Ταξιδια

Η Πάρος της Stellene Volandes

«Μια φορά τον χρόνο έρχομαι στην Ελλάδα και τα τελευταία καλοκαίρια σε αυτά τα ταξίδια υπάρχει πάντα χρόνος για την Πάρο»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 880
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Stellene Volandes, editor in chief του περιοδικού Town and Country

H editor in chief του περιοδικού Town and Country, Stellene Volandes, γράφει για τη δική της Πάρο.

Μια φορά τον χρόνο έρχομαι στην Ελλάδα και τα τελευταία καλοκαίρια σε αυτά τα ταξίδια υπάρχει πάντα χρόνος για την Πάρο. Πώς επέλεξα την Πάρο από τα υπόλοιπα τόσο όμορφα νησιά της χώρας; Όπως συμβαίνει με τόσα άλλα πράγματα στην Ελλάδα, για τη φιλοξενία, τους φίλους και την οικογένεια. Την πρώτη φορά που ήρθα στο νησί με είχε καλέσει ο αγαπημένος μου φίλος Πέτρος Πούλος και είναι εκείνος και ο αξιολάτρευτος σκύλος του, ο Σταύρος, που με υποδέχονται πάντα την πρώτη μου νύχτα στο νησί με αξεπέραστα, μυστικής συνταγής, cosmopolitans. Ακολουθεί η βόλτα μας στην πόλη που θα μας βγάλει στα τραπέζια του Marios για φαγητό (φέτος σίγουρα θα επισκεφτούμε και τον νέο χώρο του Marios, δίπλα στη θάλασσα).

Τον υπόλοιπο χρόνο μου τον περνάω χαλαρώνοντας σε ένα όμορφο σπίτι που το ανακάλυψαν για μένα οι «θεοί» του Five Star Greece αλλά και στο Seven Beach Club της μικρής παραλίας Σάντα Άννα. Μεσημεριανό κάθε μέρα στην ταβέρνα Ο Κατσουνάς, μερικά βήματα μακριά από την παραλία, ενώ δεν παραλείπω τουλάχιστον μια φορά να φάω στο εστιατόριο Σίπαρος και οπωσδήποτε θα τιμήσω και το εστιατόριο του ξενοδοχείου Cosme Paros το οποίο, επιπλέον, έχει και ένα υπέροχο gift shop που με περιμένει. Εφοδιάζομαι με λαχταριστά γλυκά από το πανέμορφο αρτοποιείο Cannelait Paros και, γιατί όχι, ίσως αγοράσω και μερικά κοσμήματα από το καινούργιο μαγαζί του Νίκου Κούλη. Και μετράμε όλοι αντίστροφα μέχρι να ανοίξει η πάντα κομψή Αναστασία Κουτσιούκη το Bed & Breakfast της. Μέχρι τότε, αποζημιωνόμαστε με το καταπληκτικό ετήσιο δείπνο που μας ετοιμάζει η ίδια στο σπίτι της.

*H Stellene Volandes είναι editor in chief του περιοδικού Town and Country, του παλαιότερου αμερικανικού περιοδικού που εκδίδεται συνεχώς από το 1846. Με την ιδιότητά της ως jewelry expert έχει γράψει ανάμεσα σε άλλα και το βιβλίο «Jeweler: Masters, Mavericks, and Visionaries of Modern Design» που εκδόθηκε το 2016 από τον Rizzoli .

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ