marco Montero Pisani/ Unsplash

H Γρανάδα πολιτιστική πρωτεύουσα του κόσμου - Ποιες ακόμη πόλεις κερδίζουν τους επισκέπτες

Τα ταξίδια μπορούν να προσφέρουν ηρεμία και χαλάρωση σε παραθαλάσσιους προορισμούς, ή νέες εικόνες και επαφή με τόσους άλλους πολιτισμούς και διαφορετικά τοπία.

Το Titan Travel συγκέντρωσε τις 10 πόλεις που προσφέρουν τις καλύτερες πολιτιστικές εμπειρίες, βάσει της βαθμολογίας των επισκεπτών. Στην κορυφή της λίστας βρέθηκε η Γρανάδα που συγκέντρωσε βαθμολογία 9,27 στα 10.

Γρανάδα, Ισπανία
Γρανάδα, Ισπανία © Victoriano Izquierdo/ Unsplash

«Η Γρανάδα, μια πόλη στην περιοχή της Ανδαλουσίας, στη Νότια Ισπανία, βρίσκεται στους πρόποδες των βουνών της Σιέρα Νεβάδα. Γνωστή για τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική των κτιρίων της, αποτελεί το Νο 1 hotspot για τους τουρίστες που αναζητούν τον πολιτισμό», σημειώνει η ομάδα.

Γιατί η Γρανάδα είναι πράγματι κορυφαία πρωτεύουσα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Titan Travel, η Γρανάδα κατέγραψε αυτή την υψηλή βαθμολογία καθώς φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό εστιατορίων πέντε αστέρων από όλους τους προορισμούς που ερεύνησε, αλλά και χάρη στις πολυάριθμες ιστορικές τοποθεσίες της, όπως η Αλάμπρα -ένα φρούριο και παλάτι που χτίστηκε τον 13ο αιώνα- και ο εκπληκτικός καθεδρικός της Γρανάδα - γοτθικός ναός του 16ου αιώνα.

Η Γρανάδα κατέγραψε την υψηλότερη βαθμολογία
© y Willian Justen de Vasconcellos / Unsplash

Φλωρεντία και Πράγα κερδίζουν τους επισκέπτες

Στη δεύτερη θέση των πολιτιστικών πρωτευουσών βρέθηκε η Φλωρεντία χάρη στην άφθονη τέχνη και στη μόδα, μαζί με το φανταστικό φαγητό της, ενώ η Πράγα βρίσκεται στην τρίτη θέση λόγω των ποικίλων αρχιτεκτονικών της στιλ.

H Φλωρεντία στη δεύτερη θέση των πολιτιστικών πρωτευουσών
H Φλωρεντία στη δεύτερη θέση των πολιτιστικών πρωτευουσών © Heidi Kaden/ Unsplash

Την πεντάδα συμπληρώνουν το Σαν Φρανσίσκο, χάρη «στον μοναδικό πληθυσμό, στην κουζίνα και στα φεστιβάλ του όλο τον χρόνο, συμπεριλαμβανομένης της πιο διάσημης παρέλασης υπερηφάνειας των ομοφυλοφίλων» και το Άμστερνταμ, για «τους πολλούς ιδιόρρυθμους θησαυρούς, από μουσεία για γάτες μέχρι εκπληκτικές γκαλερί φωτογραφιών και πιάνα που παίζουν μόνα τους».

To Άμστερνταμ
To Άμστερνταμ © Max van den Oetelaar/ Unsplash

Δείτε τις 10 πόλεις που αποτελούν πολιτιστικές πρωτεύουσες του κόσμου:

  1. Γρανάδα, Ισπανία
  2. Φλωρεντία, Ιταλία
  3. Πράγα, Τσεχία
  4. Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ
  5. Άμστερνταμ, Ολλανδία
  6. Εδιμβούργο, Ηνωμένο Βασίλειο
  7. Μαϊάμι, ΗΠΑ
  8. Κιότο, Ιαπωνία
  9. Βουδαπέστη, Ουγγαρία
  10. Τσάρλεστον, ΗΠΑ

Σύμφωνα με την ομάδα της εταιρείας, ξεκίνησε με μια αρχική λίστα με «60 καλύτερες πόλεις για πολιτισμό στον κόσμο», την οποία δημιούργησε χρησιμοποιώντας διάφορες πηγές, όπως δημοσιεύσεις από το The Culture Trip και το Time Out, τα δεδομένα του World Population Review και κριτικές του TripAdvisor.

Στη συνέχεια συλλέχθηκαν οι αριθμοί και τα δεδομένα για να δημιουργηθεί μια βαθμολογία από το 1 έως το 10. Με αυτόν τον τρόπο, το Titan Travel ονόμασε τη Γρανάδα της Ισπανίας πολιτιστική πρωτεύουσα του κόσμου.

Πηγή: Titan Travel

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ