Ταξιδια

Γιορτινές συντεταγμένες

6 ταξιδιωτικά γραφεία κυκλώνουν στον χάρτη τους αγαπημένους τους χριστουγεννιάτικους προορισμούς

87978-190857.jpg
Καλλιστώ Γούναρη
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
82411-166148.jpg

Από την δύση στην ανατολή και από το βορρά στον νότο και τούμπαλιν, διατρέχουν τον πλανήτη μόνο μέσα σε μερικές αράδες. Ο λόγος για 6 ταξιδιωτικά γραφεία που κυκλώνουν στον χάρτη έναν από τους αγαπημένους τους προορισμούς και δίνουν τα χριστουγεννιάτικα φώτα τους. Αυτοί ξέρουν.

Νέα Υόρκη: Λαμπερή Χ 10

Αγαπημένος ταξιδιωτικός προορισμός; Η Νέα Υόρκη  φυσικά! Είναι από τα ταξίδια που όσες φορές και να κάνω δεν μου αρκεί. Κάθε φορά ανακαλύπτω και κάτι νέο που με εκπλήσσει πάντα ευχάριστα. Όσοι την έχουν επισκεφτεί, θα συμφωνήσουν μαζί μου ότι η πόλη αυτή σου δίνει μια αλλόκοτη ενέργεια και διάθεση που καμία άλλη πόλη στον κόσμο δεν μπορεί να προσφέρει. Τι είναι όμως αυτό που κάνει αυτή την πολυπολιτισμική πόλη διαφορετική, φτάνοντάς την στους κορυφαίους προορισμούς του κόσμου? Πραγματικά αναρωτιέμαι, είναι  οι πελώριοι ουρανοξύστες καθένας με τη δική του ιστορία? Η περίφημη Times Square που σε καθηλώνει θυμίζοντας σκηνικό από ταινία? Οι αμέτρητες συνοικίες που καθεμία έχει το δικό της χαρακτήρα? Τα ατέλειωτα εστιατόρια και μπαρ από τα οποία βλέπεις εκστασιασμένος, με κομμένη την ανάσα τη Νέα Υόρκη από ψηλά? Ίσως κάποιο από αυτά ή και όλα μαζί!

Συχνά αναφέρω στους ταξιδιώτες του γραφείου μας ότι πρόκειται να επισκεφθούν έναν αλλιώτικο κόσμο, όχι απλώς άλλη μια πόλη ή χώρα. Απόδειξη για μένα είναι να βλέπω τον εντυπωσιασμό και τη χαρά στην έκφραση τους κατά τη διάρκεια της εκδρομής και κάθε φορά να δικαιώνομαι. Όλα είναι τόσο διαφορετικά… η διάθεση των Νεοϋορκέζων όταν σε κοιτούν και σου χαμογελούν είναι εκπληκτική, λες και πραγματικά νιώθουν την ευθύνη ώστε το ταξίδι σου να μείνει αξέχαστο. Αυτά που περιγράφω βέβαια, την περίοδο των Χριστουγέννων πολλαπλασιάστε επί δέκα, όλα είναι πολύ πιο λαμπερά! Η πόλη αυτή αλλάζει πρόσωπο, οι δυνατότητες πολλαπλάσιες και η ατμόσφαιρα μοναδική, δεν συγκρίνεται με τους υπολοίπους μήνες.

Κάθε εμπορικό κατάστημα δίνει τον καλύτερο του εαυτό και εντυπωσιάζει με τη φαντασμαγορικά στολισμένη βιτρίνα του. Το επιβλητικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο πάνω από το παγοδρόμιο στο Ροκφέλερ Σέντερ καθώς και η βιντεοπροβολή στον απέναντι ουρανοξύστη που στεγάζει το διάσημο πολυκατάστημα Σακς της 5ης λεωφόρου, σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή μουσική υπόκρουση, με κάνει να αισθάνομαι μικρό παιδί.  Δεν παραλείπω σίγουρα να περάσω από σημεία στο Μανχάταν όπου βρίσκονται ειδικά σχεδιασμένα αξιοθέατα χριστουγεννιάτικου χαρακτήρα, όπως οι πελώριες κόκκινες μπάλες που δεσπόζουν στην 6η λεωφόρο. Και μη γελιέστε, ο καιρός είναι μεν χειμωνιάτικος αλλά πάντα σύμμαχος, εφόσον το «μικροκλίμα» του Μανχάταν δεν επιτρέπει ακραία καιρικά φαινόμενα!

n

Θα αποφύγω να συνεχίσω με ό,τι γνωστό έχετε κατά καιρούς ακούσει ή διαβάσει για τη Νέα Υόρκη. Εξάλλου, όλα αυτά μπορεί να τα βρει καθένας, υπέροχα μοντέρνα μουσεία  με καταπληκτικές εκθέσεις, ψώνια που δεν υπάρχουν σε άλλες αγορές κ.α., Είναι ένας προορισμός που ο καλύτερος  ταξιδιωτικός οδηγός θα σου αποκαλύψει απλώς τα βασικά, δεν μπορεί όμως σε καμιά περίπτωση να περιγράψει την αίσθηση του σκηνικού που περπατάς, το στυλ και τη νοοτροπία του Νεοϋρκέζου, την ατμόσφαιρα στα ιν μαγαζιά της πόλης, πίνοντας ένα κοκτέιλ και δίπλα σου να κάθεται ένας αστέρας του κινηματογράφου.  Έχει εξαιρετική διαφορά να τραβήξεις ωραίες φωτογραφίες, από το να  βρεθείς στα πιο εντυπωσιακά σημεία την κατάλληλη στιγμή. Έχει σημασία να μπεις στην καθημερινότητα και τη ζωή των Νεοϋορκέζων και να γίνεις ένα με αυτή. Είναι εικόνες και συναισθήματα  που πρέπει να τα ζήσει κάποιος για να καταλάβει αυτό το «κάτι διαφορετικό»!

Είμαι σίγουρος οτι θα μοιραστούμε αυτές τις έντονες στιγμές στη μητρόπολη του κόσμου. Ραντεβού εκεί λοιπόν!

Χρόνια πολλά και καλές γιορτές!

Αλέξανδρος Δημητρίου, Γενικός Διευθυντής

(info: Joytours.gr)


image

Περσία: Για αυτούς που ξέρουν τι ζητούν η Περσία τους περιμένει.

Το Ιράν με έκταση δεκαπλάσια της Ελλάδας και ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων, κατέχει δεσπόζουσα θέση στις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Το Ιράν όσο κι αν εξορκίζεται θα παραμένει πάντα ως η Γη των Αρίων.

Η χώρα αυτή δεν είναι προορισμός για μάζες. Δεν έχει νυκτερινά κέντρα, τολμηρά σόου και κοσμοπολίτικα κέντρα διακοπών.

Το θεοκρατικό καθεστώς της έχει θεσπίσει δικούς του κανόνες που ο επισκέπτης θα τους σεβαστεί.

Θεωρεί την γυναίκα σύμβολο του σεξ αλλά δεν της επιτρέπει να το διαλαλεί. Γι αυτό την θέλει ντυμένη με τέτοιο τρόπο που να καλύπτει ό,τι θα μπορούσε να σκανδαλίσει και δεν κάνει εξαίρεση για τις ξένες.

Το ταξίδι, λοιπόν, στο Ιράν προϋποθέτει ανοχή στους κανόνες που η χώρα έχει θεσπίσει. Σε αντιστάθμισμα ο επισκέπτης θα γνωρίσει Ιστορικά μνημεία, φυσικές ομορφιές, ανατολίτικα παζάρια και πλήθος άλλων αξιοθέατων. Ταυτόχρονα θα εντρυφήσει στην κουλτούρα ενός λαού που τραγούδησε όσοι λίγοι λαοί τις χαρές της ζωής και έβαλε την σφραγίδα της τέχνης στα ωραιότερα αρχιτεκτονικά μνημεία της Ασίας.

Για τους Έλληνες το Ιράν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της μακρόχρονης σύγκρουσης της Περσικής Αυτοκρατορίας με την Αρχαία Ελλάδα, τις κοσμοϊστορικές εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ασία και της αντιπαλότητας με το Βυζάντιο.

Το ταξίδι μας στην Περσία είναι ένας ολοκληρωμένος γύρος του Ιράν με έμφαση στα Ιστορικά και Πολιτιστικά του ενδιαφέροντα.

Ενδιαφέρουσες οδικές διαδρομές, ικανοποιητικά γεύματα, ξενοδοχειακή υποδομή όχι ανάλογη των άλλων χωρών της Ασίας.

Στην τέχνη της αρχιτεκτονικής οι Πέρσες υπήρξαν μεγάλοι μαικήνες.

Από γενιά σε γενιά συνέχισαν τις αισθητικές έρευνες και παρέδωσαν στον κόσμο καλλιτεχνικά κτίρια που εκφράζουν την ωριμότητά τους.

Τα ιστορικά μνημεία είναι πολλά.

Ένα μεγάλο μέρος της φήμης και της δόξας της αρχαίας Περσικής Αυτοκρατορίας συμπυκνώνονται στα γοητευτικά ερείπια της Περσέπολης.

Από τους τελευταίους σελτζούκικους μιναρέδες ξεχωρίζουν του Ισφαχάν, όπου η απελπισμένη προσπάθεια για ύψος είναι ίσως ,μια αυτάρεσκη επιθυμία εντυπωσιασμού. Από τους καλύτερα διατηρημένους είναι αυτός στο τζαμί του Ιμάμη.

Αξιοπρόσεκτα στοιχεία είναι ο διπλός εξώστης του, που υποστηρίζεται από θεαματικά ‘mugarnas’ καθώς και η χρήση γαλάζιων κεραμικών για τις επιγραφές. Τα μουσεία στην Τεχεράνη είναι όλα αληθινά θησαυροφυλάκια

Τολμήστε να δοκιμάσετε ναργιλέ καθήμενοι πάνω σε οντάδες στρωμένοι με χαλιά, ακούγοντας παραδοσιακή μουσική. Διασκεδάστε με αυθεντικό Περσικό φαγητό στο ‘Pourlaye Vall’ ένα λαϊκό μαγαζάκι μόνο για Ιρανούς που προσφέρει κεμπάπ, ζερέσκ και άλλες ντόπιες νοστιμιές.

Η φιλοξενία των Ιρανών στους Έλληνες ταξιδιώτες είναι εκπληκτική. Οι Ιρανοί δεν είναι απλώς Φιλέλληνες, είναι Ελληνολάτρες.

Ευκαιρία είναι να γευτείτε αυτά τα Χριστούγεννα τα ειλικρινά και ζεστά συναισθήματα του περήφανου αυτού λαού.

Ανδρέας Μάνεσσης

(info: manessistravel.gr)


n

Κωνσταντινούπολη: Πατριαρχείο και χαμάμ

Η Κωνσταντινούπολη είναι το παραμύθι που γίνεται πραγματικότητα στα μάτια του ταξιδιώτη με τη πρώτη ματιά. Τα παλάτια, ο Βόσπορος, οι αγορές , τα αρώματα των μπαχαρικών, οι Βυζαντινές εκκλησίες, το Πατριαρχείο,  η εμπειρία ενός αυθεντικού τούρκικου χαμάμ, οι γέφυρες, η αναπτυσσόμενη  Ευρωπαϊκή  πλευρά που ανταγωνίζεται την Ανατολική, οι γειτονιές, τα μοντέρνα εμπορικά είναι μόνο λίγα από αυτά που μου έρχονται στο μυαλό για να σας περιγράψω την Πόλη.

Για μένα είναι η πόλη που σηματοδοτεί τη καριέρα μου όταν από έφηβη κιόλας ταξίδευα ως αρχηγός εκδρομών δημιουργώντας  κοινωνικές και φιλικές σχέσεις στη γείτονα χώρα.

Ήταν τότε που ο κόσμος ταξίδευε πρωτίστως για να αγοράσει δερμάτινα και χρυσό, αλλά μετά τα σύνορα  τους έβλεπες όλους να τους καταλαμβάνει το  ανεξήγητο συναίσθημα της ανυπομονησίας να τη γνωρίσουν γρήγορα και της γλυκειάς  μελαγχολίας όταν κατέφθανε η ώρα της επιστροφής.

Η "Πόλη μου" λοιπόν είναι το όνειρο που γίνεται πραγματικότητα είτε πάω στα Οθωμανικά παλάτια, στη Πρίγκηπο βολτάροντας με τα μόνιππα για τον Αη Γιώργη, η ακόμη και στο Ρωμέικο νεκροταφείο του Σισλί, ένα πραγματικά αρχιτεκτονικό αριστούργημα.

Είναι η Πόλη που δε κοιμάται ποτέ, που κάθε στιγμή της ημέρας σου προσφέρει τόσες επιλογές!

Στους Έλληνες μας αρέσει πολύ η βόλτα στο Ταξίμ , το γνωστό "Πέρα" , εδώ υπάρχει το Σισμανόγλειο Μέγαρο του προξενείου της Ελλάδας με το οποίο συνεργαζόμαστε σε διάφορες εκδηλώσεις μάλιστα πρόσφατα έγινε μια εξαιρετική συναυλία με το "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΩΔΕΙΟ" , είχαμε δε τη χαρά και τη τιμή να παρευρεθεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Η εμπειρία αυτή κοσμεί το βιογραφικό μου και προσωπικά με προκαλεί να συνεχίσω με την ομάδα μου φυσικά να συνδυάζω τον πολιτισμό με το ταξίδι. Στη περίπτωση της Κωνσταντινούπολης πρέπει πάντα να προσθέτουμε και το στοιχείο του Ελληνισμού και να κοινωνούμε πολιτιστικά δρώμενα.

Η πολυπολιτισμική Κωνσταντινούπολη είναι μια πόλη για όλα τα γούστα και προσαρμόζεται ανάλογα με την εποχή.

Αγαπάμε την Πόλη και θέλουμε να σας τη δείξουμε με τα δικά μας μάτια!

Μαρία Αλιφραγκή 

(Info: signature.gr)


image

Λαπωνία: Στα όρια του Αρκτικού Κύκλου

Η Λαπωνία είναι ένα ταξίδι από εκείνα που κάνεις μια φορά στην ζωή σου και σου μένουν για πάντα. Σχεδόν στην άκρη του κόσμου. Αν και τα Χριστούγεννα είναι η εποχή της και στην πρωτεύουσά της, το Ροβανιέμι είναι η πατρίδα του Άη Βασίλη και κομμάτι της παιδικής μας φαντασίας, σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει εξολοκλήρου αυτήν την παράξενη χώρα που λέγεται Λαπωνία. Με έκταση σχεδόν 99.000 τ.μ και 203.000 κατοίκους το τοπίο της και η ζωή εκεί είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει.

Για μας εδώ που ζούμε στον ήλιο, η εμπειρία μπροστά σε ένα απέραντο πάλλευκο θέαμα είναι πρωτόγνωρη. Διασχίζεις χιονισμένες κοιλάδες και βράχια, παγωμένες λίμνες και ποτάμια. Και και με λίγη τύχη το ίσως δείτε και το Βόρειο Σέλλας.

Στο ονειρικό τοπίο της Λαπωνίας, μπορείς να κάνεις βόλτες με τους ταράνδους και τα σκυλιά huskies, να οδηγήσεις τα μηχανοκίνητα έλκηθρα snowmobiles που γλιστρούν στο χιόνι και να αισθανθείς ότι είσαι κομμάτι ενός ντοκυμαντέρ προσθέτοντας στο ταξιδιωτικό βιογραφικό σου μια από συναρπαστικές εμπειρίες της ζωής σου. Η ιδέα του να βρίσκεσαι πάνω σε ένα παγοθραυστικό καταμεσής του Βοθνιακού κόλπου και το κολύμπι με ειδική στολή ανάμεσα στους σπασμένους πάγους και μόνο είναι πρόκληση.

Λίγο πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο οι Εσκιμώοι είναι σχεδόν ισάριθμοι με τους τάρανδους ενώ στα όρια του Αρκτικού Κύκλου, θα δείτε το Santa Park και το σπίτι του Άη Βασίλη, θα επισκεφτείτε το Αρκτικό Μουσείο, τον ζωολογικό κήπο της Ράνουα με πάνω από 50 είδη αρκτικών ζώων, έχοντας περάσει πρώτα από το Ελσίνκι. Έτσι η Λαπωνία δεν θα αφήσει σε καμιά περίπτωση τον επισκέπτη ασυγκίνητο.

Σπύρος Γκίνης

Γεν.Διευθυντής

(info : ginis.gr)


image

Βιέννη: Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο παραμύθι σε… βιεννέζικους ρυθμούς!

Δεν θα αρνηθώ ότι η πόλη της μουσικής και των τεχνών είναι ένας από τους αγαπημένους μου προορισμούς, ούτε το γεγονός ότι δεν σταματά να είναι συναρπαστική όλες τις εποχές του χρόνου! Αλλά τα Χριστούγεννα είναι η εποχή της και τα πάντα σε αυτή είναι στον υπερθετικό!

Η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης είναι μία σύγχρονη μαγευτική πόλη με στυλ και ιστορία που τον Δεκέμβριο μας αφηγείται το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Η καλύτερη εορταστική αγορά, μοναδικός στολισμός και φωταγωγία, soundtrack στους δρόμους από υπέροχες χορωδίες, γλυκιές και αλμυρές λιχουδιές, όπως και ζεστό αρωματικό κρασί σε συνδυασμό με μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα χαράς και μυσταγωγίας που σε συνοδεύει σε κάθε σου βήμα.

Τι άλλο να ζητήσεις στ΄αλήθεια; Εδώ ανακαλύπτεις πολύτιμους πολιτιστικούς θησαυρούς σε κάθε γωνία και μεταφέρεσαι στην παλιά αυτοκρατορική εποχή σε κάθε σου βήμα. Στη πόλη, υπάρχουν περισσότερα από 27 παλάτια και περισσότερα από 150 ανάκτορα. Αλλά και οι καλύτερες καφετέριες της Ευρώπης… που σε προσκαλούν στις πιο chic εμπειρίες ενώ οι αγορές της είναι απλά ονειρικές.

Αυτή η πρωτεύουσα συνδυάζει ιστορία και πολιτισμό, μοντέρνα τέχνη και παράδοση, γεύσεις και εικόνες, παρελθόν αλλά και μέλλον! Το ιστορικό της κέντρο, που έχει αναδειχτεί ως Περιοχή Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, είναι ντυμένο με τα «καλά» του. Ρομαντικές ιστορικές αγορές "ξεπετάγονται" σε όλη την πόλη… η μεγαλύτερη βρίσκεται μπροστά από το δημαρχείο και αποτελείται από δεκάδες πάγκους, γεμάτους με όμορφα δώρα και λαχταριστές λιχουδιές. Άλλες εντυπωσιακές αγορές είναι αυτές στην περιοχή Biedermeier Spittelberg, καθώς και μπροστά από το παλάτι Schönbrunn, το παλάτι Belvedere, και στην πλατεία Maria Theresien, μεταξύ του Μουσείου Καλών Τεχνών και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

Πότε δεν θα ξεχάσω την πρώτη (δεύτερη & τρίτη) φορά που το περπάτησα, ντυμένος από την κορφή έως τα νύχια (καθώς εδώ το κρύο είναι τσουχτερό), γοητευμένος από τα εντυπωσιακά κτήρια που το περιβάλλουν, με ένα ποτήρι ζεστό κρασί στο χέρι και ένα χάρτη, κλειστό, γιατί τα πάντα εδώ είναι αξιοθέατο. Μια μπάντα έδινε την μουσική υπόκρουση και οι μυρωδιές από τα λουκάνικα και το γλυκό ψωμί με τραβούσαν από την μύτη και με οδηγούσαν μέσα στα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια της.

Καθώς σεργιανάς στο κέντρο, συναντάς την Όπερα και τα χειμερινά ανάκτορα Χόφμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το νεογοτθικό δημαρχείο, το ανάκτορο Μπελβεντέρε και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, που είναι απλώς φαντασμαγορικά στολισμένα!

Για ψώνια και «χάζεμα» ψάχνεις στον πεζόδρομο της Κερτνερστράσσε ή περιπλανιέσαι στην περίφημη Μαριαχιλφερστράσσε, τον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης. Το βραδάκι βολτάρεις  στην περιοχή του Ρινγκ με τα φωταγωγημένα μέγαρα και τα χαριτωμένα café και bistro όπως το ιστορικό Central, το κομψό Sacher και το κλασικό Landtmann ή επιλέγεις να δειπνήσεις  στον περιστρεφόμενο πύργο Ντονάουτουρμ απολαμβάνοντας τη μαγευτική θέα της νυχτερινής Βιέννης.

Σε αυτή την πόλη το παραμύθι των Χριστουγέννων γίνεται πραγματικότητα… μην περιμένετε λοιπόν, ετοιμάστε βαλίτσες, πάρτε μαζί σας ζεστά ρούχα και επισκεφθείτε την πιο αρχοντική, κοσμοπολίτικη και… πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης!

Ηλίας Μαρκόπουλος

Διευθυντής Εξερχόμενου & Εισερχόμενου Προγραμματισμού

(info : travelplan.gr)


image

Malvides: Μοναδικός προορισμός

Οι Μαλδίβες είναι κοραλλιογενή νησιά και βρίσκονται στον Ινδικό Ωκεανό, κάτω από τη Σρι Λάνκα. Είναι ένα αρχιπέλαγος που αποτελείται από 1200 νησιά. Χωρίζονται σε 26 ατόλες (συμπλέγματα) και κατοικούνται περίπου τα 200. Από αυτά τα 90 έχουν τουριστική υποδομή (ξενοδοχείο με παροχές). Η σύνδεση των νησιών μεταξύ τους αλλά και με την πρωτεύουσα Μάλε ή το αεροδρόμιο γίνεται με σκάφη (speed boats or slow boats) ή αεροπορικώς (υδροπλάνα ή μικρά ελικοφόρα αεροσκάφη). Εκτός της πρωτεύουσας, σε κανένα άλλο νησί δεν υπάρχουν αυτοκίνητα, ΜΟΝΑΔΙΚΟ;

Η μοναδικότητα των επισκέψιμων νησιών-θέρετρων, εκτός από την απουσία αυτοκινήτων, είναι το μέγεθος τους. Σε 30-50 λεπτά μπορεί ο επισκέπτης να περπατήσει όλη τη περίμετρο!!! Το υψόμετρο επίσης των νησιών αυτών δεν ξεπερνά τα 10-15 μέτρα από το επίπεδο της θάλασσας!!! Το χρώμα του νερού είναι γαλαζοπράσινο, τιρκουάζ θα λέγαμε, επειδή τα νησιά είναι κοραλλιογενή και με ρηχές παραλίες. Τα κοράλλια που βρίσκονται κάτω από τα νησιά είναι εντυπωσιακά και γι’ αυτό οι Μαλδίβες θεωρούνται ίσως ο καλύτερος καταδυτικός προορισμός του κόσμου. Επίσης επειδή βρίσκονται στο μέσον του Ωκεανού, όλα να νησιά έχουν προστατευτικά δίχτυα, τα λεγόμενα reef, για να προστατεύονται οι επισκέπτες από τα μεγάλα και επικίνδυνα ψάρια (καρχαρίες, κλπ).

Επισκέφτηκα τις Μαλδίβες το 1995, και τολμώ να πω ότι ήμουν από τους πρώτους Έλληνες που πήγαν, αφού ο προορισμός άρχισε να προβάλλεται στην Ελληνική τουριστική αγορά μετά το 1990. Πήρα λοιπόν και λίγο πιο επίσημα καλοκαιρινά ρούχα γιατί φανταζόμουν ότι το βράδυ θα τα χρειαζόμουν στις βραδινές εξόδους. Με μεγάλη έκπληξη είδα ότι δεν μου χρειάστηκε τίποτα απ΄ όλα αυτά γιατί όλοι κυκλοφορούσαν το πολύ με 1 βερμούδα, να μην πω όλη μέρα με το μαγιό και τα σανδάλια!!!

Είδα επίσης μια από τις ομορφότερες πανσελήνους της ζωής μου και γενικά το παιχνίδι των χρωμάτων (ηλιοβασίλεμα, ανατολή, σύννεφα με ήλιο) ήταν το λιγότερο που μπορώ να πω, εντυπωσιακό. Με ένα bungalow μπροστά στο κύμα και χωρίς θορύβους οχημάτων, ένιωσα πραγματικά την απόλυτη ηρεμία.

Ως προορισμό πλέον τον προτείνω σε κάποιον είτε για να πάει να ηρεμήσει από το άγχος του σύγχρονου τρόπου ζωής, είτε για να απολαύσει τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρουν τα εκπληκτικά resorts, είτε για να κάνει αξέχαστες καταδύσεις, είτε για να ξεκουραστεί και να ξανανιώσει τη φλόγα με το σύντροφο του. Ή απλά γιατί ό,τι και να δεις στις φωτογραφίες, είναι λίγο μπροστά σε αυτό που θα ζήσεις εκεί.

Η καλύτερη περίοδος του χρόνου για να επισκεφτεί κάποιος τις Μαλδίβες είναι από τον Δεκέμβριο μέχρι τα τέλη Μαρτίου γιατί έχει τον καλύτερο καιρό (σχεδόν μηδενικές βροχές, ελάχιστη υγρασία ). Καλό είναι να αποφύγει ο πιθανός ταξιδιώτης τους μήνες Μαΐου, Ιούνιο και Σεπτέμβριο γιατί είναι οι μήνες με τις περισσότερες βροχές και μεγάλο ποσοστό υγρασίας. Βέβαια οι τροπικές βροχές είναι έντονες και μικρής διάρκειας, μετά ξαναβγαίνει o ήλιος.

Εάν κάποιος συνεπώς θέλει την περίοδο των γιορτών να ζήσει κάτι ξεχωριστό, για όλους τους παραπάνω λόγους που ανέφερα, ας αφήσει το κρύο της Ευρώπης και ας γιορτάσει με μαγιό και εξωτικά κοκτέιλ σε κάποιο από τα φημισμένα θέρετρα των Μαλβίδων.

Τάκης Φραντζής

Γεν. Διευθυντής

(info: airexelixi.travel)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ