Ταξιδια

5 ρομαντικοί και εναλλακτικοί προορισμοί για τον Άγιο Βαλεντίνο κοντά στην Αθήνα

Εσύ θα αναζητήσεις τον «δρόμο της αγάπης» για να περάσεις με τον Βαλεντίνο σου ανήμερα της γιορτής;

marianna_manolopoyloy_.jpg
Μαριάννα Μανωλοπούλου
13’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λίμνη Δόξα
© Unsplash

5 ρομαντικοί και εναλλακτικοί προορισμοί για τον Άγιο Βαλεντίνο κοντά στην Αθήνα

Δεν φημίζομαι για τον ρομαντισμό μου, όσοι με γνωρίζουν καταλαβαίνουν απολύτως τι εννοώ. Ένα εναλλακτικό τοπίο όμως, κοντά στη φύση και για εξερεύνηση, περπάτημα την ώρα του ηλιοβασιλέματος, βόλτες δίπλα στη λίμνη και υπέροχα activities, έχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. Υπάρχουν λοιπόν μερικοί ατμοσφαιρικοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα που αξίζουν για μονοήμερη εκδρομή με τον σύντροφο σου ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου που πλησιάζει. Αν πάλι δεν έχεις άδεια καθημερινή μπορείς να πας ακόμη και με τους κολλητούς/ές σου το Σαββατοκύριακο, να αράξετε σε spots με καφέ και εστιατόρια με ποιοτικό φαγητό και καλό κρασί στο βουνό. Στις 14 Φεβρουαρίου, άλλωστε οι Εσθονοί και οι Φιλανδοί γιορτάζουν περισσότερο τη φιλία παρά τον έρωτα, σε μία μέρα που ονομάζουν «Ημέρα της Φιλίας». Αν λοιπόν είσαι single ή έχεις σχέση, και έχεις ανάγκη από μια κοντινή εξόρμηση παρακάτω θα βρεις 5 ρομαντικούς και εναλλακτικούς προορισμούς που αξίζει να ανακαλύψεις.

5 ρομαντικοί και εναλλακτικοί προορισμοί για τον Άγιο Βαλεντίνο κοντά στην Αθήνα
© Unsplash

5 ρομαντικοί και εναλλακτικοί προορισμοί για τον Άγιο Βαλεντίνο κοντά στην Αθήνα

Ελικώνας

Μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα φτάνεις σε ένα τοπίο ποιητικό με τον αγαπημένο σου. Κυριολεκτικά και μεταφορικά ποιητικό αφού όπως αναφέρει κι ο μύθος όποιος έπινε νερό από την πηγή της Ιπποκρήνης στον Ελικώνα αποκτούσε το χάρισμα της ποίησης. Ο Ελικώνας ήταν επίσης, ο τόπος κατοικίας των εννέα Μουσών, προστάτιδων των τεχνών που ήταν κόρες του Δία και της Μνημοσύνης. Στην αρχαιότητα γίνονταν εκεί αθλητικοί αγώνες προς τιμήν τους αλλά και προς τιμήν του έρωτα. Η μυθολογία λοιπόν κάνει αυτόματα το τοπίο που αποτελεί ανάσα πρασίνου, ανάμεσα σε δέντρα και ψηλές κορυφές πιο ρομαντικό. Αν ωστόσο, δεν σε πιάσει ποιητικός οίστρος και βρεθείς στον Ελικώνα αξίζει να απολαύσεις με το άλλο του μισό -ή ολόκληρο- πεζοπορία σε μια πανέμορφη διαδρομή από το Ζερίκι μέχρι το οροπέδιο της Αρβανίτσας ή ακόμη ένα περίπατο στο Κυριάκι, όπου η θέα από ψηλά θα σε αποζημιώσει. Μην ανησυχείς ο καιρός θα είναι καλός οπότε δεν σε εμποδίζει τίποτα από το να εξερευνήσεις διαφορετικές διαδρομές και να φωτογραφηθείς με τον σύντροφο σου αγκαλιασμένοι στη φύση σε διάφορα σημεία του χωριού. Στο τέλος, φρόντισε να κάνεις μια στάση για να δεις την Μονή του Οσίου Λουκά, το μεγαλύτερο και καλύτερα διατηρημένο μοναστηριακό συγκρότημα των μεσοβυζαντινών χρόνων στον ελληνικό χώρο, το οποίο είναι εγγεγραμμένο στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, για φαγητό στην Αγία Άννα, το κεφαλοχώρι της περιοχής ή να πιεις έναν απογευματινό καφέ δίπλα στη Λειβαδιά. 

Αγόριανη

Αν και ιστορικά πρόκειται για το χωριό της Αντίστασης που κινδύνευσε να αφανιστεί δύο φορές, αλλά και το μέρος που ο Άγγελος Σικελιανός περνούσε χρόνο στις διακοπές του (εκεί γυρίστηκε και η πρώτη έγχρωμη ταινία του ελληνικού κινηματογράφου), σου δίνει αμέσως, την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε ένα παραμυθένιο αλπικό χωριό. Με λίγα λόγια ο προορισμός αυτός δεν αποτελεί το κλασικό ρομαντικό mini trip αλλα υπόσχεται να σε βάλει στο σωστό μουντ. Η Αγόριανη ή Επτάλοφος (η εναλλακτική της Αράχωβας για πολλούς), το χωριό που είναι χτισμένο πάνω σε επτά λόφους και βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα(περίπου 2,5 ώρες) είναι ιδανικό μέρος για περιπλανήσεις με το άλλο σου μισό. Οι επισκέπτες λένε συχνά πώς αν δεν έχεις δει την Αγόριανη χιονισμένη, δεν έχεις δει τίποτα και όχι άδικα. Αφού το χιονισμένο τοπίο σε συνδυασμό με το ελατοδάσος και τον καταρράκτη που βρίσκεται κοντά στην κεντρική πλατεία συνθέτουν μια απαράμιλλη φυσική ομορφιά που θα σου μείνει. Τριγυρίστε στα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια, και στα παραμυθένια spots του χωριού για ρομαντικές και τρυφερές στιγμές με το ταίρι σας. Εκεί θα περπατήσετε βρε παιδί μου άνετα χεράκι χεράκι -χωρίς να σας νοιάζει τίποτα- ενώ αν βρεθείτε καθημερινή πιθανότατα να μην σας πάρει και κανένα μάτι. 

Φυσικά μια στάση στα μικρά καφέ και τις παραδοσιακές ταβέρνες της πλατείας για πεντανόστιμα σουβλιστά είναι μια cute-ματ κίνηση για να πετύχεις «αιώνιο» δεσμό (χοιρινά παϊδάκια και μανιταρόσουπα για τους vegan είναι must). Το μέρος έχει και πολλά τοπικά προϊόντα, όπως γλυκά του κουταλιού, διάφορα βότανα, πίτες κ.ά όποτε μπορείτε να προμηθευτείτε μερικά από αυτά για να τα καταβροχθίσετε παρέα στο σπίτι σας στην Αθήνα. Μία επίσκεψη επίσης, στο Λαογραφικό Μουσείο Επταλόφου, είναι καλή ιδέα για να ανακαλύψετε σημαντικά κομμάτια της ιστορίας και της παράδοσης της περιοχής, τα ήθη και τα έθιμα αλλά και τον τρόπο ζωής των παλαιότερων κατοίκων της αν θέλετε να μάθετε και το κατιτίς παραπάνω.

Extra tip: Περίπου 20 χιλιόμετρα από το χωριό βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού ενώ αν έχετε την δυνατότητα μπορείτε να κάνετε και μια μικρή απόδραση στους Δελφούς ή την Παύλιανη, που απέχει περίπου 40 λεπτά.

Λίμνη Δόξα

Λίμνη Δόξα
© Unsplash

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως μια εκδρομή στην Λίμνη Δόξα, μια από τις ομορφότερες τεχνητές λίμνες της Ελλάδας είναι παράλληλα τόσο γραφική όσο και ρομαντική. Σε μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα φτάνεις στην λίμνη που βρίσκεται στην Αρχαία Φενεό Κορινθίας σε υψόμετρο 900 μέτρων, περιτριγυρισμένη από ένα καταπράσινο τοπίο ιδανικό για πεζοπορία και ρομαντικές βόλτες. Ιδανικά spot για φιλιά και αγκαλιές... πάνω στο κανό καγιάκ(αν είσαι προσεκτικός) ή στο ποδήλατο νερού. Αν δεν είσαι του υγρού στοιχείου ωστόσο, μια βόλτα με τα άλογα μέσα στο δάσος, δίπλα από τη λίμνη ή ακόμη μια περιήγηση με buggy στο δάσος, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα και το τοπίο που περιβάλλει την λίμνη είναι ιδανική για ν’ ανακαλύψεις το μέρος. Μιλάμε για ένα ρομαντικό και εναλλακτικό μέρος που σε πληροφορώ πως έχουν γίνει προτάσεις και προτάσεις γάμου εδώ ή ακόμη και φωτογραφήσεις after wedding. Στη συνέχεια, αν έχεις χρόνο αξίζει να επισκεφτείς το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται πολύ κοντά στη λίμνη ενώ φεύγοντας, μια στάση στα χωριουδάκια Γκούρα, Μοσιά, Στενό, Καλύβια κ.ά-θαυμάστε την αρχιτεκτονική τους- για καλομαγειρεμένο κρέας στα κάρβουνα αποτελεί σίγουρα μία διαφορετική γαστριμαργική εμπειρία που θα θυμάστε και οι δυο για πάντα.

Τρίκαλα Κορινθίας

Τρίκαλα Κορινθίας
© Unsplash

Ήρθε η ώρα να ξεκουραστείτε ...και τι πιο ωραίο από το να απολαύσετε μια μονοήμερη ή ένα ΣΚ στα Τρίκαλα Κορινθίας με τον αγαπημένο ή τους φίλους σου κάνοντας spa; Βρείτε τον κατάλληλο ρομαντικό ξενώνα, χαλαρώστε στο χαμάμ και αφεθείτε στη μοναδική εμπειρία του υδρομασάζ. Στα Τρίκαλα Κορινθίας θα αναζητήσετε μερικά από τα πιο πολυτελή και σύγχρονα ορεινά spa της Ελλάδας, θα αφήσετε πίσω το άγχος και την κούραση της καθημερινότητας και θα ζήσετε τον έρωτα σας. Υπάρχει η δυνατότητα να τον ζήσετε φυσικά all inclusive, να μην κάνετε πολλά πολλά εκτός από το να απολαύσετε την διαμονή σας, και να αράζετε στον ξενώνα μπροστά στο τζάκι με ένα μπουκάλι κρασί και την αγαπημένη σας ταινία. Από την άλλη ο προορισμός που βρίσκεται δυο ώρες μακριά από την πρωτεύουσα ενδείκνυται για ήπιας μορφής πεζοπορία, ρομαντικές βόλτες στα Κάτω, Μεσαία και Άνω Τρίκαλα Κορινθίας, οπότε όπου κι αν βρεθείτε το σίγουρο είναι ότι το μάτι σας θα ευχαριστηθεί και θα θαυμάσει ονειρεμένα φυσικά τοπία.

Στεμνίτσα

Στεμνίτσα
© Unsplash

Ο «δρόμος της αγάπης», ένα παραμυθένιο μονοπάτι, ο προορισμός των ερωτευμένων, των ανθρώπων που θέλουν να αναθερμάνουν τις ερωτικές τους σχέσεις είναι η Στεμνίτσα και απέχει σχεδόν δυο ώρες από την Αθήνα. Ο ινστγκραμικός ορεινός προορισμός που βλέπεις αρκετά συχνά στα stories σου δεν είναι μόνο κατάλληλος για weekend με την παρέα αλλά κυρίως αποτελεί ιδανικό μέρος για να αποδράσεις με τον σύντροφο σου. Το γραφικό χωριό μέσα στη φύση σε προσκαλεί να το εξερευνήσεις αλλά κυρίως να αναζητήσεις σε αυτό το μονοπάτι που ονομάζεται «δρόμος της αγάπης», μία ιδιαίτερη και ρομαντική διαδρομή ανάμεσα σε αρωματικά σφενδάμια και αιωνόβια πλατάνια. Συγκεκριμένα, το μονοπάτι βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Βυτίνας, στο λεγόμενο Παλαιό Χωριό με τις ιστορικές εκκλησίες των Αγίων Αποστόλων και της Κοίμησης της Θεοτόκου του 1847. Σύμφωνα με τα ήθη της εποχής ονομάστηκε έτσι, επειδή εκεί πήγαιναν αρχικά τα ζευγάρια για να γνωριστούν και να ανταλλάξουν τα πρώτα ερωτικά βλέμματα και μηνύματα. Μία βόλτα στα Παλαμηδέικα, μια επίσκεψη στο Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής ή ακόμη και μια πεζοπορία στο φαράγγι του Λούσιου θα γεμίσουν τον χρόνο σας στο χωριό!

Πέντε ρομαντικοί, εναλλακτικοί και οικονομικοί προορισμοί, σε περιμένουν να τους ανακαλύψεις και να γιορτάσεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μαζί με το άλλο σου μισό ή την παρέα σου. Καλά να περάσεις!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ