Ταξιδια

Η Σύμη της Δούκισσας Νομικού

«Τα πάντα στο νησί μυρίζουν Ελλάδα, ανεμελιά και καλοκαίρι...»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 880
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δούκισσα Νομικού

H παρουσιάστρια και επιχειρηματίας, Δούκισσα Νομικού, γράφει για τη δική της Σύμη.

Η εντυπωσιακή Σύμη, με την αρχοντική ομορφιά της, τα ακρωτήρια, τις δαντελωτές ακτές, τα απόκρημνα βουνά, τα ζωηρά χρώματα τριγύρω, είναι το νησί της γιαγιάς μου Δούκισσας, της μητέρας του πατέρα μου. Την επισκέφτηκα πρώτη φορά όταν ήμουν 6 ετών με τους γονείς και τον αδερφό μου, Νικήτα, και έκτοτε δεν είχα ξανά την ευκαιρία να τη συναντήσω μέχρι πριν από έναν μήνα. Μια στάση εκεί με έκανε να θυμηθώ γιατί όσοι κατάγονται από την αρχόντισσα των Δωδεκανήσων είναι τόσο περήφανοι για το νησί τους. Το λιμάνι της είναι πανέμορφο, γραφικό, πολύχρωμο και μεγαλοπρεπές ταυτόχρονα. Η ενέργεια από το μοναστήρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ του Πανορμίτη, στη νότια πλευρά τoυ νησιού, είναι μοναδική και γεμίζει την ψυχή μου αστραπιαία.

Δούκισσα Νομικού

Η Σύμη, που σύμφωνα με τον μύθο πήρε το όνομά της από τη σύζυγο του πρώτου κατοίκου, του Γλαύκου, με κάνει να θυμάμαι τι όμορφο που είναι να είσαι παιδί. Από τις παραλίες της ξεχώρισα την Αγία Μαρίνα με τα κρυστάλλινα νερά, αλλά και το ταβερνάκι πάνω στη θάλασσα όπου απολαύσαμε νόστιμους παραδοσιακούς μεζέδες. Επίσης, αυθεντικές ελληνικές, νησιώτικες γεύσεις δοκίμασα στον Μάνο και στον Παντελή. Φέτος οι οικογενειακές διακοπές είχαν κυρίως χρώμα τιρκουάζ, επομένως το πρόγραμμα περιλάμβανε πολύ μπάνιο, φαγητό, βόλτα στο λιμάνι για ακαταμάχητο παγωτό και μετά σταθμός μας… η παιδική χαρά – που παρεμπιπτόντως ήταν πολύ προσεγμένη. Τα παιδιά ξετρελάθηκαν με το τεράστιο κάστρο που είχε και τα παιχνίδια τους εκεί ήταν αμέτρητα και απολαυστικά. Η νυχτερινή ζωή σε αυτές τις διακοπές ήταν στο off λόγω των παιδιών, όμως το βραδάκι που είχαν πλέον αποκοιμηθεί μπορούσαμε να ακούσουμε τον κόσμο να γελάει, να τραγουδάει και να δημιουργεί τις πιο ξέγνοιαστες αναμνήσεις.

Δούκισσα Νομικού

Τα πάντα στο νησί μυρίζουν Ελλάδα, ανεμελιά και καλοκαίρι. Φεύγοντας από τη Σύμη υποσχέθηκα στον εαυτό μου να την επισκέπτομαι κάθε χρόνο για να τιμώ τις ρίζες μου και να ξυπνώ αναμνήσεις της παιδικής αθωότητας. Μπορεί να μην πρόλαβα να ταξιδέψω με τη γιαγιά μου στο όμορφο νησί της, όμως όλα γύρω τη θυμίζουν. Άλλωστε, και η γιαγιά μου η Δούκισσα είχε την ίδια αρχοντική και επιβλητική ομορφιά, ενώ παράλληλα η γλύκα στη ματιά της σε έκανε με μιας να νιώθεις οικεία μαζί της. Το ίδιο έγινε και με το νησί της.

Δούκισσα Νομικού

* Η Δούκισσα Νομικού είναι παρουσιάστρια και επιχειρηματίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ