Ταξιδια

«Το νησί όπου ο χρόνος έχει σταματήσει»: Αφιέρωμα του CNN στην Ύδρα

Γίνεται αναφορά στα γαϊδουράκια και στο γεγονός ότι το νησί έχει γοητεύσει πολλούς καλλιτέχνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ύδρα
© Unsplash

Ύδρα: Δημοσίευμα-«ύμνος» του CNN για το νησί 

Αφιέρωμα στην Ύδρα, το «ήσυχο νησί όπου απαγορεύονται τα αυτοκίνητα και ο χρόνος έχει σταματήσει», φιλοξενεί το CNN.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο, με μια πρώτη ματιά η Ύδρα «δεν φαίνεται να διαφέρει» από τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου με τα λευκά σοκάκια της, τη μυρωδιά του γιασεμιού και τα υπέροχα σημεία με θέα στο απέραντο γαλάζιο.

Τα γαϊδουράκια αδιαχώριστο κομμάτι της ζωής στο νησί

Αυτό που κάνει τη διαφορά, σύμφωνα με το CNN, είναι ότι δεν υπάρχουν αυτοκίνητα στο νησί του Αργοσαρωνικού. Αντίθετα, προτιμώνται τα γαϊδούρια και τα ιπποειδή (για τα οποία, βέβαια, να σημειώσουμε υπήρξαν ισχυρές αντιδράσεις τόσο φέτος όσο και άλλες χρονιές).

Γαϊδουράκια στην Ύδρα
Γαϊδουράκια στην Ύδρα © Unsplash

Τα γαϊδουράκια της Ύδρας είναι παντού και αποτελούν μέρος της καθημερινότητας των περίπου 2.500 μόνιμων κατοίκων, από το ήσυχο χωριό των Καμινίων με τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτι μέχρι το Μανδράκι με τα πεντακάθαρα νερά του.

«Η Ύδρα είναι το νησί που σε πάει πραγματικά πίσω στον χρόνο. Καθώς δεν υπάρχουν αυτοκίνητα, οι ζωές όλων είναι λίγο πιο ήρεμες», σημειώνει η Χάριετ Τζάρμαν, ιδιοκτήτρια της εταιρείας αναψυχής «Harriet's Hydra Horses».

Το CNN περιγράφει ότι η Ύδρα ήταν ναυτικό κέντρο τον 18ο και τον 19ο αιώνα, ενώ τα ιπποειδή έγιναν μέρος της κουλτούρας της και του τρόπου ζωής.

«Καλλιτεχνικός παράδεισος»

Εκτός των άλλων, πάντως, το νησί περιγράφεται και ως «δημιουργικός παράδεισος», καθώς έχει προσελκύσει διάσημους και μη με καλλιτεχνική φλέβα από όλο τον κόσμο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Σοφία Λόρεν, η οποία ερωτεύτηκε την Ύδρα κατά τα γυρίσματα της ταινίας «Το παιδί και το δελφίνι» το 1957.

Άλλοι διάσημοι που επισκέφτηκαν ή έζησαν στην Ύδρα είναι οι ζωγράφοι Μπράις Μάρντεν, Αλέξης Βερούκας, Παναγιώτης Τέτσης, Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας και Τζον Κράξτον, ο συγγραφέας Χένρι Μίλερ και φυσικά ο τραγουδοποιός Λέοναρντ Κοέν, ο οποίος έγραψε για τον χρόνο του στο νησί το τραγούδι «Bird on the Wire».

Leonard Cohen - Bird on the Wire (Official Audio)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ