Ταξιδια

Η Μύκονος της Τhemis Z (Θέμις Ζουγανέλη)

«Η Μύκονος είναι το σπίτι μου, γι’ αυτό επιστρέφω διαρκώς παρόλο που έχει αλλάξει τόσο πολύ»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 880
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Μύκονος της Τhemis Z (Θέμις Ζουγανέλη)

Η Θέμις Ζουγανέλη, δημιουργός, σχεδιάστρια και CEO του brand Themis Z, γράφει για τη δική της Μύκονο

Η Μύκονος για μένα σημαίνει ελευθερία και ευτυχία. Οι αγαπημένες μου αναμνήσεις μεγαλώνοντας στο νησί είναι από την περίοδο που ζούσαμε στη Χώρα και ήταν όλα τόσο διαφορετικά. Αρχικά ήταν γεμάτη Έλληνες, οι οποίοι σήμερα σπανίζουν ανάμεσα στις χιλιάδες επισκεπτών και παραθεριστών από όλο τον κόσμο. Σαν παιδιά κυκλοφορούσαμε ξυπόλυτα στα στενά, πηγαίναμε για λουκουμάδες στη Ζαχαρούλα, ένα φούρνο που δεν υπάρχει πια, και νιώθαμε απόλυτη ελευθερία και ασφάλεια. Θυμάμαι κομψές γυναίκες εκείνη την εποχή, με υπέροχα καφτάνια, να πίνουν το κοκτέιλ τους δίπλα στο λιμάνι. Όλοι ντυνόντουσαν με τρομερό στιλ.

Έπειτα μετακομίσαμε στον Άγιο Σώστη που εξακολουθεί να είναι η πιο όμορφη παραλία της Μυκόνου και μία από τις ελάχιστες που δεν έχουν προσεγγίσει τα μεγάλα brands. Τότε είχαμε κεριά στο σπίτι καθώς ο ηλεκτρισμός δεν είχε φτάσει ακόμα εκεί. Γενικότερα, η ζωή στη Μύκονο αφορούσε το να είσαι σε επαφή με τη φύση και να ανακαλύπτεις την μποέμπικη πλευρά σου, πάντα φυσικά με κομψότητα και στιλ. Από τις αγαπημένες μου στιγμές είναι να καθόμαστε με τον αδελφό μου ατελείωτες ώρες έξω μετρώντας τα αστέρια. Και φυσικά, να τρυπώνω κρυφά στο κλαμπ του πατέρα μου, τις 9 Μούσες, το οποίο ήταν ένας εξαιρετικά δημοφιλής και διεθνής προορισμός, οπότε μπορούσα να δω και να γνωρίσω από κοντά διάσημους ανθρώπους από όλο τον κόσμο – ανάμεσά τους και ο Τζέρεμι Άιρονς.

Η Μύκονος είναι το σπίτι μου, γι’ αυτό επιστρέφω διαρκώς παρόλο που έχει αλλάξει τόσο πολύ. Σίγουρα η εμπειρία των παιδιών μου με το νησί είναι εντελώς διαφορετική, όμως είμαστε αρκετά τυχεροί ώστε να έχουμε ακόμα τον Άγιο Σώστη. Λατρεύουν να επισκέπτονται τον παππού τους, να κάνουν βουτιές από τα βράχια και να βιώνουν τον αυθεντικό ελληνικό τρόπο ζωής.

*Η Θέμις Ζουγανέλη είναι δημιουργός, σχεδιάστρια και CEO του brand Themis Z.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ