Ταξιδια

Η Πάρος του Άγγελου Μπράτη

«Κάθε φορά που επισκέπτομαι την Πάρο μου φαίνεται κάπως διαφορετική, είναι ένας προορισμός που μεταλλάσσεται με τα χρόνια»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 880
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άγγελος Μπράτης

Ο σχεδιαστής μόδας Άγγελος Μπράτης γράφει για τη δική του Πάρο.

Η Πάρος ήταν ανέκαθεν ένα νησί «έξω από το χάρτη μου». Δεν την είχα επιλέξει ποτέ ως προορισμό γιατί πίστευα ότι δεν θα μου ταιριάζει. Μέχρι που με κάλεσε η αγαπημένη μου φίλη Αντιγόνη για να με ξεναγήσει στη δική της Πάρο. Η ίδια είναι μια γυναίκα εντυπωσιακή, κομψή, υπέροχη, και τη γνωρίζουν και την αγαπούν όλοι στο νησί. Σαν ζωγράφος, ο τρόπος που εξερευνά το νησί είναι τελείως διαφορετικός. Έτσι, μου έδειξε τη Λάγγερη και τα υπέροχα χρώματα που αποκτά την ώρα του δειλινού και πώς ο ήλιος που δύει κάνει τη θάλασσα να μοιάζει με γαλήνια λίμνη που αιχμαλωτίζει τη ματιά σου. Μου έδειξε τους σχηματισμούς των βράχων στην παραλία Μοναστήρι και τον τρόπο που συναντούν τα κρυστάλλινα, γαλανά νερά. Όταν κάποιος σου δείχνει τον τρόπο με τον οποίο αγαπά ένα μέρος, είναι δύσκολο να μην το αγαπήσεις κι εσύ.

Στην πορεία ανακάλυψα πόσο μου άρεσαν και τα χωριά του νησιού. Υπέροχο φαγητό, αυθεντικοί άνθρωποι, παράδοση και φιλοξενία σε κάθε γωνιά. Άρχισα να απολαμβάνω τις βραδινές εξόδους στη Νάουσα, εκεί που συγκεντρώνονται όλες οι ηλικίες για να διασκεδάσουν. Είναι υπέροχη εικόνα ένα μέρος γεμάτο νέα αγόρια και κορίτσια, μαυρισμένα από τον ελληνικό ήλιο, να χορεύουν και να γελάνε ξέγνοιαστα. Η Πάρος έχει κάτι το ιδιαίτερο, έχει ένα μοναδικό κράμα επισκεπτών από διάφορες ηλικίες, χώρες και κοινωνικά υπόβαθρα. Και η Νάουσα είναι το μέρος που τους φέρνει όλους κοντά.

Κάθε φορά που επισκέπτομαι την Πάρο μου φαίνεται κάπως διαφορετική, είναι ένας προορισμός που μεταλλάσσεται με τα χρόνια. Όμως για μένα είναι πάντα η Πάρος που μου έμαθε η αγαπημένη μου φίλη. Για μένα η Πάρος είναι η Αντιγόνη.

*Ο Άγγελος Μπράτης είναι σχεδιαστής μόδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ