- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Με το μαγικό όνομα «Μύλος των Ξωτικών» και περιτριγυρισμένα από χειμερινά spots τα Τρίκαλα διεκδικούν τον ρόλο της χριστουγεννιάτικης εγχώριας Disneyland. Δεν είναι μόνο τα χίλια-δυο ευφάνταστα spots, αλλά και ένα καλοπροαίρετο background που φτιάχνει ατμόσφαιρα στην πόλη. Ακόμα και ο καιρός συναινεί στο κατάλληλο mood για να αισθανθείς καλά-καλά το παραμυθένιο κλίμα. Περνώντας από το Κάστρο των Ιπποτών στο Μαγεμένο Δάσος είναι αδύνατον να μην ευχηθείς να »μικρύνεις» – έστω και με ένα ταχυδακτυλουργικό τρικ από αυτά που θα δεις- για να τρυπώσεις μέσα και να διασκεδάσεις με την ησυχία σου.
Το πάρκο Ματσοπούλου -πλέον διάσημο και ως Μύλος των Ξωτικών- φωτίζει από μακριά σαν χριστουγεννιάτικος φάρος. Από τις 28/11 και για 38 ημέρες θα ανοίξει στο κοινό τις μεγάλες πόρτες του από τις οποίες θα διαβούν 1.000.000 επισκέπτες, όπως υπολογίζεται. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δεκάδες δρώμενα.

Προτού καν κοπεί το νήμα της γιορτής τα πάντα είναι στην πένα. Για είναι on time φαίνεται πως όλη η πόλη δίνει ένα χεράκι. Τα ξενοδοχεία δεν προλαβαίνουν τα check-in, τα καφενεδάκια της Ασκληπιού και τα ταβερνάκια στην συνοικία Μανάβικα διπλοτεστάρουν τα μενού τους και -παρόλα αυτά- οι ντόπιοι βρίσκουν πάντα χρόνο να σε προσανατολίσουν στα όμορφα του τόπου τους.
Περίπου 4 ώρες από Αθήνα και 3 από Θεσσαλονίκη η φαντασμαγορική γιορτή στα Τρίκαλα, είναι μια καλή δικαιολογία για να σε κρατήσει εντός ελληνικών συνόρων, προσφέροντας plus μια μακριά λίστα με τρανταχτά τοπωνύμια για μονοήμερη βόλτα όπως Μετέωρα, Περτούλι, Ελάτη.
Τα σχέδια για το επόμενο έτος πέφτουν στο τραπέζι ταυτόχρονα με την αυλαία του «Μύλου» και οι εργασίες ξεκινούν μέσα στο καλοκαίρι. Αλλά μέχρι τότε ο δήμος Τρικκαίων, οι συνεργάτες του και οι εθελοντές, θα απολαμβάνουν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς κοιτώντας την μεγάλη φιέστα να ρολάρει κεφάτα.

Διαμονή
Η διαθεσιμότητα για την περίοδο των γιορτών είναι μικρή
Aeton Melathron, από €80 δίκλινο και από €100 την περίοδο των γιορτών (aetonmelathron.gr).
Ο Οδυσσέας Ράπτης Δ/νων Σύμβουλος της e-Trikala A.E. του Δήμου Τρικκαίων που αναλαμβάνει την διοργάνωση, παρά την πίεση των ημερών, μας λέει δυο λόγια για χριστουγεννιάτικο event των Τρικάλων.
Για 4η συνεχή χρονιά τα Τρίκαλα παρουσιάζουν τον Μύλο των Ξωτικών, πώς ξεκίνησε όλο αυτό;
Ξεκίνησε από μια ιδέα και μια πεποίθηση. Η ιδέα για τα Χριστούγεννα μας ήρθε από παρόμοιο γεγονός που λειτούργησε για σειρά ετών και αγκαλιάστηκε από την πεποίθηση της εταιρίας μας ότι ο θεματικός τουρισμός έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης στην χώρα μας.
Ο κόσμος -όχι μόνο της περιοχής αλλά και ευρύτερα- ανταποκρίθηκε στο γεγονός με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Εσείς αισθάνεστε ότι αποδίδει η όλη προετοιμασία; Να περιμένουμε και άλλες εκπλήξεις στο μέλλον;
Είναι πλέον πραγματικότητα, με βάση τα νούμερα, ότι το θεματικό μας πάρκο «ο Μύλος των Ξωτικών» έχει αγκαλιαστεί από την τοπική , την υπερτοπική κοινωνία αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Εμείς προσπαθούμε και ανανεώνουμε το Πάρκο Ματσόπουλου κάθε χρόνο έτσι ώστε ο επισκέπτης να απολαμβάνει την διαφορετική θεματολογία και αισθητική σε κάθε του επίσκεψη.

Βλέπετε την ατμόσφαιρα της πόλης να αλλάζει αυτήν την περίοδο. Δώστε μας ένα στίγμα.
Η πόλη κι ολόκληρος ο Νομός Τρικάλων μεταμορφώνεται για τις 38 ημέρες λειτουργίας του Μύλου των Ξωτικών. Η Καλαμπάκα, η Φαρκαδόνα, ο ορεινός όγκος Κόζιακα και Ασπροποτάμου, ντύνονται γιορτινά για να δεχτούν τους επισκέπτες.
Πέρα από τον Μύλο των Ξωτικών, ποιες βόλτες θα προτείνατε στον επισκέπτη που δεν πρέπει επουδενί να χάσει;
Έτσι λοιπόν, τα Μετέωρα, η ζωντανή φάτνη στην Φαρκαδόνα, το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου, τα γραφικά χωριά του Ασπροποτάμου, η Πύλη, το σπήλαιο Θεόπετρας κ.α. είναι οι επιλογές που έχει ο επισκέπτης για την ευρύτερη περιοχή.




ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από το χωριό Αγάπι μέχρι τους περιστερώνες, η Τήνος αποκαλύπτει μια διαφορετική, πιο ήσυχη και βιωματική πλευρά της
Ένα boutique ξενοδοχείο απόλυτα συνδεδεμένο με τον τόπο και τους ανθρώπους του
Οι νέοι κανόνες που ενισχύουν τα δικαιώματα των επιβατών
Το κόλπο με τις κάλτσες
Πώς τα οικογενειακά ταξίδια καλλιεργούν την παρατήρηση, την ενσυναίσθηση και την περιέργεια των παιδιών και μας βοηθούν να δούμε τον κόσμο με άλλα μάτια.
Ένα ταξίδι στην εποχή των Λόρδων, ανάμεσα σε κήπους, λίμνες και αμέτρητα στρέμματα πρασίνου
Στο επίκεντρο της τάσης βρίσκεται η Λα Γκραντ Επισερί ντε Παρί
Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, Πολυτίμη Φαρμάκη, μιλά για τη δράση στη στάση μετρό Σύνταγμα
Από το Κάστρο και την Old Town μέχρι το Arthur’s Seat, τα μουσεία και τις παμπ
Από το Δεσποτικό και το Σπήλαιο μέχρι τα παλιά μεταλλεία, τις βίλες του OMA και τα ίχνη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μια διαφορετική διαδρομή στην Αντίπαρο
Μια απλή αλλά ιδιαίτερα χρήσιμη συνήθεια - H διαδικασία σε 6 βήματα
Ανάμεσα σε γκρίζλι, βίσονες, παγωμένες λίμνες και τοπία που δύσκολα πιστεύεις ότι υπάρχουν
Τι συνιστούν γιατρός και αεροσυνοδοί
Σε αυτό θα είναι αφιερωμένες όλες ανεξαιρέτως οι ημέρες στο νησί
Η φύση, το πράσινο, τα επιβλητικά βουνά και οι αχανείς λίμνες προσφέρουν μια εσωτερική γαλήνη και μια απαράμιλλη ευφορία
Η γαστρονομική της παράδοση διαφέρει σημαντικά από περιοχή σε περιοχή
Συστήνει το νησί στους Βρετανούς μια διαφορετική εμπειρία ελληνικών διακοπών
Το λάθος του «μία αναζήτηση και τέλος»
Όλα όσα πρέπει να δεις και να κάνεις στο ορεινό χωριό-στολίδι του κυκλαδίτικου νησιού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.