Θεματα

Ζαχαροπλαστείο Τσαγκάρης: Τα αμυγδαλωτά που αγάπησε μέχρι και η Σοφία Λόρεν

Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στο βιβλίο γαστρονομίας της Ύδρας

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζαχαροπλαστείο Τσαγκάρης

Το Ζαχαροπλαστείο Τσαγκάρης, στην Ύδρα, φτιάχνει ξακουστά αμυγδαλωτά από το 1930

Μια φορά κι έναν καιρό, όταν γυριζόταν στην Ύδρα η ταινία «Το παιδί και το δελφίνι», η σπουδαία και κοσμογυρισμένη Σοφία Λόρεν ενθουσιάστηκε με πολλά, αλλά τα αμυγδαλωτά, λένε, ότι της έμειναν αξέχαστα. Εκείνα τα υπέροχα αμυγδαλωτά του φημισμένου Ζαχαροπλαστείου Τσαγκάρης, που λειτουργεί από το μακρινό 1930.

Ζαχαροπλαστείο Τσαγκάρης

Στα ηνία της επιχείρησης βρίσκεται σήμερα ο Δημήτρης Τσαγκάρης, διατηρώντας αναλλοίωτη στον χρόνο τη συνταγή που ακολουθούσαν ο προπάππος του, Αριστείδης, ο παππούς του Δημήτρης και μετά ο πατέρας του ο Κυριάκος. Μια συνταγή που εκτός από τα μυστικά της βασίζεται στην αγάπη, στο μεράκι, στις άριστες πρώτες ύλες.

Ζαχαροπλαστείο Τσαγκάρης

Το φοβερό αχλαδάκι, ο αξέχαστος ζαχαρομπακλαβάς, αλλά και το παγωτό αμύγδαλο (παγωτό θα βρείτε και σε άλλες γεύσεις) παρασκευάζονται όπως τότε, γεύσεις διαχρονικές που η καθεμιά από μόνη της αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στο βιβλίο της γαστρονομίας της Ύδρας. Πολυαγαπημένα αλλά και πολυφωτογραφημένα, από Έλληνες και ξένους επισκέπτες, μοιάζει σχεδόν με… αμαρτία να επισκεφθεί κανείς την Ύδρα και να μην τα απολαύσει. Για το σπίτι, για δώρο, για τις πιο ιδιαίτερές μας στιγμές, όσο ιδιαίτερα και τέλεια είναι και αυτά!

Ζαχαροπλαστείο Τσαγκάρης

Λιμάνι Ύδρας, 2298052314, www.tsagkaris.com, Fb: ydreikaamygdalota, Instagram: tsagkaris_ydreika_amigdalota

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ