Ταξιδια

Bay Cruises Kimolos: Κρουαζιέρα στα καταγάλανα νερά της Κιμώλου και της Πολύαιγου με τον Καπετάν Αυγουστή!

Το σκάφος Captain Avgoustis σε πάει θαλάσσιες βόλτες γύρω από το νησί

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Bay Cruises Kimolos

Ο Καπετάν Αυγουστής θα σε πάει την ωραιότερη κρουαζιέρα στην Κίμωλο και στην Πολύαιγο

Ήμασταν στην Ψάθη, το λιμάνι της Κιμώλου, όχι απλώς στην ώρα μας αλλά και νωρίτερα, με μια ανυπομονησία να δούμε την Πολύαιγο, σαν του μικρού παιδιού που του τάζεις παγωτό και το περιμένει πώς και πώς. Πολύαιγος, ένα ακατοίκητο νησάκι με φοβερές παραλίες, περίπου ένα ναυτικό μίλι από την Κίμωλο. 11.30 ακριβώς αναχώρησε και το καραβάκι μας!
Ο καπετάν Αυγουστής, με ένα πλατύ χαμόγελο, μας έδωσε το χέρι για να ανέβουμε στο τρεχαντήρι του. Νέο παιδί, ευγενής και μέσα σε όλα, εκτός από το να καπετανεύει το σκάφος είναι και ο ιδιοκτήτης και σεφ του εξαιρετικού εστιατορίου Meltemi View & Taste. Ο Captain Avgoustis, όπως λέγεται το σκάφος, κάνει τις θαλάσσιες βόλτες του ανάλογα με τον καιρό, αλλά τις πιο πολλές φορές πηγαίνει στην Πολύαιγο. Ο καιρός εκείνη την ημέρα το επέτρεπε, εκεί θα πηγαίναμε!  
Bay Cruises Kimolos
Άλλοι έβγαζαν σέλφι με φόντο τα τιρκουάζ νερά, άλλοι έκαναν βουτιές από το σκάφος, κάποιοι είχαν μάσκες μαζί τους και εξερευνούσαν τις σπηλιές, στις 4 συνολικά στάσεις που κάναμε: στης Παναγιάς το Αυλάκι, στο Κάτω Μερσίνη, στα Γαλάζια Νερά και στη Συκιά. Στο σκάφος υπήρχε ό,τι θα μπορούσαμε να χρειαστούμε, νερά, αναψυκτικά, ο Αυγουστής έβγαζε σαλάτες, μπρουσκέτες, φρούτα, κιμωλιάτικα τυριά, αλλά και τη φοβερή παραδοσιακή κιμωλιάτικη λαδένια της μαμάς του Αυγουστή, που δεν λείπει ποτέ από το καΐκι!
Bay Cruises Kimolos
Κι όταν όλοι το είχανε ρίξει στο μπάνιο, έκανα αυτό που μου αρέσει πιο πολύ: να ακούω ιστορίες. «Καπετάν Αυγουστή, γερό σκαρί φαίνεται το καράβι σου!» του είπα κι εκείνος άρχισε να διηγείται: ήτανε, λέει, το καΐκι του παππού του, του Αυγουστή Γαλανού, φτιαγμένο στη Σύρο το 1968. Από τότε μέχρι και στις αρχές του 2000 ο παππούς Αυγουστής μετέφερε επιβάτες, ζώα και εμπορεύματα από την Κίμωλο στα Πολλώνια της Μήλου και αντίστροφα, ενώ κάποιες φορές, τη δεκαετία του ’90, το χρησιμοποίησε και για περιηγήσεις τουριστών. Κι όταν πια, στα 75 του χρόνια, σταμάτησε να εργάζεται, το καΐκι παροπλίστηκε στο λιμανάκι του Αγίου Μηνά για 17 ολόκληρα χρόνια! Τότε, το 2019, ο εγγονός Αυγουστής ξεκίνησε την ολική ανακατασκευή του, το έκανε μια αληθινή κούκλα του Αιγαίου και, παράλληλα με τη δουλειά του στο εστιατόριο, άρχισε και τα ταξίδια για τους επισκέπτες.
Bay Cruises Kimolos
Πώς περάσανε 5 ώρες ποτέ δεν το κατάλαβα και στις 16.30 είχαμε δέσει πια ξανά στο λιμάνι της Ψάθης. Αυτές τις 5 ώρες είχαμε δει τοπία, παραλίες και νερά που πραγματικά δεν πιστεύεις ότι υπάρχουν. Αποχαιρετώντας μας εγκάρδια, όπως μας υποδέχθηκε, ο Αυγουστής μας ενημέρωσε ότι το καΐκι του κάνει και πριβέ εκδρομές. Πας, δηλαδή, με την παρέα σου, 4, 6, 10 άτομα, και κάνετε την εκδρομή μόνοι σας, απολαμβάνοντας, μάλιστα, και εστιατορικό φαγητό. «Θα ξανάρθω, Αυγουστή», του φώναξα φεύγοντας, «θα σε περιμένω» απάντησε. Σίγουρα θα ανταμώσουμε ξανά.
Extra tip: Το Bay Cruises Kimolos διαθέτει και φουσκωτά σκάφη για ενοικίαση.
Πληροφορίες: www.baycruises-kimolos.gr, Fb: Bay-Cruises-Kimolos, Instagram: bay_cruises_kimolos6945454642

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ