Ταξιδια

Χριστούγεννα στην Αργεντινή

Η Μαρία Καββαδία από το Cosmorama μας ξεναγεί στον αγαπημένο της προορισμό

87978-190857.jpg
Καλλιστώ Γούναρη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
82638-166539.jpg

Περιγράψτε μας με λίγα λόγια τι είναι η Αργεντινή για σας.

Καμία άλλη χώρα δεν συνδυάζει τόσο εύστοχα τη φύση την κουλτούρα αλλά και τον ρομαντισμό όσο η Αργεντινή. Μακρινή όσο χρειάζεται για να φαντάζει «εξωτική» κι απρόσιτη. Φινετσάτη και αριστοκρατική για να μοιάζει σχεδόν προέκταση της Ευρώπης. Λυρική και ερωτική τόσο που να σε μαγνητίζει.

Τι το ιδιαίτερο έχει σε σχέση άλλους προορισμούς για εσάς.

Την Αργεντινή την γνώρισα σχεδόν πριν από 30 χρόνια. Μαγευτικά από τον δυναμισμό των ανθρώπων της, στην πλειοψηφία τους απόγονοι ευρωπαίων μεταναστών κι από την τιτάνια πάλη τους να τιθασεύσουν μια φύση τόσο γαλήνια κι ακίνητη όσο οι ατέλειωτοι άγονοι λειμώνες της και οι επιβλητικοί παγετώνες της. Στην Αργεντινή όλα γίνονται αργά, νωχελικά όπως ακριβώς τα βήματα του ταγκό. Αργά μέχρι το τελικό κρεσέντο να σε αρπάξει και να σε αιχμαλωτίσει για πάντα σε μια εικόνα ή σε μια αγκαλιά.

Τι θυμάστε πιο έντονα, τι σας ξαφνιάζει κάθε φορά που το επισκέπτεστε και αν θέλετε και κάποιο στιγμιότυπο

Η φινέτσα. Η φινέτσα των ανθρώπων, την κτιρίων, των μεγάλων λεωφόρων, των μνημείων. Έχω δει τη Αργεντινή σε διάφορες στιγμές της πολυτάραχης ιστορίας της. Όποιες όμως κι αν είναι οι συνθήκες που επικρατούν, το καφέ Τορτόνι στο Μπουένος Αιρες φιλοξενεί πάντα στην ελιτίστικη ατμόσφαιρα του λογοτέχνες και ποιητές, το Πουέρτο Μαδέρο σφύζει από ζωή και τα κομψά καταστήματα της Ρικολέτα έχουν πάντα θελκτικές βιτρίνες.

Γιατί θα το προτείνατε γενικά και γιατί να το επισκεφτεί κανείς ειδικά αυτήν περίοδο.

Η Αργεντινή είναι ο καλύτερος Χριστουγεννιάτικος προορισμός γιατί μπορεί κανείς ταξιδέψει στις εσχατιές της στην μακρινή Παταγονία ακολουθώντας τα βήματα του Μαγγελάνου συνδυάζοντας την με τις Χιλιανές Άλπεις και το Σαντιάγκο της Χιλής, ή για τους πιο τολμηρούς με μία κρουαζιέρα στην Ανταρκτική, στη χώρα των πάγων με παγοθραυστικό πλοίο από το λιμάνι της Ουσουάια. Επίσης για τους ποιο Μποέμ προτείνουμε τον συνδυασμό Αργεντινή Βραζιλία καταρράκτες Ιγκουασού. Σκεφτείτε Χριστουγεννιάτικη βραδιά με ταγκό, πλούσιο φαγητό και ποτά στο πιο διάσημο Νυχτερινό κέντρο του Μπουένος Άιρες «Escina Carlos Gardel» , βόλτα στο περίφημο Πάρκο των Καταρρακτών και Φαντασμαγορική Πρωτοχρονιά στην Κόπα Καμπάνα του Ρίο ντε Τζανέιρο. Υπάρχει κάποιος που δεν θα ήθελε να ήταν εκεί;

image

image

Ελ Καμινίτο, Μπουένος Αιρες

image

Πουέρτο Μαδέρο, Μπουένος Άιρες

image

Ουσουάια, Παταγονία Αργεντινή


Κεντρική Φωτό: Παγετόνας Περίτο Μορένο, Παταγονια, Αργεντινή


 Το cosmorama διοργανώνει μια γαστρονομική εκδρομή στην Αρκαδία στις 13/12. Δείτε περισσότερα εδώ. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ