Ταξιδια

Η Ίος της Σίλιας Κριθαριώτη

«Η Ίος είναι ένας τόπος που με κάνει να αισθάνομαι ευτυχισμένη»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 880
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Σίλια Κριθαριώτη.

Η σχεδιάστρια μόδας Σίλια Κριθαριώτη γράφει για τη δική της Ίο

Από πολύ μικρή ταξιδεύαμε οικογενειακώς με ιστιοπλοϊκό στην Ελλάδα. Ο μπαμπάς μου ήταν ιστιοπλόος. Κάθε νησί έχει τη δική του ομορφιά. Είναι τελείως διαφορετική η φύση του Ιονίου με εκείνη των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Έχω μεγαλώσει μέσα στη θάλασσα και στις διακοπές μας προτιμάμε να μένουμε στο σκάφος. Όταν φτάσαμε για πρώτη φορά στο Μαγγανάρι, μαγεύτηκα. Μαγεύτηκα από το τοπίο, τους διαδοχικούς κόλπους. Δεν είναι τυχαία μία από τις πολυβραβευμένες παραλίες της Ευρώπης.

Είναι η ενέργεια του τόπου, τα γαλαζοπράσινα νερά και η χρυσαφένια άμμος. Όταν κοπάζουν τα μελτέμια, το τοπίο μεταμορφώνεται. Η ώρα της δύσης είναι η πιο αγαπημένη μου: είναι η στιγμή που ο ήλιος χάνεται για να χαρίσει στον ουρανό τα πιο ωραία χρώματα. Ο ήλιος, όπως και η θάλασσα, με εμπνέουν. Εκεί, στην αιώρα μου στην παραλία εμπνέομαι κι αποφορτίζομαι. Οραματίζομαι και σχεδιάζω. Η πρώτη πρωινή βουτιά είναι από τις πιο αγαπημένες μου συνήθειες κι έχει θεραπευτική ιδιότητα. Το να σηκώνομαι κάθε πρωί και να πηγαίνω να κολυμπήσω με χαλαρώνει.

Η Σίλια Κριθαριώτη.

Εκείνο το σημείο έχει διαφορετική ενέργεια. Την αισθάνεσαι. Είναι ένα τόξο που ενώνει τη Δήλο, το Δεσποτικό, την Ίο, τη Σαντορίνη. Έχω πει πολλές φορές ότι η ενέργεια σε βγάζει από το σώμα σου. Η Ίος είναι ένας τόπος που με κάνει να αισθάνομαι ευτυχισμένη. Αν ήταν να επιλέξω ένα μέρος για να περάσω τα τελευταία χρόνια της ζωής μου, θα ήταν το Μαγγανάρι.

Δεν είμαι λάτρης της πόλης. Η ευχή μου είναι να παραμείνει η παραλία και το νησί όπως είναι.

*Η Σίλια Κριθαριώτη είναι σχεδιάστρια μόδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ