- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ζαχαροπλαστείο Τσαγκάρης: Τα αμυγδαλωτά που αγάπησε μέχρι και η Σοφία Λόρεν
Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στο βιβλίο γαστρονομίας της Ύδρας
Το Ζαχαροπλαστείο Τσαγκάρης, στην Ύδρα, φτιάχνει ξακουστά αμυγδαλωτά από το 1930
Μια φορά κι έναν καιρό, όταν γυριζόταν στην Ύδρα η ταινία «Το παιδί και το δελφίνι», η σπουδαία και κοσμογυρισμένη Σοφία Λόρεν ενθουσιάστηκε με πολλά, αλλά τα αμυγδαλωτά, λένε, ότι της έμειναν αξέχαστα. Εκείνα τα υπέροχα αμυγδαλωτά του φημισμένου Ζαχαροπλαστείου Τσαγκάρης, που λειτουργεί από το μακρινό 1930.
Στα ηνία της επιχείρησης βρίσκεται σήμερα ο Δημήτρης Τσαγκάρης, διατηρώντας αναλλοίωτη στον χρόνο τη συνταγή που ακολουθούσαν ο προπάππος του, Αριστείδης, ο παππούς του Δημήτρης και μετά ο πατέρας του ο Κυριάκος. Μια συνταγή που εκτός από τα μυστικά της βασίζεται στην αγάπη, στο μεράκι, στις άριστες πρώτες ύλες.
Το φοβερό αχλαδάκι, ο αξέχαστος ζαχαρομπακλαβάς, αλλά και το παγωτό αμύγδαλο (παγωτό θα βρείτε και σε άλλες γεύσεις) παρασκευάζονται όπως τότε, γεύσεις διαχρονικές που η καθεμιά από μόνη της αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στο βιβλίο της γαστρονομίας της Ύδρας. Πολυαγαπημένα αλλά και πολυφωτογραφημένα, από Έλληνες και ξένους επισκέπτες, μοιάζει σχεδόν με… αμαρτία να επισκεφθεί κανείς την Ύδρα και να μην τα απολαύσει. Για το σπίτι, για δώρο, για τις πιο ιδιαίτερές μας στιγμές, όσο ιδιαίτερα και τέλεια είναι και αυτά!
Λιμάνι Ύδρας, 2298052314, www.tsagkaris.com, Fb: ydreikaamygdalota, Instagram: tsagkaris_ydreika_amigdalota
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Εκλεκτά deli προϊόντα, βιολογικό κρέας, παραδοσιακά προϊόντα και πολλά ακόμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.