Ταξιδια

Κίμωλος: Οδηγός για αξιοθέατα, παραλίες και φαγητό

Γραφικοί όρµοι, λευκά πετρόχτιστα σοκάκια και αυθεντική κυκλαδίτικη φιλοξενία

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 880
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κίμωλος
© Unsplash/ Despina Galani

Κίμωλος: Τι να δεις, πού να κολυμπήσεις, πού να μείνεις και πού να φας το καλοκαίρι.

Φηµίζεται για τις υπέροχες παραλίες σε γραφικούς όρµους, τα λευκά πετρόχτιστα σοκάκια, τη Χώρα (που λέγεται Χωριό) και την αυθεντική κυκλαδίτικη φιλοξενία.

Κίμωλος: Οδηγός για αξιοθέατα, παραλίες και φαγητό

Τι να δεις στην Κίμωλο

Στο Χωριό το Μεσαιωνικό Κάστρο, το Αρχαιολογικό και το Λαογραφικό Μουσείο και τις µεταβυζαντινές εκκλησίες. Το Σκιάδι, ένα τεράστιο πέτρινο µανιτάρι, στο κέντρο του νησιού, το οποίο συµπεριλαµβάνεται στον Άτλαντα γεωλογικών µνηµείων του Αιγαίου. Μικρότεροι οικισµοί µε λίγους κατοίκους είναι η Ψάθη (λιµάνι), η Γούπα, του Καρά, τα Πράσα, η Αλυκή, η Μπονάτσα και της Δέκας.

Πού να κολυµπήσεις στην Κίμωλο

Η Ψάθη, το λιµάνι της Κιµώλου, είναι και παραλία. Το Ρέµα είναι η πιο κοντινή στο Χωριό. Με τα πόδια στην Αλυκή, την Μπονάτσα, ιδανική και για οικογένειες, και το Καλαµίτσι. Στην παραλία Καράς θα βουτήξεις στα γαλαζοπράσινα νερά. Τα Πράσσα είναι οργανωµένη µε λευκή άµµο, πηγαίνεις και µε το ΚΤΕΛ. Στην Αλυκή θα βρεις σκιά. Στο νησάκι Πολύαιγος θα πας µε καΐκι.

Πού να µείνεις στην Κίμωλο

Κοίτα την επίσηµη ιστοσελίδα του δήµου www.kimolos.gr. Οργανωµένο κάµπινγκ δεν υπάρχει, αρκετοί στήνουν διακριτικά τη σκηνή τους λίγο πιο µακριά από την πολυκοσµία.

Πού να φας και να διασκεδάσεις στην Κίμωλο

Στο Meltemi (2287051360), σε ένα από τα οµορφότερα σηµεία της Χώρας, µε θέα σχεδόν σε όλο το νησί. Ελληνική κουζίνα στη µοντέρνα της εκδοχή, µε πολλά τοπικά προϊόντα. Ανεπανάληπτο το χοιρινό ψαρονέφρι, γεµιστό µε λιαστή ντοµάτα, ρόκα και κιµωλιάτικη γραβιέρα. Διαλεχτή ποικιλία κρασιών, ρωτήστε τον Αυγουστή, που εκτός από ιδιοκτήτης και σεφ, είναι και καπετάνιος του οµώνυµου καϊκιού που θα σε πάει βόλτα στην Πολύαιγο! Στο λιµάνι στο Κύµα (2287051001), µπροστά στη θάλασσα, στο Χωριό στην Αυλή του Σάµπλου (2287051666). Για ποτό, στο Χωριό θα βρεις 4-5 καφέ-µπαρ όλα σε ένα δύο γραφικά σοκάκια, ωραίο είναι και το καφενείο-µπαρ στο λιµάνι.

Τι να κάνεις στην Κίμωλο

Να περάσεις απέναντι στη Μήλο µε το ferryboat Οσία Μεθοδία, το οποίο συνδέει καθηµερινά µε τακτικά δροµολόγια την Κίµωλο µε τη Μήλο, από τα λιµάνια της Ψάθης και των Πολλωνίων. Στο site kimolos-link.gr θα βρεις αναλυτικά τα δροµολόγια, τιµές επιβατών και οχηµάτων και χάρτη δροµολογίων του πλοίου.

Να κάνεις κρουαζιέρα στα καταγάλανα νερά της Κιµώλου και της Πολύαιγου µε το καΐκι Capten Avgoustis, της Bay Cruises Kimolos (6945454642). Η βόλτα διαρκεί 5 ώρες µε 4 στάσεις για βουτιές και εξερεύνηση σε σπηλιές, στα πιο όµορφα σηµεία του ακατοίκητου, κοντινού στην Κίµωλο, νησιού. Ρωτήστε και για τα φουσκωτά σκάφη που διατίθενται για ενοικίαση.

∆ήµος: 2287051218
Ιατρείο: 2287051205
Αστυνοµία: 2287051218
Λιµεναρχείο: 2287051071

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ