Resto

Meltemi View & Taste: Ελληνική μοντέρνα κουζίνα με παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου

Ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια στην Κίμωλο

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Meltemi View & Taste

Το Meltemi View & Taste, στην Κίμωλο, έχει πεντανόστιμο φαγητό και φοβερή θέα

Τον Αυγουστή τον είχαμε γνωρίσει την προηγούμενη ημέρα. Ήταν ο καπετάνιος του καϊκιού Captain Avgoustis, με το οποίο μας πήγε εκδρομή στην πανέμορφη Πολύαιγο. Μας είχε κάνει εντύπωση όταν μας είπε ότι ήταν ο ιδιοκτήτης και ο σεφ του εστιατορίου Meltemi View & Taste, το οποίο έτσι κι αλλιώς είχαμε βάλει στο μάτι να πάμε λόγω της τοποθεσίας του, στη δυτική πλευρά της Χώρας, με φοβερή θέα, να έχεις μπροστά σου όλη την ομορφιά της Κιμώλου και του Αιγαίου!
Meltemi View & Taste
Ο ακούραστος Αυγουστής μας καλωσόρισε με το φιλόξενο, εγκάρδιο χαμόγελό του. «Ελάτε από εδώ» μας είπε και μας έβαλε σε ένα από τα τραπέζια του ονείρου. Ο Αυγουστής Γαλανός, γέννημα-θρέμμα της Κιμώλου, έφυγε για Αθήνα για να σπουδάσει μαγειρική και επέστρεψε το 2015, αναλαμβάνοντας την ταβέρνα που λειτουργούσε για χρόνια η οικογένειά του. «Αυτό που κάνω είναι να παντρεύω το παραδοσιακό με το σύγχρονο, χρησιμοποιώντας προϊόντα του τόπου μας αλλά και από άλλες γωνιές της ελληνικής γης» μας είπε, οπότε αφήσαμε κι εμείς το τι θα φάμε επάνω του. Και ήταν μια πολύ σωστή απόφαση.
Αυγουστής Γαλανός
Αυγουστής Γαλανός
Πρώτα κατέφθασαν τα ορεκτικά - όνομα και πράγμα: τριαντάφυλλο ντομάτας με ξινό Κιμώλου (παραδοσιακό τυρί του νησιού) και σάλτσα βασιλικού, αλλά και απίστευτες μπρουσκέτες λαδένιας σε φρυγανισμένο ψωμί, ενώ ήδη στο τραπέζι μας είχε έρθει και μια φοβερή Μαλαγουζιά, από την πλούσια λίστα κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα που προτείνει το Meltemi. «Ορίστε και η σαλάτα σας», είπε ο ευγενέστατος σερβιτόρος, «είναι σκινόκοκος, σε βάση από κιμωλιάτικο παξιμάδι σκινόκοκου, φρεσκοτριμμένη ντομάτα, ξικό Κιμώλου, ελιές κρίταμο, κάππαρη και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο». Και για κυρίως, ένα απολαυστικό ριζότο με άρωμα ντομάτας, κονφί, λεμόνι, ξινό Κιμώλου και φρέσκο βασιλικό, αλλά και εξαιρετικό φιλέτο τόνου με κολοκυθάκι ζουλιέν ψημένο στο αλάτι, πουρέ κόκκινου παντζαριού και λαδολέμονο μαντζουράνας!
Meltemi View & Taste
Κάπου εκεί, λίγο το υπέροχο φαγητό, λίγο το κρασί, λίγο η ανεπανάληπτη θέα, είναι που εκτιμάς τις στιγμές της ζωής. «Να σας φέρω και μια ποικιλία από κιμωλιάτικα τυριά; Έχει μανούρα Καλαμωτής, λαδοτύρι, γραβιέρα Κιμώλου, ξινό και ελληνικά αλλαντικά» μας πρότεινε ο Αυγουστής αλλά, στ’ αλήθεια, δεν χώραγε κάτι άλλο. Στο τέλος για κέρασμα είχε ζεστό γαλακτομπούρεκο αρωματισμένο με μαστίχα, συνταγή της μαμάς του Αυγουστή. Αποχαιρετιστήκαμε σαν να ήμασταν φίλοι από τα παλιά και υποσχεθήκαμε ότι σύντομα, πάρα πολύ σύντομα θα ξαναβρεθούμε.
Υ.Γ. Μην παραλείψεις να κλείσεις τραπέζι γιατί στο Meltemi, ως hot spot της Κιμώλου δεν βρίσκεις ποτέ τραπέζι!
Χώρα Κιμώλου, 2287051360, 2287051386, 6956333107, www.kimolos-meltemi.gr, Instagram: @meltemi.kimolos, Fb: Meltemi View &Taste, reservations@kimolos-meltemi.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ