Ταξιδια

Η Αντίπαρος της Αγγελικής Μανουσάκη

«Αν είχε ζώδιο η Αντίπαρος θα ήταν Υδροχόος. Γιατί είναι οικείο, τεµπέλικο και συνδυάζει το λαϊφστάιλ του camping µε αυτό της Μυκόνου»

Αγγελική Μανουσάκη
Αγγελική Μανουσάκη
ΤΕΥΧΟΣ 880
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγγελική Μανουσάκη

Η content creator και αστρολόγος Αγγελική Μανουσάκη γράφει για τη δική της Αντίπαρο.

Αν είχε ζώδιο η Αντίπαρος θα ήταν Υδροχόος. Θεωρώ πως είναι το πιο όµορφο νησί στην Ελλάδα και για συναισθηµατικούς λόγους, αλλά και γιατί δεν µπορεί κανείς να αρνηθεί την τόση οµορφιά της. Υδροχόος όµως γιατί; Γιατί είναι οικείο, τεµπέλικο και συνδυάζει το λαϊφστάιλ του camping µε αυτό της Μυκόνου. Η αλήθεια είναι πως πηγαίνω περίπου 30 χρόνια διακοπές στην Αντίπαρο. Είναι ένα νησί που µόνο εξελίσσεται. Αλλά εκεί η εξέλιξη θεωρώ πως πρέπει να έχει όρια – µη µου κάνετε το νησάκι 100 τοις 100 τουριστικό… please!

Οι παραλίες είναι µοναδικές µε πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά. Αν είσαι και λίγο ψαγµένος θα πρέπει να επισκεφτείς τη Σπηλιά της Φώκιας – τη φώκια δεν την έχω δει, αλλά δεν έχω νιώσει περισσότερη γαλήνη στη ζωή µου. Αν είσαι λίγο τολµηρός µπορείς να επισκεφτείς το Σπήλαιο της Αντιπάρου µε τους σταλακτίτες. Το θέαµα είναι µοναδικό, παρότι εγώ φοβάµαι τα έγκατα της γης. Όλες οι διαδροµές είναι πάρα πολύ κοντινές και δεν χρειάζεται να έχεις αµάξι, στη χειρότερη θα χρειαστείς γουρούνα για να γυρίσεις όλο το νησί. Θέλω πολύ όποιος από εσάς πάει να παραγγείλει από τις γραφικές ταβερνούλες ξινοµυζήθρα Αντιπάρου.

Παραλίγο να ξεχάσω τα Πατερονήσια. Είναι τρία νησάκια µεταξύ Πάρου και Αντίπαρου µε τιρκουάζ νερά και ένα εκκλησάκι γραφικότατο στο ένα εξ αυτών.

Όσο για το night life… δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανένα άλλο κοσµοπολίτικο νησί, καθώς στην πάνω πλατεία θα βρεις µαζεµένα όλα τα µπαράκια. Φυσικά δεν έχεις πάει Αντίπαρο αν δεν έχεις επισκεφτεί το la Luna, το θρυλικό la Luna! Ένα χίπι club το οποίο είναι λίγο εκτός της πόλης – πάγωσε στον χρόνο και έµεινε στο 1980.

Αγγελική Μανουσάκη

Αγγελική Μανουσάκη είναι content creator και αστρολόγος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ