Ταξιδια

Η Κάρπαθος της Rachel Owiti

«Είδα, έφαγα, ήπια, κολύμπησα, αλλά περισσότερο μαγεύτηκα από το νησί και τους ανθρώπους του...»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 880
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Rachel Owiti

H content creator Rachel Owiti γράφει για τη δική της Κάρπαθο.

Στα βαθιά γαλάζια νερά του Αιγαίου, υπάρχει ένα μαγικό νησί που κρύβει μέσα του ατελείωτους θησαυρούς φυσικής και πολιτιστικής ομορφιάς. Οι παραδοσιακοί οικισμοί και τα γραφικά σοκάκια σε καλωσορίζουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο και οι αμμουδιές με το λευκό χρώμα, οι πεντακάθαρες θάλασσες με τα απίστευτα γαλαζοπράσινα νερά σε μαγεύουν.

Rachel Owiti

Ένα από τα πρώτα μου σχέδια φτάνοντας στο νησί ήταν να εξερευνήσω τα χωριά. Ξεκίνησα τις διακοπές μου από τον παραδοσιακό οικισμό της Ολύμπου. Ένα χωριό κτισμένο στη βορειότερη πλευρά του νησιού, σε μια ορεινή και απομακρυσμένη τοποθεσία που με εντυπωσίασε το γεγονός ότι, ακόμη και σήμερα, οι περισσότεροι από τους κατοίκους ντύνονται με τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες και μιλάνε την τοπική διάλεκτο. Συνέχισα την περιπλάνησή μου στο χωριό Μενετές με την απότομη ορεινή οδό που προσφέρει εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Χαρακτηριστικό του χωριού η μεγάλη εκκλησία της Παναγιάς, με το σκαλιστό, μοναδικό της ξύλινο τέμπλο, κτισμένη πάνω στον επιβλητικό Ιερό Βράχο. Βέβαια, η Κάρπαθος εκτός από όμορφα παραδοσιακά χωριά διαθέτει και συγκλονιστικές παραλίες με κρυστάλλινα νερά. Ενδεικτικά αναφέρω τις Αμμοοπή, Άπελλα, Κυρά Παναγιά, Αράκη.

Rachel Owiti

Εκτός από τη φυσική, άγρια ομορφιά του νησιού, ιδιαίτερα απόλαυσα και την τοπική γαστρονομία με την πασίγνωστη χειροποίητη μακαρούνα να πρωταγωνιστεί. Η διαδικασία παρασκευής της είναι μια τέχνη από μόνη της. Το ζυμαρένιο κορδόνι, προσεκτικά κομμένο σε μικρά κομμάτια, δίνει την αφορμή για τη δημιουργία ενός μοναδικού σχήματος και υφής. Οι γυναίκες της Καρπάθου, ακόμη και σήμερα, συνεργάζονται μεταξύ τους και δημιουργούν τα διάσημα ψωμιά «χουρμάδες» σε παραδοσιακούς ξυλόφουρνους. Έτσι, συνεχίζουν να μεταδίδουν την παράδοση και την τέχνη τους, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία.

Rachel Owiti

Είδα, έφαγα, ήπια, κολύμπησα, αλλά περισσότερο μαγεύτηκα από το νησί και τους ανθρώπους του. Είναι χωρίς καμία αμφιβολία από τα αγαπημένα μου νησιά! Αν ακόμα δεν είχατε την τύχη να περάσετε από την Κάρπαθο, θα πω ότι είναι μια ευκαιρία να ξεφύγετε από την καθημερινότητα και να ανακαλύψετε έναν κόσμο γεμάτο ανεπιτήδευτη ομορφιά.

Rachel Owiti

*Η Rachel Owiti είναι Content Creator.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ